Ικαρία-Φούρνοι

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Ικαριά

ΑΠΟ 350 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΚΑΡΙΑ
Αναχώρηση το βράδυ από την Αριστοτέλους στο άγαλμα του Βενιζέλου. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star Ferries και απόπλους για την Ικαρία. Λίγο πριν φτάσουμε στο νησί μεσοπέλαγα θα διακρίνουμε τον Εύδηλο, το βόρειο λιμάνι της Ικαρίας. Χτισμένος αμφιθεατρικά, είναι από τα γραφικότερα χωριά της Νικαριάς με παραδοσιακές κατοικίες, καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά, γραφικά καλντερίμια, ολάνθιστες αυλές, καταπράσινους κήπους, παραδοσιακά καφενεία και νυχτερινά μαγαζάκια. Τακτοποίηση στο Atheras Hotel 3* που βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ευδήλου, ιδανικό για να απολαύσουμε τη θάλασσα πίνοντας τον καφέ μας ή το ποτό μας ή τρώγοντας τις ντόπιες σπεσιαλιτέ στα γραφικά ταβερνάκια. Το Ευδηλάκι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, θα μας μαγέψει και θα αποτελέσει το κέντρο των περιπλανήσεων μας στο νησί. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία με μαγευτική του θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο. Εκεί διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Ο Νας φημίζεται για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα ΙΚΑΡΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση προς το Μονοκάμπι όπου υπάρχει το μοναδικό ζωντανό φελλόδεντρο όλων των Βαλκανίων και μετά για το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος και το ακρωτήρι Δράκανο όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης και ο ομώνυμος πύργος. Συνεχίζουμε προς τη λουτρόπολη Θερμά, όπου βρίσκονται οι γνωστές από την αρχαιότητα ζεστές, ραδιούχες, μεταλλικές και θεραπευτικές πηγές, που θεωρούνται ευεργετικές για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο που βρίσκεται πάνω στην παραλία του οικισμού. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού. Περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1820 που την έκτισαν ναυτικοί του νησιού, το γυμνάσιο στο νεοκλασικό κτίριο σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυμπρέ, την Μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου. Στον μώλο του λιμανιού δεσπόζει η ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από μέταλλο που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ίκαρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή ποτό στα νυχτερινά μαγαζάκια στον γραφικό Εύδηλο.
3η ημέρα ΙΚΑΡΙΑ - Επίσκεψη στους Φούρνους
Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή με το πλοίο στους Φούρνους Ικαρίας. Πρόκειται για το νησάκι που είναι απέναντι από την Ικαρία και συγκεκριμένα απέναντι από τον Αγ.Κήρυκο. Οι Φούρνοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμμμα «Natura 2000», αφού παρουσιάζονται πολλά είδη αρωματικών φυτών. Στη θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος ζει η μεσογειακή φώκια monachus monachus, αλλά και διάφορα είδη δελφινιών. Οι παραλίες στους Φούρνους είναι ήσυχες και τα νερά ήρεμα και ρηχά. Η Ψιλή Άμμμμος βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και είναι προσβάσιμη με τα πόδια. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα ήσυχο περιβάλλον που μόνο τα τζιτζίκια ακούγονται! Η ομορφιά των Φούρνων είναι εμφανής σε κάθε γωνιά, με τα χαμηλά σπιτάκια με το λευκό τους χρώμα να αναμειγνύεται με το πράσινο των δέντρων, που ρίχνουν τη σκιά τους στο πετρόκτιστο σοκάκι το οποίο ενώνει το λιμάνι με την κεντρική πλατεία του χωριού. Στην πλατεία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, ή να δοκιμάσετε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στις ταβέρνες των Φούρνων, με κυρίαρχα τον αστακό, αλλά και τη γευστική κακαβιά σε τιμές εξαιρετικές. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΙΚΑΡΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον βόρειο γύρο του νησιού. Ξεκινάμε για το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της μονής, η περίφημη “θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο βράχο που μοιάζει με μανιτάρι. Συνεχίζουμε για τις φαντασικές παραλίες του νησιού, περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό Κάμπος και το γραφικό ψαροχώρι Γιαλισκάρι θα καταλήξουμε στη τεράστια διάσημη παραλία Μεσακτή με χρυσή αμμμμουδιά και γαλάζια νερά. Χρόνος για μπάνιο και διασκέδαση στις καντίνες και χαλάρωση με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ο γραφικός Αρμενιστής, προσφέρει πολύ καλό φαγητό και εξαιρετικές γεύσεις. (Γεφύρι και Ζεύκειν, Mary Mary Restaurant). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς το διασημότερο ορεινό χωριό του νησιού, τον Χριστό Ραχών που μοιάζει με ένα τεράστιο πέτρινο μπαλκόνι με μαγευτική θέα προς το νησί και το πέλαγος, τίποτα δεν λειτουργεί την ημέρα κι έτσι τα μαγαζιά ανοίγουν μετά τη δύση του ήλιου. Χρόνος για να περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να θαυμάστε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και τα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα και να επισκεφτείτε το όμορφο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε για μία από τις κορυφαίες στιγμές του προγράμμμματος μας, θα συμμμμετάσχουμε σε ένα από τα φημισμένα ικαριώτικα πανηγύρια!!! στις Καστανιές (Τραγοστάσι). Χορός νησιώτικος, συρτός στα δύο τέταρτα. Η τσαμπούνα και το βιολί δίνουν το ρυθμό. Τα πανηγύρια στην Ικαρία είναι κατάθεση ψυχής. Θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό, που θα γίνετε μέρος της τελετουργίας τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα ΙΚΑΡΙΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Άγιο Κήρυκο, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Γυμνάσιου του Αγίου Κηρύκου. Το κτίριο είναι διατηρητέο και αποτελεί ένα αριστούργημα νεοκλασσικού ρυθμού που χρονολογείται από το 1925, φιλοξενούνται πάνω από 200 εκθέματα από την κλασική περίοδο, όπως αγγεία, εργαλεία και αμφορείς που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την Ικαρία! Mε τις καλύτερες εντυπώσεις, αναχωρούμε από το λιμάνι του Εύδηλου με το πλοίο της επιστροφής και απόπλου για τον Πειραιά. Συνεχίζουμε για τη Θεσσαλονίκη με στάσεις καθόδων για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ.
Περιλαμβάνει:
  • Μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου μας.
  • 4 διανυκτερεύσεις: Atheras Hotel 3* στον Εύδηλο
  • Πρωινά.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Ικαρία - Πειραιάς με την Blue Star Ferries σε οικονομική θέση.
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ
Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει:
  • Tο εισιτήριο του πλοίου μετ’ επιστροφής για Φούρνους, ποτά, επιπλέον γεύματα, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Στις τιμές μας δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η χρέωση ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση είναι: € 1,50 και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο.