Ιταλικό Πανόραμα

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 7 ημέρες

Ιταλία-Βενετία-Βερόνα-Φλωρεντία--Κολοσσαίο-Ρώμη-Πομπηία-Μπάρι-Ανκόνα

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας / Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω
2η ημέρα Μπάρι - Πομπηία - Ρώμη
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για την Πομπηία. Η πόλη που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου. Θα ξεναγηθούμε θαυμάζοντας την αρχαία αγορά, την έπαυλη των Βέτρι, την πύλη του Νέρωνα, τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος με το θέατρο της Πομπηίας. Έπειτα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Ρώμη (ξενάγηση)
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Ρώμη - Φλωρεντία (ξενάγηση)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγηση πόλης, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του καθεδρικού ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο και φυσικά την πινακοθήκη Ουφίτσι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της περιοχής. 
5η ημέρα Φλωρεντία - Βερόνα - Βενετία
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα Βενετία - Ανκόνα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω
7η ημέρα Επιστροφή
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας / Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας.
Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα/Πάτρα - Μπάρι και Ανκόνα - Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (AB4).
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ανάλογα με την επιλογή του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoints 25 ευρώ.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Ρώμη 6€, Φλωρεντία 4.5€, Βενετία 3.15€)