Ιταλία Σλοβενία Κροατία

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 8 ημέρες

Ιταλία-Τοσκάνη-Κροατία-Ζάγκρεμπ-Λουμπλιάνα-Φλωρεντία-Κολοσσαίο--Ρώμη-Βενετία-Σλοβενία

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (995χλμ)
Συγκέντρωση το πρωί στο γραφείο μας και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση και πρώτη γνωριμία με την πόλη
2η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΜΕΣΤΡΕ (ΒΕΝΕΤΙΑ) (375 χλμ.)
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στην Πέτρινη Πύλη, στην είσοδο της Άνω Πόλης, με την ζωγραφιά της Παναγίας, το προεδρικό παλάτι και το κοινοβούλιο. Κατόπιν αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα. Άφιξη και ξεκινάμε να ανακαλύπτουμε μια πόλη πανέμορφη, με πολλά δημιουργήματα που φέρουν την υπογραφή του Jose Plecnik και τον ποταμό Λιουμπλιάνκα να την διασχίζει, περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη, το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, την γέφυρα των Δράκων και τις Τρεις γέφυρες, την αγορά, την πλατεία Presernov, το παλάτι του επισκόπου με την βιβλιοθήκη και το κάστρο. Επόμενος μας σταθμός η Τεργέστη. Εκεί θα θαυμάσουμε το Ρωμαϊκό θέατρο και την περίφημη Αυστριακή γειτονιά του κάστρου και του μητροπολιτικού ναού του Σαν Τζιούστο, πολιούχου της πόλης. Συνεχίζουμε για την Βενετία (Μέστρε). Άφιξη, τακιοποίηοη στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.
3η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την ρομαντική πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια που ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλατεία του Αγ. Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών και τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Το απόγευμα ελεύθερο
4η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (285 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την «πατρίδα της Αναγέννησης». Άφιξη και θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα ελεύθερο για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά της πόλης.
5η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΙΕΝΝΑ-ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΡΩΜΗ (332 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για μια θαυμάσια διαδρομή στην Τοσκάνικη ύπαιθρο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο και τη μεσαιωνική Σιένα, μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ιταλίας. Άφιξη και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνωριμία με την πόλη.
6η ημέρα ΡΩΜΗ (Άγιος Πέτρος – Μουσεία Βατικανού)
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη διάσημη Καπέλα Σιξτίνα και τα περίφημα μουσεία στο Βατικανό όπου διατηρούνται αμύθητης αξίας έργα τέχνης. Στην πανοραμική μας περιήγηση στην πόλη, θα δούμε επίσης, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, τον Παλατινό λόφο, τον Τίβερη ποταμό, το νησί Τιβερίνα, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και για το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα σε κάποια από τις περίφημες τοποθεσίες όπως η Πιάτσα Ναβόνα ή το Τραστέβερε.
7η ημέρα ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΑΡΙ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (485 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό τη νεκρόπολη της Πομπηίας. Στην ιστορική πόλη, που καταστράφηκε το 79μ.χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου, θα θαυμάσουμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την Πύλη του Νέρωνα, την πανέμορφη αρχαία αγορά, το περιμετρικό τείχος, τους λιθόστρωτους δρόμους, τις κατοικίες των αρχόντων με τις τοιχογραφίες και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Κατόπιν αναχωρούμε για το λιμάνι του Μπάρι από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την επιστροφή μας.
8η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αναχώρηση για την πόλη μας.
Περιλαμβάνονται στις τιμές
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Μπάρι - Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Διατροφή (αναφέρεται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο) - εκτός πλοίου
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνο με το πρόγραμμα
Δεν περιλαμβάνονται στις τιμές
  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους, βαπορέττα Βενετίας
  • Check Points & Δημοτικοί φόροι 99€
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο