Ιορδανία - Πέτρα Αποκριές

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

-Αμάν-Πέτρα

ΑΠΟ 360 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση από Ελλάδα - Άφιξη στο Αμμάν - Νυχτερινή βόλτα
Έφτασε η μέρα που θα πρέπει να αφήσεις τη ρουτίνα, τις σκοτούρες και το κρύο πίσω στην Ελλάδα… γιατί φεύγεις ταξίδι! Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Στο αεροδρόμιο του Αμμάν θα μας περιμένει ο local friend, our guy όπως τον αποκαλούμε, για να μας δώσει τις πρώτες πληροφορίες για την υπέροχη χώρα του! Θα είναι μαζί μας καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και θα είναι ο.. άσσος στο μανίκι μας. Μόλις τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα βγούμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και θα γίνουμε όλοι μια παρέα.
2η ημέρα Αμμάν - Dead Sea - Wadi Musa
Σήμερα κατευθυνόμαστε προς την περιοχή Sweimeh. Ένα ακόμα θαύμα της φύσης βρίσκεται εδώ στην Ιορδανία, η Νεκρά θάλασσα. Είναι το χαμηλότερο σημείο της γης και είναι αδύνατο να.. βουλιάξεις! Αυτό γιατί περιέχει δέκα φορές περισσότερο αλάτι από το νερό της θάλασσας. Προσοχή! Μη βουτήξεις.. Θα το μετανιώσεις, αφού το λίιιγο παραπάνω αλάτι που έχει θα σου προκαλέσει τσούξιμο στα μάτια! Εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να κολυμπήσεις, να “πασπαλίσεις” το σώμα σου με μαύρη λάσπη και να απολαύσεις τις ιαματικές ιδιότητές της. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς τη Wadi Musa, όπου θα μείνεις σε ένα ιδιαίτερο μέρος! Μόλις 12 λεπτά οδικώς από το κέντρο επισκεπτών της Petra, στο πανέμορφο τοπίο της Little Petra, βρίσκεται το Seven Wonders Luxury Camp. Για να αισθανθείς κοντά στη φύση, συνήθως πρέπει να στήσεις τη σκηνή σου και να κοιμηθείς σε υπνόσακο. Έχουμε κάνει όμως τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, καθώς μπορείς να κοιμηθείς σε αυτό το εξαιρετικό τοπίο της ερήμου έχοντας όλα τα απαραίτητα comfort, όπως ένα μαλακό κρεβάτι, καθαρά σεντόνια και ιδιωτικό μπάνιο. Εσύ απλά απόλαυσε αυτήν τη μοναδική εμπειρία.
3η ημέρα Πέτρα Ιορδανίας - Wadi Rum - Βεδουίνικο δείπνο στην έρημο
Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς την Πέτρα της Ιορδανίας, ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η "Χαμένη Πόλη" εξακολουθεί να έχει μυστικά για να αποκαλύψει. Πριν από χιλιάδες χρόνια, η τώρα εγκαταλελειμμένη πόλη της Πέτρα ήταν μια μητρόπολη 30000 κατοίκων. H μόνη δίοδος εισόδου είναι ένα φαράγγι, περικυκλωμένο από βουνά, που θα σε οδηγήσει σε μια πόλη λαξευμένη στους βράχους. Καμήλες, γαϊδουράκια και φιλικοί ντόπιοι είναι οι πρώτες εικόνες που θα συναντήσεις. Όσο θα περπατάς θα ξεδιπλώνονται μπροστά σου, το ένα μνημείο πίσω από το άλλο, με αποκορύφωμα το Θησαυροφυλάκιο! Θα θαυμάσεις τους Βασιλικούς τάφους, τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου βρίσκεται ο ναός της κόρης του Φαραώ. Αν νομίζεις ότι αυτό ήταν για σήμερα, κάνεις λάθος! Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την περίφημη “Κοιλάδα του Φεγγαριού”, την έρημο Wadi Rum. Η ταινία Lawrence of Arabia έδειξε την ομορφιά της στον υπόλοιπο κόσμο, προσελκύοντας εκτός από το Χόλιγουντ και χιλιάδες ταξιδιώτες. Αυτή η έρημος είναι το δεύτερο πιο σημαντικό αξιοθέατο της Ιορδανίας, μετά την Πέτρα και εμείς για απόψε θα “κατασκηνώσουμε” εδώ. Πρόκειται για μια εμπειρία για εσάς που θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό από μια ακόμα πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχείο. Το βράδυ οι νέοι μας φίλοι, οι Βεδουΐνοι θα δείξουν τη φιλοξενία τους, με παραδοσιακό δείπνο και τοπική μουσική στο πιο μαγευτικό σκηνικό. Ακολουθεί Movie night στην έρημο, κάτω από το φως των αστεριών!
4η ημέρα Wadi Rum - Amman
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στην έρημο και έχουμε λίγο χρόνο για 3 ιδιαίτερες δραστηριότητες. Αν επιθυμείτε προαιρετικά, μπορείτε να σηκωθείτε νωρίς για να δείτε την ανατολή του Ηλίου σε μια ιδιαίτερη βόλτα με καμήλες στην έρημο (15JD /άτομο 1ώρα). Επίσης μπορείτε να δείξετε τις ικανότητες σας στην ¨σανίδα στον αμμόλοφο” το γνωστό sandboarding (χωρίς κόστος). Στη συνέχεια, θα ανακαλύψουμε την “Κοιλάδα του Φεγγαριού” με έναν.. ιδιαίτερο τρόπο. Μπαίνουμε στα 4χ4 αυτοκίνητα (6 άτομα/όχημα) που σε εμάς μοιάζουν με αγροτικά αλλά είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι τοπικοί και σε μια “σκονισμένη” περιήγηση θα δούμε τα Sand Dunes και τα Al Ameleh Inscriptions. Μόλις τελειώσουμε το tour κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο του Αμμάν. Και κάπως έτσι θα τελειώσει αυτό το ταξίδι, που μέσα σε λίγες ημέρες θα δεις πολλά και υπέροχα μέρη, θα ζήσεις έντονες εμπειρίες και στιγμές, αλλά θα κάνεις και καινούριους φίλους!
Η διαμονή στο Αμμάν γίνεται στο OLIVE HTL 3* και στην έρημο Wadi Rum στο RAHAYEB DESERT CAMP. Για την Πέτρα επιλέξτε σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

.Διαμονή στην Πέτρα : To ξενοδοχείο TOWN SEASON βρίσκεται στην “πόλη της Πέτρας” την Wadi Musa. Αν επιθυμείτε το βράδυ να γνωρίσετε την ζωή σε αυτή την πόλη είναι η ιδανική επιλογή. Το SEVEN WONDERS βρίσκεται στην έρημο κοντά στην Little Petra. Η βεδουίνικη σκηνή είναι παραδοσιακή και διαθέτει ατομικό μπάνιο. Τα Bubble Domes είναι οι λεγόμενες “φούσκες”, διαθέτουν ατομικό μπάνιο και εσωτερική νυχτερινή θέα στα αστέρια!

Διαμονή στην έρημο Wadi Rum : Η διαμονή στο RAHAYEB DESERT CAMP γίνεται σε παραδοσιακές βεδουίνικες σκηνές (deluxe tent) με ατομικό μπάνιο.

Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά. Σύνολο φόρων & VISA +165 ευρώ
 

Περιλαμβάνονται

  • αεροπορικά εισιτήρια
  • 1 χειραποσκευή (40 Χ 20 Χ 25cm) & 1 αποσκευή  20κ / 2άτομα
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία σύμφωνα με τον πίνακα
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Βεδουίνικο δείπνο στην έρημο Wadi Rum
  • Σανίδα στον αμμόλοφο - sandboarding
  • 4χ4 tour στην “κοιλάδα του φεγγαριού”
  • Movie night στην έρημο (χωρίς υπότιτλους)
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό (πιθανώς αγγλόφωνο με μετάφραση)
  • Βίζα Ιορδανίας αξίας 75ε 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι αρχαιολογικών-προστατευόμενων χώρων και δραστηριοτήτων 
  • Φιλοδωρήματα (15ε /άτομο) 
  • Είσοδος μέσω ξενοδοχείου, κολύμπι και γεύμα στη Νεκρά Θάλασσα 30ε /άτομο 
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα