Ικαρία,το νησί της μακροζωίας Διακοπές & Fly & Drive

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ικαρία -Δωδεκάνησα

ΑΠΟ 285 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - πτήση για Ικαρία - Θέρµα - Αγ.Κήρυκος - Αρµενιστής
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ικαρία. Άφιξη και σας προτείνουμε αναχώρηση για τα Θέρµα, τη βασική λουτρόπολη της Ικαρίας µε τις κυριότερες ιαµατικές πηγές του νησιού. Το Υδροθεραπευτήριο βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Θέρμα, μέσα σε μια φυσική σπηλιά, δίπλα στη μαρίνα των σκαφών.  Θα δείτε το Σπήλαιο που βρίσκεται πάνω στην παραλία του οικισµού και θα συνεχίζουµε για τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσετε  στα λιθόστρωτα δροµάκια της παλιάς πόλης όπου µεταξύ άλλων θα θαυµάσετε  την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία µε το ξυλόγλυπτο τέµπλο που έκτισαν ναυτικοί του νησιού, το γυµνάσιο στο νεοκλασικό κτίριο σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυµπρέ και την Μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου. Στον µώλο του λιµανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από µέταλλο που υπενθυµίζει τη σχέση του νησιού µε το µύθο του Ίκαρου. 
2η ημέρα Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης - Κάµπος - Εύδηλος
Πρωινό και σας προτείνουμε επίσκεψη  στο παµπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δείτε αξιόλογες τοιχογραφίες µε απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη µικρή σπηλιά µέσα στην οποία είναι χτισµένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της µονής, η περίφηµη “Θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για µια πολύ εντυπωσιακή µικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο βράχο που μοιάζει µε µμανιτάρι. Θα συνεχίσετε για το αρχαιολογικό μουσείο του Κάµπου, όπου εκτίθενται ευρήματα, όπως αγγεία και αγάλματα, από το χώρο της αρχαίας Οινόης , το Φραντάτο, την Αρέθουσα και το Πετροπούλι. Αξιοσημείωτα είναι τα κτερίσματα τάφων από το νεκροταφείο της αρχαίας πόλης . Επόµενος σταθµός µας ο Εύδηλος το δεύτερο λιµάνι της Ικαρίας που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωµία µε πολλά καλοδιατηρηµένα νεοκλασικά αρχοντικά. 
3η ημέρα Μονή Μοντέ - Οινοποιείο Αφιανέ
Πρωινό και σας προτείνουμε αναχώρηση για τη μονή Μοντέ. Η μονή με την θαυματουργή εικόνα της παναγιάς βρίσκεται σε ένα δάσος με πλούσια ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα . Η ανακάλυψη της εικόνας Της, είναι μυστήριο. Σύμφωνα με την παράδοση η Παναγία εμφανίστηκε σε ένα πιστό Ικαριώτη και του υπέδειξε το σημείο που θα έβρισκε θαμμένη τη θαυματουργή Της εικόνα . Στο σημείο αυτό χτίστηκε ο ναός που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Μπορείτε να συνεχίσετε  για µία υπέροχη εμπειρία γευσιγνωσίας τοπικών ψηφισμένων κρασιών στο παραδοσιακό οινοποιείο του Νίκου Αφιανέ. 
4η ημέρα Προαιρετική εκδροµή σους Φούρνους Κορσεών-Χριστός Ραχών
Πρωινό και σας προτείνουμε   να απολαύσετε τις κοντινές παραλίες. Για όσους επιθυµούν, προαιρετική εκδροµή µέχρι τον Άγιο Κήρυκο και από εκεί µε καραβάκι (καιρού επιτρέποντος) για τη Θύµαινα και τους Φούρνους. Χρόνος για περίπατο και περιπλάνηση στα πανέµορφα σοκάκια. Γευθείτε φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά εδέσµατα. Νωρίς το απόγευµα επιστρέφοντας μπορείτε να  επισκεφτείτε το χωριό Χριστός Ραχών. Το χωριό έγινε γνωστό στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, για τη νυχτερινή ζωή των κατοίκων και το ωράριο των τοπικών καταστημάτων που ανοίγουν ανοίγουν αργά το βράδυ, κάνοντας διάσημο το χωριό, για τον «Ικαριώτικο χρόνο».
5η ημέρα Ικαρία - Μονοκάμπι – πτήση επιστροφής
Πρωινό και αναχώρηση  για το αεροδρόμιο. Γεμάτοι αναμνήσεις παίρνουμε την πτήση επιστροφής
Δρομολόγια Πτήσεων με την Aegean Airlines
Θες/νίκη – Ικαρία : 09.35-11.55 &
Ικαρία– Θες/νίκη 12.20-14.40

Rent A Car 4ημ 125€ / Β Car 145€



Δώρο Παραδοτέα αποσκευή 23kg το άτομο !!!

Στις τιμές περιλαμβάνονται :
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις με την Aegean Airlines
  • Τρεις ή Τέσσερις διανυχτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας
 
Δεν περιλαμβάνονται :
  • Φόροι αεροδρομίου 35€
  • Φόρος διαμονής , ο οποίος καταβάλλεται επί τόπου