Σπέσιαλ Πανόραμα Ιορδανίας

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

-Αμάν-Πέτρα

ΑΠΟ 790 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Αμμάν
Συγκέντρωση το απόγευμα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αμμάν μέσω Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευση εν πτήση.
2η ημέρα Αμμάν (ξενάγηση πόλης) – Γέρασα «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ»
Άφιξη στις 04.40π.μ. στο Αμμάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε πρωινό με την άφιξη μας. Αφού φρεσκαριστούμε στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Αμμάν: στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών), στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών και στην Ελληνιστική Ακρόπολη, χτισμένη στον Αλ Κάλα, τον ψηλότερο λόφο της πόλης με την πανοραμική θέα, που κάποτε φιλοξενούσε το κολοσσιαίο άγαλμα του Ηρακλή ύψους 10 μ. Μετά τη γνωριμία μας με την ιστορική κοιτίδα της πόλης, θα βγούμε έξω από το Αμμάν και θα κατευθυνθούμε προς τα βόρεια. Θα προχωρήσουμε προς τη Γέρασα (Jerash). Ο πλούτος της ήταν τόσο μεγάλος που ονομάστηκε «Πομπηία της Μέσης Ανατολής». Επιστροφή στο Αμμάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
3η ημέρα Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Βηθανία – Νεκρά θάλασσα – Πέτρα – Petra By Night
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη νότια Ιορδανία και την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Μάνταμπα ή Μαδηβά, σημαντικό χριστιανικό κέντρο της χώρας. Επόμενος σταθμός μας το όρος Νέμπο, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς την Γη της Επαγγελίας του Μωυσή. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Βηθανία, έναν ακόμη σημαντικό Χριστιανικό χώρο, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Έπειτα κατευθυνόμαστε στη Νεκρά Θάλασσα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ίσως τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα και τακτοποίηση. Δείπνο. Το βράδυ, μας περιμένει ακόμη μία ανεπανάληπτη εμπειρία, η Petra By Night (προαιρετικά). Θα διασχίσουμε ξανά το φαράγγι της Πέτρα ιππεύοντας άλογα, για να απολαύσουμε το Θησαυροφυλάκιο και άλλα μνημεία τη νύχτα, με κεριά και έναστρο ουρανό.
4η ημέρα Πέτρα – Μικρή Πέτρα (Μπέιντα) - Έρημος Ουάντι Ράμ (Διανυκτέρευση σε πολυτελή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια της ερήμου)
Πρωινό και μετάβαση νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο. Η Πέτρα, γνωστή ως η ρόδινη πόλη της ερήμου, αποτελεί μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της αρχαιότητας. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι Σικ με τις κάθετες πλαγιές που ξεπερνούν τα 50 μέτρα, αλά σύγχρονοι Ιντιάνα Τζοουνς, θα φτάσουμε στο μαγευτικό Θησαυροφυλάκιο. Στην επίσκεψη μας θα διασχίσουμε το δρόμο των προσόψεων, την νεκρόπολη των Βασιλικών τάφων, θα δούμε το θέατρο, διάφορους αρχαίους και βυζαντινούς ναούς, τη φυλακή και άλλα ρωμαϊκά μνημεία. Θα συνεχίσουμε για άλλα 50 λεπτά και ανεβαίνοντας περίπου 800 λαξευμένα σκαλοπάτια, θα φτάσουμε στο μεγαλοπρεπές Μοναστήρι, το δεύτερο δημοφιλέστερο κτίσμα του χώρου. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, θα επιστρέψουμε πίσω. Στη συνέχεια μετάβαση λίγα χιλιόμετρα από την Πέτρα, στην Μπέιντα ή την «Μικρή Πέτρα», όπως αποκαλείται. Θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Έπειτα αναχώρηση για την κοιλάδα του Φεγγαριού, το Ουάντι Ραμ, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Τακτοποίηση στην πολυτελή κατασκήνωση μας κάτω από τα αστέρια της ερήμου. Δείπνο
5η ημέρα Σαφάρι στην Έρημο Ουάντι Ράμ – Άκαμπα
Πρωινό και θα διασχίσουμε με τζιπ 4x4 με καρότσα την ερημική περιοχή με τα συναρπαστικά γεωλογικά φαινόμενα, τις βραχογραφίες, την πολύχρωμη άμμο και τα απότομα φαράγγια. Σίγουρα μια μοναδική εμπειρία στην Κοιλάδα του Φεγγαριού. Και μετά την έκρηξη αδρεναλίνης θα αποχαιρετήσουμε την έρημο στρέφοντας το βλέμμα μας προς τη θάλασσα και την κοσμοπολίτισσα Άκαμπα. Μοναδικό λιμάνι της χώρας, στον μυχό του κόλπου της Άκαμπα ή κόλπου του Εϊλάτ, στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας. Μια όμορφη πόλη, φημισμένη για την τουριστική της κίνηση, τα πολυτελή ξενοδοχεία της, τις αμμώδεις παραλίες της και το παραθαλάσσιο ριλάξ που υπόσχεται στους επισκέπτες της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
6η ημέρα Άκαμπα (Χρόνος ελεύθερος για scuba diving, snorkeling και μπάνιο στην Ερυθρά Θάλασσα)
Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην Άκαμπα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στη θάλασσα, με τα λευκά της κτίρια στολισμένα με ανατολίτικες αψίδες και καμάρες. Η παραλιακή της περαντζάδα είναι πλαισιωμένη από εξωτικούς φοίνικες, τα μπαράκια της σερβίρουν κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω και ατμοσφαιρικά φωτισμένες ταράτσες (η Ιορδανία είναι η Ελβετία της Μέσης Ανατολής, και το αλκοόλ ρέει άφθονο παντού) και η αμμουδερή παραλία της καταλήγει στα βαθυγάλαζα νερά της Ερυθράς Θάλασσας. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη για scuba diving και snorkeling λόγω του εντυπωσιακού βυθού της, των κοραλλιογενών υφάλων και των φαντασμαγορικών χρωμάτων της. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, η Άκαμπα να βρίθει σχολών που διοργανώνουν μαθήματα αλλά και μεμονωμένες εξορμήσεις για scuba και για snorkeling. Στις 22.00 μ.μ. checkout αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Άκαμπα για την πτήση μας.
7η ημέρα Άκαμπα – Πτήση επιστροφής
Πτήση στις 01.40 π.μ. για την Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στην πόλης μας νωρίς το πρωί.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παρακάτω πτήσεις
  • Μια αποσκευή 23 kg και μια χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο.
  • Διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στο Αμμάν (1Ν), 5* στην Πέτρα (1Ν) , 5* στο Ουάντι Ραμ (1Ν) και 5* στην Άκαμπα (1Ν + 1 day use μέχρι τις 22.00).
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) καθημερινά.
  • Πρωινό με την άφιξη σας στο Αμμάν την 1η ημέρα.
  • Day use την τελευταία ημέρα στο ξενοδοχείο στην Άκαμπα.
  • Check out στις 22.00 το βράδυ.
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Μεταφορά με άλογα μέσα στο φαράγγι της Πέτρα.
  • Σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα στη συναρπαστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ.
  • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επαγγελματίας Ελληνόφωνος ξεναγός.
  • Βίζα Ιορδανίας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (400 €)
  • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
  • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Προαιρετικές εκδρομές ή δραστηριότητες, που δεν αναφέρονται στο καθημερινό πρόγραμμα. .
Σημείωση: Τα Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Ιορδανία. Θα πρέπει το διαβατήριο σας να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα άφιξης στη χώρα. Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
International 4*
Αμμάν
Old Village Resort Wadi Musa
5*
Πέτρα
Mazayen Rum Camp 5*
Ουάντι Ραμ
Oryx 5*
Άκαμπα