Ιρλανδία

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

ΙΡΛΑΝΔΙΑ-Μπέλφαστ-Ντέρρυ-Γκόλγουει-Κιλλάρνευ-Κόρκ-Δουβλίνο

ΑΠΟ 775 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Δουβλίνο - Belfast - Pub Crawling
Σήμερα συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο με απευθείας πτήση. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα – νησί που συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Οι Ιρλανδοί είναι ένας λαός φιλόξενος, ανεξάρτητος, δυναμικός και πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει εάν χρειαστείς κάτι. Μόλις παραλάβουμε τις αποσκευές, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε προς το Μπέλφαστ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Μόλις τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, βγαίνουμε μία πρώτη βόλτα στην πόλη. Από σήμερα μπαίνουμε για τα καλά στο κλίμα και γινόμαστε ένα με τους ντόπιους, αλλά και μεταξύ μας με pub crawling! Η νυχτερινή ζωή του Μπέλφαστ είναι συχνά δυνατή και πάντα διασκεδαστική. Από τις παραδοσιακές παμπ μέχρι τα κομψά κοκτέιλ μπαρ, πολλά έχουν ζωντανή μουσική και νιώθεις αμέσως τα θετικά vibes της πόλης! Εδώ βρίσκεται η δημοφιλής παμπ Crown Liquor Saloon, που χρονολογείται από το 1880 και ανήκει στον Οργανισμό Προστασίας Αρχαιοτήτων. Διακοσμημένη με ξύλο, μάρμαρο και περίτεχνα βιτρό, αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες γωνιές της πόλης. Έτσι, απόψε θα σας πάμε σε 3-4 παμπ για να πάρετε μια καλή δόση του τι σημαίνει νυχτερινή διασκέδαση στην Ιρλανδία.
2η ημέρα Ξενάγηση Belfast - Titanic Museum - Giants Causeway - Derry
Το Μπέλφαστ είναι η πρωτεύουσα και, ταυτόχρονα, η μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ιρλανδίας. Μια πρώην βιομηχανική δύναμη με ταραγμένο παρελθόν, που μεταμορφώθηκε σε μια αξιόλογη πόλη. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Πύργος του Ρολογιού, που λόγω καθίζησης, γέρνει ελαφρώς. Συνεχίζουμε προς τα όμορφα παλιά κτίρια της όπερας, του δημαρχείου και της κεντρικής τράπεζας της Β. Ιρλανδίας. Κανένας επισκέπτης δεν φεύγει από το Μπέλφαστ χωρίς να μάθει κάτι για τον Τιτανικό, ο οποίος συνδέεται τόσο στενά με το Μπέλφαστ που υπάρχει μια ολόκληρη γειτονιά με το όνομά του. Τα ναυπηγεία όπου κατασκευάστηκε ο Τιτανικός είναι τώρα μέρος της Τιτάνικης Συνοικίας. Στο κέντρο της βρίσκεται το εκπληκτικό, αστεροειδές οικοδόμημα του , ένα υπερσύγχρονο μουσείο πολυμέσων που έχει γίνει το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Γύρω από αυτό υπάρχουν αρκετές άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον Τιτανικό, ενώ τα πρώην γραφεία της εταιρείας ναυτιλιακής εταιρίας Harland & Wolff είναι τώρα μέρος του ξενοδοχείου Titanic. Συνεχίζουμε για την Ακτή των Γιγάντων (Giants Causeway), μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Causeway του Giant είναι εντυπωσιακό. Είναι τόσο μοναδικό στην εμφάνισή του που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι πραγματικό. Μια έκταση ακτογραμμής με τέλεια σχηματισμένες εξαγωνικές στήλες, όλες συναρμολογημένες στην άκρη του νερού. Αυτός ο εντυπωσιακός σχηματισμός βράχων είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ατμοσφαιρικά τοπία της Ιρλανδίας. Μόλις το δεις, θα καταλάβεις γιατί οι αρχαίοι πίστευαν ότι το Causeway δεν ήταν δημιούργημα της φύσης, αλλά ότι το κατασκεύασαν γίγαντες! Η αλήθεια είναι όμως ότι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που διαμορφώθηκε πριν από 60 εκατ. χρόνια και αποτελείται από 40.000 πολυγωνικές κολώνες από βασάλτη. Στο κέντρο επισκεπτών της περιοχής προβάλλεται ένα φιλμ που περιγράφει πώς δημιουργήθηκε, τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες, αλλά και τους ποικίλους μύθους που συνδέονται με την περιοχή. Συνεχίζουμε προς το Londonderry όπου θα διανυκτερεύσουμε.
3η ημέρα Derry - Connemara - Kylemore Abbey - Galway
Σήμερα μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς τη Connemara. Θα διασχίσουμε δρόμους κατά μήκος της ακτογραμμής της χερσονήσου, γύρω από τους όρμους αυτής της εκπληκτικής έκτασης της ακανθώδους δυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Το εντυπωσιακά όμορφο εσωτερικό του Connemara, είναι ένα καλειδοσκόπιο μοναχικών κοιλάδων και λαμπερών μαύρων λιμνών. Στην καρδιά της βρίσκονται τα βουνά Maumturk και οι κορυφές της οροσειράς Twelve Bens, με ένα δίκτυο γραφικών μονοπατιών πεζοπορίας και ποδηλασίας. Παντού η γη είναι γεμάτη πέτρινους τοίχους. Φωτογενώς σκαρφαλωμένο στις όχθες του Pollacapall Lough, 4χλμ. Ανατολικά του Letterfrack, ο Kylemore είναι ένα νεο-γοτθικό όραμα του 19ου αιώνα. Κατασκευάστηκε για έναν πλούσιο Άγγλο επιχειρηματία, τον Mitchell Henry, ο οποίος πέρασε το μήνα του μέλιτος στο Connemara. Τα δωμάτια στο ισόγειο είναι ανοικτά για τους επισκέπτες και μπορείτε να περιπλανηθείτε στη λίμνη, στη γοτθική εκκλησία και στους βικτοριανούς περιτοιχισμένους κήπους, Μια αργή, παραθαλάσσια διαδρομή προς την πόλη του Galway, περνά κρυφές παραλίες και παραθαλάσσια χωριουδάκια. Στην περιοχή Gaeltacht, δυτικά του Spiddal, το τοπίο γίνεται όλο και πιο δραματικό, με τα χωράφια να κυλούν σε σχισμένους κόλπους
4η ημέρα Cliffs of Moher - Bunratty Castle - Killarney
Οι Cliffs of Moher είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Αυτή η δραματική έκταση ακτογραμμής προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς της Ιρλανδίας. Με καλή ορατότητα, οι Cliffs of Moher είναι εκπληκτικά όμορφοι. Οι εντελώς κατακόρυφοι βράχοι ανέρχονται σε ύψος 214 μ., με την άκρη τους να πέφτει απότομα στον Ατλαντικό και τους σκοτεινούς ασβεστόλιθους δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό. Η Ιρλανδία φημίζεται και για τα κάστρα της. Ένα από τα πιο γνωστά, αν όχι το πιο γνωστό είναι το Bunratty Castle. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, το τετράγωνο, κυριολεκτικά Bunratty Castle βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ratty. Οι Βίκινγκς ίδρυσαν έναν οικισμό εδώ τον 10ο αιώνα. Είναι προσβάσιμο μέσω του πάρκου, ένα ανακατασκευασμένο παραδοσιακό ιρλανδικό χωριό που σε ταξιδεύει πίσω στον Μεσαίωνα. Συνεχίζουμε προς το Killarney, μια πόλη που υποδέχεται ταξιδιώτες περισσότερο από 250 χρόνια. Πανέμορφα τοπία, ένα εθνικό πάρκου που φιλοξενεί λίμνες, καταρράκτες και δάση βοήθησαν στο να ευδοκιμήσει ο τουρισμός. Εδώ θα διανυκτερεύσουμε.
5η ημέρα Ring of Kerry - Killarney
Ο δακτύλιος του Kerry αποτελεί μεγάλο μέρος της μυστικιστικής και παρθένας περιοχής της Ιρλανδίας που έχει προσελκύσει επισκέπτες εδώ και εκατοντάδες χρόνια και είναι μέρος του Wild Atlantic Way. Για τους επισκέπτες της Ιρλανδίας ένα ταξίδι γύρω από το όμορφο δαχτυλίδι του Kerry είναι ένα "must". Η εκπληκτική ομορφιά του είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία και είναι ένα φυσικό κέντρο για υπαίθριες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν γκολφ, θαλάσσια σπορ, ποδηλασία, πεζοπορία, τρέξιμο, ιππασία, αλλά εδώ έχουν και την καλύτερη ψαριά στα ποτάμια γλυκού νερού. Είναι ένας παράδεισος για τους φωτογράφους καθώς εδώ κυριαρχούν τα εντυπωσιακά τοπία. Λόγω της θέσης του απέναντι από τον ισχυρό Ατλαντικό Ωκεανό, το Ring of Kerry διαθέτει επίσης μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης που προσφέρουν όμορφες αμμώδεις παραλίες, αλλά και εγκαταστάσεις για παραδοσιακές παραθαλάσσιες διακοπές. Εδώ μπορείς να πάρεις μια εξαιρετική εικόνα για την αρχαία κληρονομιά της Ιρλανδίας, τα Παλαιά Μοναστήρια και ένα τοπίο λαξευμένο από βράχους από την τελευταία Εποχή των Παγετώνων. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Killarney, όπου θα διανυκτερεύσουμε
6η ημέρα Dublin - Αποστακτήριο Μπύρας - Temple Bar
Μετά το πρωινό μας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και οδεύουμε προς το Δουβλίνο. Θα πάρεις μια πρώτη γεύση της πόλης, με μία κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ξεναγήση. Όχημά μας σε αυτήν την ξενάγηση το αμφίβιο Viking Splash. Μέσα σε 75 λεπτά θα δεις τον ψηλότερο καθεδρικό ναό του Δουβλίνου, θα ακούσεις ιστορίες για την παλιά μεσαιωνική πόλη και την κληρονομιά των Βίκινγκ, θα θαυμάσεις ένα από ορόσημα του Δουβλίνου, το Spire, λίγο πριν βυθιστείς στη λεκάνη του Μεγάλου Καναλιού όπου θα σου αποκαλυφθεί τα στούντιο εγγραφής των U2! Το κυριότερο όμως και πιο σημαντικό από αυτό το tour, είναι ότι θα μάθεις να βρυχάσαι σαν ένας αληθινός Viking! Συνεχίζουμε προς το ζυθοποιείο που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά η παγκοσμίως γνωστή μπύρα Guinness. Ιδρύθηκε στο Δουβλίνο το 1759 από έναν άνθρωπο που ονομάζεται Arthur Guinness. Η Guinness οφείλει τη φήμη της σε πολλά γνωρίσματα, αλλά η ξηρή και κρεμώδης γεύση της είναι ίσως αυτό που την καθιστά τόσο δημοφιλή. Το λογότυπο της μάρκας εμφανίζει την άρπα, το σύμβολο που χρησιμοποιεί η Ιρλανδία ως εθνικό σύμβολο. Πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, γιατί το βράδυ πηγαίνουμε στην Temple Bar.
7η ημέρα Ξενάγηση Δουβλίνου - Μάθημα παραδοσιακού ιρλανδικού χορού
Σήμερα συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην υπέροχη πόλη του Δουβλίνου, όπου θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της, όπως ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου και το μουσειακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Τρίνιτι με τα εντυπωσιακά κτίρια. Στην αυλή με τους κήπους θα δεις τον κόσμο να “λιάζεται” και να χαλαρώνει. Όποιος βρίσκεται στο Δουβλίνο, δεν γίνεται να παραλείψει μια επίσκεψη στο Book of Kells. Το Book of Kells είναι ένα έργο τέχνης από τους Σκοτεινούς χρόνους, που γράφτηκε το έτος 800 μ.Χ. Περιέχει τα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, με εικόνες. Δύο από τα βιβλία είναι ανοιχτά, προστατευμένα πίσω από γυαλί. Η λεπτομέρεια για τη δημιουργία αυτών των τεσσάρων βιβλίων είναι πραγματικά εκπληκτική. Η περιήγηση τελειώνει με μια βόλτα στο Long Room, το οποίο είναι το κύριο δωμάτιο της Παλαιάς Βιβλιοθήκης του Trinity College. Το απόγευμα αν θέλεις να νιώσεις ακόμα πιο ντόπιος, τότε παρακολούθησε ένα μάθημα παραδοσιακού ιρλανδικού χορού με επαγγελματίες χορευτές και νιώσε τον ρυθμό αυτής της κουλτούρας.
8η ημέρα Αναχώρηση για Ελλάδα
Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, καθώς σήμερα αναχωρούμε για Ελλάδα. Επτά ημέρες γεμάτες εμπειρίες, εικόνες, νέες φιλίες είναι αρκετές για να σε δυσκολέψουν να επιστρέψεις στην ρουτίνα και την καθημερινότητα. Είναι όμως επίσης αρκετές, για να σε κάνουν να ονειρευτείς τον επόμενο προορισμό. Γιατί η ζωή είναι μικρές στιγμές που όταν τις συνδυάζεις με καινούρια μέρη, τότε έχεις βρει το πραγματικό νόημά της!
Ξενοδοχεία:
Belfast: EASY HOTEL BELFAST
Derry: BEST WESTERN PLUS WHITE HORSE 4*
Galway: LOUGHREA HOTEL & SPA 4*
Killarney: HOTEL KILLARNEY 3*
Dublin: CROWNE PLAZA
BLANCHARDSTOWN 4* PLUS

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου,
  • είσοδοι μουσείων & θεαμάτων,
  • τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Extra Tips:Παραδοσιακός ιρλανδικός χορός 25€, Pub Crawling 20€, Viking Splash 20€