Κλασική Ιταλία

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ιταλία-Ρώμη-Φλωρεντία-Βενετία-Μιλάνο

ΑΠΟ 529 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ρώμη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «αιώνια πόλη», Ρώμη. Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή βόλτα για να θαυμάσουμε τη φωταγωγημένη πόλη με τα μνημεία.
2η ημέρα ​Ρώμη (περιήγηση πόλης) - Μουσεία Βατικανό
Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης. Ξεκινάμε από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τον ιππόδρομο και τις θέρμες του Καρακάλα. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Piazza Venezia θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Το μνημείο περιέχει τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη με την αιώνια φλόγα, χτισμένο κάτω από το άγαλμα της Ιταλίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Στη συνέχεια επίσκεψη στο κράτος του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών και των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιστίνα (Capella Sistina), το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της κατοικίας του Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο (Michelangelo). Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ​Ρώμη - Σιένα - Φλωρεντία
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ίσως ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, Σιένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Σιένα με τα μέγαρά της, τους κόκκινους πλίνθους και την παράξενη ατμόσφαιρα, είναι παλαιότερη από την αιώνια αντίπαλό της, Φλωρεντία. Στο ιστορικό κέντρο η πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο θεωρείται από τις ομορφότερες της Ιταλίας. Συνεχίζουμε για τη Φλωρεντία. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
4η ημέρα ​Φλωρεντία (περιήγηση) - Βενετία
Πρόγευμα και θα μεταφερθούμε στη Φλωρεντία, όπου θα αρχίσει η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης. Θα περιηγηθούμε στην Πιάτσα ντέλα Σινιορία, στο Πόντε Βέκιο και στην ιστορική πλατεία του καθεδρικού ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να φωτογραφήσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Βενετία. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
5η ημέρα ​Βενετία (περιήγηση) - Μιλάνο
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ονειρεμένη Βενετία, την πόλη των καναλιών και του ρομαντισμού. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η πρωτεύουσα του Βένετο είναι ολόκληρη ένα αξιοθέατο, «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίριά της θα σας ενθουσιάσουν. Θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου, τον πύργο του Ρολογιού, αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων. Με πυξίδα το πανύψηλο Καμπανίλε θα περπατήσουμε στα λαβυρινθώδη σοκάκια της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου, ανάμεσα σε κανάλια, μικρές πλατείες, γεφυράκια, κήπους κι αυλές που αποκαλύπτονται σαν μικρές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ​Μιλάνο - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνει: Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines. Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού. Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία. Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται. Πρόγευμα στον χώρο των ξενοδοχείων. Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Έμπειρος αρχηγός - συνοδός. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Ό,τι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Είσοδοι μουσείων και μνημείων. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (Βενετία 3.15€, Φλωρεντία 4.5€, Μιλάνο 5€, Ρώμη 6€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση). Νυχτερινός γύρος πόλης. Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ ανά άτομο. Checkpoints €20.

Σημαντική σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.\
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 180€. Checkpoints 20€. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 23kg.