Ιστορική Πελοπόννησος

Οδικώς, 5 ημέρες

Επίδαυρος-Πάτρα- Καλαμάτα-Μυστράς-Μονεμβασιά-Σπάρτη-Τρίπολη-Παλαμήδι-Νάυπλιο-Καλάβρυτα

ΑΠΟ 239 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Βόλο, Αλαμάνα, Ισθμό Κορίνθου. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Επίδαυρο, που δημιουργεί δέος στον κάθε επισκέπτη. Περιήγηση στις αρχαιότητες και αναχώρηση για το ιστορικό Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΑΛΑΜΗΔΙ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΣΠΑΡΤΗ
Πρόγευμα και περίπατος-περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο το οποίο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, την Ακροναυπλία έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας. Ξεκινάμε για Τρίπολη, την καρδιά της Αρκαδίας. Ελεύθεροι στην πόλη, γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για Σπάρτη που είναι κτισμένη στο κέντρο της τεράστιας πεδιάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΣΠΑΡΤΗ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΜΥΣΤΡΑΣ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την Μονεμβασιά. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς». Μπαίνοντας στην καστροπολιτεία ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη κεντρική πλατεία με το παλαιό κανόνι και την εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα επίσκεψη στον Μυστρά. Ο Μυστράς ήταν βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και βρίσκεται έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων
4η ημέρα ΣΠΑΡΤΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΎ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΤΡΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε για τα σπήλαια του Διρού και συγκεκριμένα το σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα). Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Επίσκεψη και αναχώρηση για την Αρεόπολη η οποία είναι χωριό της δυτικής Μάνης. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για την Καλαμάτα. Εμπορικό και διοικητικό κέντρο με πολλά μουσεία, πινακοθήκη, βιβλιοθήκη, κάστρα και χαρακτηριστικό της την έντονη νυχτερινή ζωή. Αναχώρηση, στάση για καφέ και άφιξη στην Πάτρα. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και αναχώρηση για τα πανέμορφα Καλάβρυτα όπου υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης του 1821. Όμορφη κωμόπολη κτισμένη σε υψόμετρο 750 μ. Συνεχίζουμε για την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας και το μεσημέρι αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη, αφού κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις στον ισθμό της Κορίνθου, Αλαμάνα, Βόλο, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνει:
 
  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • ∆ιαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Πρωινο
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

∆εν περιλαμβάνει:
 
  • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής