Ισλανδία 7 ημέρες (Α)

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Ρέικιαβικ--------Blue Lagoon-Ισλανδία

ΑΠΟ 1395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - BLUE LAGOON - REYKJAVIK NIGHT OUT
Η ομάδα μας κατεβαίνει στο εργαστήριό και σας παρουσιάζει την Ισλανδία, ένα ταξίδι με κύρια χαρακτηριστικά την περιπέτεια, την εξερεύνηση και την ομαδικότητα. Προσοχή! Τυχόν πονοκέφαλοι από την υπερπληθώρα εμπειριών και εικόνων, βαρύνουν εξ΄ ολοκλήρου τον ταξιδιώτη! Ξεκινάμε από το αεροδρόμιο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρνακας προς την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ.
Πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα φυσικά σπα του κόσμου, το Blue Lagoon. Πρόκειται για ιαματικά λουτρά στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις του κόσμου. Εκεί λοιπόν θα πιεις smoothie, θα “πασαλειφτεις” με μάσκα προσώπου και θα απολαύσεις την εκπληκτική θέα του παγωμένου τοπίου. Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και πηγαίνουμε προς το ξενοδοχείο για να τακτοποιήσεις τα πράγματά σου. Ξεκούραση δεν έχει ακόμα γιατί θα βγούμε να δούμε πώς διασκεδάζουν οι ντόπιοι. Ίσως να μην της το είχες, αλλά η Ισλανδία έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή.
2η ημέρα GOLDEN CIRCLE - GULLFOSS - GEYSIR - PINGVELLIR ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Προφανώς δεν γίνεται να έρθεις Ισλανδία και να μην κάνεις αυτό που θα κάνουμε σήμερα, το Golden Circle tour. Η πρώτη μας στάση θα είναι το σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής διαχωρίζονται, δημιουργώντας ένα πανέμορφο φαράγγι μέσα στο οποίο θα περπατήσουμε και θα σας πείσει ότι αυτό το νησί είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχετε δει! Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιήθηκε σαν τοποθεσία του Game Of Thrones. Η Ισλανδία έχει καταρράκτες.. πολλούς καταρράκτες. Εμείς επίσης έχουμε πάει σε καταρράκτες της Ισλανδίας.. πολλούς καταρράκτες. Στο ταξίδι αυτό όμως επιλέξαμε να πάμε στους καλύτερους. Ένας λοιπόν από αυτούς είναι ο Gullfoss, που κανείς δεν παραλείπει όταν επισκέπτεται την χώρα. Ακολουθεί μια στάση στα Γκέιζερ, όπου το νερό εκτοξεύεται με τη μορφή πίδακα από το έδαφος, καυτό και ορμητικό, δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες. Συνεχίζουμε προς το Rjupnavellir, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Η διαμονή στο καταφύγιο, υπόσχεται μία εμπειρία που όμοιά της δεν έχετε ξαναζήσει. Σχετικά οργανωμένο, με αυτόνομη κουζίνα, θέρμανση, ζεστό νερό και μπάνιο, βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια, χωρίς να έχει ποτέ την πόρτα του κλειδωμένη, έτσι ώστε σε περίπτωση χιονοθύελλας, να μπορεί κανείς να μπει μέσα για να προστατευτεί. Μετά την άφιξη και την τακτοποίηση, θα ετοιμάσουμε τα κάρβουνα για ένα παραδοσιακό BBQ, ενώ όλοι θα βοηθήσουμε στην διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού. Μη ξεχνάς, είμαστε στη μέση του πουθενά! Εδώ δεν υπάρχει room service, θα χρειαστεί να συμβιώσουμε ως ομάδα.
3η ημέρα ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ SELJALANDSFOSS - REYNISFJARA BLACK SAND BEACH DIAMOND BEACH
Ξυπνάμε το πρωί μέσα στην ηλιόλουστη ή ακόμα και χιονισμένη πεδιάδα και ετοιμάζουμε το πρωινό μας. Όποια και αν είναι τα γούστα σου αυτό το πρωινό θα το λατρέψεις! Φεύγουμε από το καταφύγιο, παίρνουμε το δρόμο προς το Νότο, διασχίζουμε και πάλι τα Highlands και φτάνουμε στο Seljalandsfoss, όπου θα βγούμε μαγευτικές φωτογραφίες και θα ζήσουμε την εμπειρία του να περπατάς ακριβώς πίσω από έναν καταρράκτη. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε σε ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ισλανδίας, τη Reynisfjara, όπου θα θαυμάσουμε μια απέραντη παραλία μαύρης ηφαιστειακής άμμου.
Μετακινούμαστε ακόμη πιο νότια, σε μια λίγο πιο μεγάλη διαδρομή που όμως πραγματικά αξίζει, για να αντικρίσουμε τα κύματα του παγωμένου Ατλαντικού,στη Diamond Beach, εκεί που τεράστια κομμάτια πάγου θα σε δελεάσουν να κάτσεις πάνω τους, μια όχι και τόσο καλή ιδέα γιατί είναι λίγο επικίνδυνο. Πρόκειται για κάτι που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί, μια μαύρη παραλία με “μεγάλα διαμάντια” και αν είσαι τυχερός ίσως δεις και ισλανδικές φώκιες ή φάλαινες Όρκα! Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για παρεάκι και ζεστά ροφήματα.
4η ημέρα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ICE CAVING
Μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες στην Ισλανδία είναι η πεζοπορία στον παγετώνα. Ο local friend, αφού σου εξηγήσει πώς να φορέσεις τα κραμπόν, αλλά και τους κανόνες ασφαλείας για την περιήγηση, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία. Θα δεις πολλές βαθιές ρωγμές στην επιφάνεια του παγετώνα, και τα λεγόμενα μουλίνια, κάθετους άξονες στον πάγο που σχηματίζονται από το λιώσιμο του νερού βρίσκοντας τον δρόμο σε σχισμές και ρωγμές. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, κατευθυνόμαστε προς το σπήλαιο πάγου όπου θα κάνουμε μια περιήγηση. Είναι μία μοναδική διαδρομή, καθώς δεν μπορείς κάθε μέρα να ζήσεις κάτι τέτοιο. Σήμερα, θα βγάλεις πολλές ωραίες φωτογραφίες, που με το δίκιο σου κάθε φορά που θα τις βλέπεις, θα αναπολείς αυτό το υπέροχο ταξίδι σου.
5η ημέρα REYKJANES - URRIÐAFOSS - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ FAGRADALSFJALL - SELTÚN KLEIFARVATN - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
Η σημερινή ημέρα ξεκινάει με ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ισλανδίας, τη Reynisfjara, όπου θα θαυμάσουμε μια απέραντη παραλία μαύρης ηφαιστειακής άμμου. Συνεχίζουμε προς τον καταρράκτη Seljalandsfoss, όπου θα τραβήξουμε μαγευτικές φωτογραφίες. Αν το επιτρέψει ο καιρός, θα μπορέσεις να περπατήσεις από πίσω του. Σήμερα, οι πιο ενεργοί ταξιδιώτες θα μπορέσουν, προαιρετικά, να πάρουν μαθήματα πεζοπορίας πάνω στον παγετώνα, έχοντας την ευκαιρία για τη γεωλογία της περιοχής. Για τη διανυκτέρευσή μας, θα διασχίσουμε ποτάμια και κοιλάδες, προκειμένου να φτάσουμε σε ένα οργανωμένο καταφύγιο… στη μέση του πουθενά! Η διαμονή στο καταφύγιο, υπόσχεται μία εμπειρία που όμοιά της δεν έχετε ξαναζήσει! Σχετικά οργανωμένο, με κουζίνα και θέρμανση, βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια, χωρίς να έχει ποτέ την πόρτα του κλειδωμένη, έτσι ώστε σε περίπτωση χιονοθύελλας, να μπορεί κανείς να μπει μέσα για να προστατευτεί. Μετά την άφιξη και την τακτοποίηση, θα ετοιμάσουμε τα κάρβουνα για ένα παραδοσιακό BBQ, ενώ όλοι θα βοηθήσουμε στην διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού. Μη ξεχνάς, είμαστε στη μέση του πουθενά! Εδώ δεν υπάρχει room service, θα χρειαστεί να συμβιώσουμε ως ομάδα! Μετά το γεύμα, έρχεται επιτέλους η ώρα της χαλάρωσης. Μπύρες, κρασί και κουβεντούλα, χαζεύοντας το χιονισμένο τοπίο τριγύρω μας, σίγουρα θα κάνουν αυτήν τη διανυκτέρευσή σου αξέχαστη. Το κερασάκι στην αποψινή βραδιά θα είναι να δούμε το Βόρειο Σέλας, καθώς κι απόψε υπάρχουν οι πιθανότητες.
6η ημέρα ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΑΛΑΙΝΩΝ
Σήμερα θα έχεις χρόνο να περιηγηθείς στο Ρέικιαβικ. Θα δεις πολύχρωμα σπιτάκια που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το φυσικό τοπίο και μαγαζάκια για να πάρεις αναμνηστικά για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους. Θα περπατήσουμε στους δρόμους του Ρέικιαβικ, για να θαυμάσουμε τα “παραδοσιακά” αξιοθέατα της πόλης, αν και δεν είναι πολλά, όπως η εκκλησία Hallgrimur, ο σχεδιασμός της οποίας είναι εμπνευσμένη από τα απόκοσμα τοπία της Ισλανδίας.
Μπορείς επίσης να έρθεις μαζί μας σε μια ιδιαίτερη προαιρετική δραστηριότητα, την παρακολούθηση φαλαινών! The plan: Κατευθυνόμαστε προς το Παλιό Λιμάνι στο κέντρο του Ρέικιαβικ, από όπου θα ξεκινήσουμε. Οι φάλαινες που μπορούμε να εντοπίσουμε στην περιήγησή μας στον κόλπο Faxaflói είναι κυρίως 4 τύποι φαλαινών. Ο οδηγός θα σε βοηθήσει να τις εντοπίσεις, αλλά θα ζητηθεί και η βοήθειά σου! Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ακολουθείται ο κώδικας δεοντολογίας της IceWhale για την υπεύθυνη παρακολούθηση των φαλαινών, καθώς υπάρχει μεγάλος σεβασμός για την άγρια   φύση στον κόλπο. Αφήνουν τις φάλαινες να μας πλησιάσουν, αλλά κρατούν κάποια απόσταση ώστε να μην ενοχλήσουμε την καθημερινότητά τους.
7η ημέρα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Νωρίς το πρωί, κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Όσες φορές κι αν κάναμε αυτό το ταξίδι, εκτός από τις έντονες εικόνες κι εμπειρίες που ζήσαμε, δημιουργήθηκαν και πολύ δυνατές φιλίες.
Σίγουρα, κανείς από εμάς δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην δουλειά του με ευκολία!
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια για το σύνολο των πτήσεων όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • 1 προσωπικό αντικείμενο (40 cm x 30 cm x 20 cm) και 1 αποσκευή έως 20kg (149 Χ 119 Χ 171) ανά άτομο
  • Διαμονή για 6 διαν/σεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός από τη διαμονή στο καταφύγιο και την τελευταία μέρα, καθώς η αναχώρηση προς το αεροδρόμιο είναι πολύ πρωινή)
  • Μεταφορές με λεωφορείο ή τοπικά μέσα για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Βarbeque στο καταφύγιο
  • Team leader Τοπικός φίλος
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Κόστος εισόδων σε φυσικά πάρκα και δραστηριότητες.
  • Δημοτικός φόρος διανυκτέρευσης (8€ κατ’ άτομο, στο σύνολο των διανυκτερεύσεων)
Οι προαιρετικές δραστηριότητες δηλώνονται κατά την κράτηση και εξοφλούνται την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, ενώ δεν περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς από/προς τα εκεί.
  • Blue lagoon: 80€
  • Glacier hiking: 110€
  • Ice cave: 130€
  • Whale watching: 90€