ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 7 ημέρες

Βενετία-Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Πομπηία

ΑΠΟ 459 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση. 
3η ημέρα 3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων (μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ) και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Πρωινό. Στην περιήγησή μας στη πόλη της Φλωρεντίας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Αναχώρηση για τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Αργά το απόγευμα, άφιξη στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση. 
5η ημέρα 5η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ξενάγηση, που θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες ή αγορές στη φημισμένη Βία Κοντόττι και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
6η ημέρα 6η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΜΠΑΡΙ - ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας, την πόλη που καταστράφηκε το 79μ.Χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου. Θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πύλη του Νέρωνα, την πανέμορφη αρχαία αγορά και την έπαυλη των Βέτρι. Θα θαυμάσουμε επίσης τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, το θέατρο της Πομπηίας, τις κατοικίες των αρχόντων, τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ., τους πετρόστρωτους δρόμους και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα.Συνεχιζουμε για το λιμάνι του Μπαρι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
7η ημέρα 7η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας. 
ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ (MINOAN / SUPERFAST FERRIES) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΝΚΟΝΑ (15 ώρες) τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4). Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα (ΑΒ2) : 20ε ανά άτομο. ΜΠΑΡΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (8 ώρες) καθίσματα αεροπορικού τύπου. Επιβάρυνση για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα (ΑΒ4) : 20ε ανά άτομο. Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα (ΑΒ2) : 40ε ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται
  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •   Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται 
  •  Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
  •   Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  •   Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  •   Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.