ΙΑΠΩΝΙΑ

Αεροπορικώς, 11 ημέρες

Τόκυο-Οσάκα-Ιαπωνία -Κιότο

ΑΠΟ 2360 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ
Εδώ και καιρό έχεις μπει στον πυρετό των προετοιμασιών για το ταξίδι σου στην Ιαπωνία! Να λοιπόν που έφτασε η ημέρα να κατευθυνθείς στο αεροδρόμιο για να συναντηθείς με τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες σου! Διαβατήριο ανα χείρας, καλή διάθεση, τρελη παρέα είναι ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις ένα υπέροχο ταξίδι!
2η ημέρα ΑΦΙΞΗ ΟΣΑΚΑ - ΟΣΑΚΑ NIGHT OUT
Το απόγευμα προσγειωνόμαστε στην Οσάκα! Η Οσάκα ανταγωνίζεται τη δημοτικότητα του Τόκιο και του Κιότο. Μια πολύ μεγάλη πόλη, που μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα, από νόστιμο φαγητό μέχρι ψώνια σε ένα θεματικό πάρκο και μέρη ιστορικής σημασίας. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο, για να τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας. Παρά την κούραση, δεν χάνουμε χρόνο και βγαίνουμε μια βόλτα στην πόλη.
3η ημέρα ΟΣΑΚΑ CITY TOUR
Η Οσάκα (Osaka) είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Ήταν η οικονομική δύναμη της περιοχής Kansai για πολλούς αιώνες. Αν το Κιότο ήταν η πόλη της δικαστικής αριστοκρατίας και το Τόκιο η πόλη των σαμουράι, τότε η Οσάκα ήταν η πόλη της εμπορικής τάξης. Οι πολυσύχναστοι διάδρομοι και οι γέφυρες που διασχίζουν το κανάλι Dotonbori είναι η περιοχή ψυχαγωγίας της Οσάκα από το 1600. Η συνοικία Dotombori είναι το καλύτερο μέρος για να κάνεις κρουαζιέρα, αλλά και να βρεις μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Οσάκα (αν και η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα εστιατόρια αυτόματων μηχανών). Φυσικά, κανένα ταξίδι στην Ιαπωνία δεν θα ήταν πλήρες αν δε δει ο ταξιδιώτης ένα από τα εικονικά ιαπωνικά κάστρα. Και το Κάστρο της Οσάκα είναι τεράστιο, ενώ κάποτε ήταν το μεγαλύτερο κάστρο στην Ιαπωνία. Αλλά από τις αρχές του 17ου αιώνα, το κάστρο δέχτηκε επιθέσεις, χτυπήθηκε από κεραυνό, κάηκε, κατεδαφίστηκε, αλλά τελικά ανοικοδομήθηκε στην σημερινή του μορφή το 1931. Είναι περιτριγυρισμένο από 600 κερασιές, που αν είσαι τυχερός, θα έχουν ανθίσει προσφέροντάς σου ένα μαγευτικό σκηνικό.
4η ημέρα NARA
Σήμερα, οδεύουμε προς τη Nara, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από μία ώρα από την Οσάκα. Λόγω του παρελθόντος της ως πρώτη μόνιμη πρωτεύουσα, η πόλη φιλοξενεί ιστορικούς θησαυρούς, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ναούς της Ιαπωνίας. Μπαίνοντας στην καρδιά του πάρκου Nara, ίσως σε καλωσορίσει κάποιο μικρό, φιλικό ελάφι που περιφέρεται ελεύθερα σε όλους τους χώρους. Ο σεβασμός για τα ελάφια της Nara προέρχεται πιθανότατα περισσότερο από τη θρησκεία Shinto, παρά από την αξιολάτρευτη εμφάνισή τους. Στη θρησκεία Shinto, τα ελάφια θεωρούνται αγγελιοφόροι των θεών. Στην αρχαιότητα μάλιστα, η δολοφονία ενός ελαφιού αποτελούσε φοβερό έγκλημα, τιμωρούμενο από θάνατο. Eδώ στη Νάρα, θα θαυμάσουμε το θρυλικό Daibutsu (Μεγάλο Βούδα), αλλά και Ιστορικά σπουδαίους ναούς και θησαυρούς της βουδιστικής τέχνης. Συνεχίζουμε προς το Κιότο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.
5η ημέρα ΚΙΟΤΟ - CITY TOUR - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ
Το Κιότο είναι το σπίτι για πολλούς βουδιστικούς ναούς, παλάτια και κήπους, πολλά από τα οποία απαριθμούνται συλλογικά από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Για πολλούς, το ίδιο το όνομα Κιότο αποπνέει την κλασική εικόνα της Ιαπωνίας: οι δρόμοι με τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, το χτύπημα των geta (παραδοσιακά ξύλινα σανδάλια) στις πέτρες, οι γκέισες που περπατούν με τα έντονα χρωματιστά μεταξωτά ρούχα και οι παγόδες των ναών που περιτριγυρίζονται από κερασιές, σου δημιουργούν μια νοσταλγική διάθεση. Εδώ θα συμμετέχεις σε μια παραδοσιακή τελετουργία τσαγιού, που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας. Πρόσφατα το πράσινο τσάι matcha έχει γίνει πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Το matcha παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια παραδοσιακή ιαπωνική τελετή τσαγιού. Σήμερα θα μάθεις, γιατί αποτελούσε πρακτική των σαμουράι και των μοναχών στο παρελθόν και γιατί αυτή η “τελετή” εξακολουθεί να ασκείται και σήμερα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθείς τον ναό που είναι αφιερωμένος στη θεότητα του ρυζιού Φουσίμι Ινάρι. Εκεί, σαν τάμα, στέκουν περήφανες περισσότερες από 40.000 λατρευτικές πύλες βαμμένες σε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα.
6η ημέρα ΚΙΟΤΟ - BAMBOO FOREST - OTAGI NENBUTSU-JI
Σήμερα κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της Αρασιγιάμα (“το Βουνό της Καταιγίδας”), όπου θα εντυπωσιαστείς από το πανέμορφο Δάσος Μπαμπού και το γαλήνιο περιβάλλον εκεί. Ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται, καθώς ο άνεμος περνά μέσα από τα καλάμια και τις φυλλωσιές των πανύψηλων μπαμπού, θα σε μαγέψει. Μαζί με το ιερό Fushimi Inari και το ναό Kinkaku-ji, το δάσος Arashiyama είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη στο Κιότο. Ύστερα από τον περίπατό σου στο Bamboo Forest, κατευθυνόμαστε προς το Otagi Nenbutsu-Ji, ένα βουδιστικό ναό που διαθέτει πάνω από 1.200 πέτρινες φιγούρες που αντιπροσωπεύουν τον Rakan ή τους μαθητές του Shaka (ιδρυτή του βουδισμού). Δημιουργήθηκαν από ερασιτέχνες από όλη τη χώρα υπό την καθοδήγηση του γλύπτη Kocho Nishimura και κάθε γλυπτό είναι μια φανταστική απεικόνιση εκφραστικών προσώπων, προσθέτοντας ένα παιχνιδιάρικο στοιχείο στο πνευματικό περιβάλλον. Τα γλυπτά δωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1981, μόλις πριν από περίπου 30 χρόνια, επιτρέποντας στον παρόντα ναό που χτίστηκε στα μέσα του 8ου αιώνα, να αποκτήσει μια ανανεωμένη εικόνα και να γίνει γνωστός για τα χιουμοριστικά του στοιχεία. Τώρα τα χαμογελαστά πρόσωπα και οι εκφραστικές χειρονομίες εξακολουθούν να καταφέρνουν να εκφράζονται μέσα από το βρύα που τα καλύπτουν
7η ημέρα HAKONE - HOT SPRINGS
Σήμερα κατευθυνόμαστε προς τη Hakone, που είναι μέρος του εθνικού πάρκου Fuji-Hakone-Izu, λιγότερο από εκατό χιλιόμετρα από το Τόκιο. Διάσημο για τις θερμές πηγές, τη φυσική ομορφιά και τη θέα στη λίμνη Ashinoko του κοντινού Όρους Fuji, το Hakone είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, αλλά και για τους Ιάπωνες που αναζητούν ένα διάλειμμα από το Τόκιο. Το Hakone είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ιαματικά θέρετρα της Ιαπωνίας εδώ και αιώνες. Σήμερα, περισσότερες από δώδεκα πηγές παρέχουν ζεστό νερό στα σπίτια και τα ryokan της περιοχής. Εδώ λοιπόν θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις το υπέροχο τοπίο και θα αναθεωρήσεις ό,τι πίστευες για τα ιαματικά λουτρά.
8η ημέρα ΤΟΚΙΟ - SAMURAI EXPERIENCE
Σήμερα κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Μόλις φτάσουμε εκεί ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Ο πιο επισκέψιμος ναός του Τόκιο φιλοξενεί μια χρυσή εικόνα της Kannon (η βουδιστική θεά του ελέους), η οποία, σύμφωνα με το μύθο, ανασύρθηκε με θαυματουργό τρόπο από την κοντινή Sumida-gawa από δύο ψαράδες το 628 μ.Χ. Η εικόνα παρέμεινε εκεί από τότε αλλά δεν είναι ποτέ σε δημόσια προβολή. Το Senso-ji είναι πάντα απασχολημένο, ενώ μπροστά από το ναό είναι ένα μεγάλο καζάνι με θυμίαμα. Ο καπνός, λέγεται ότι, προσδίδει υγεία και θα δεις ανθρώπους να το βάζουν στο σώμα τους. Όποιος θέλει να μπει ακόμα πιο βαθιά μέσα στην ιαπωνική κουλτούρα, μπορεί να το καταφέρει γίνοντας σαμουράι. Θα μάθεις απλές τεχνικές για να χρησιμοποιείς το παραδοσιακό ξίφος κατάνα και με τις οδηγίες του έμπειρου Ιάπωνα εκπαιδευτή θα καταφέρεις να μετατραπείς σε έναν ατρόμητο πολεμιστή. Το βράδυ πηγαίνουμε προς την περιοχή Shinjuk u, στην καρδιά της νυχτερινής ζωής του Τόκυο. H Shinjuku είναι μια ολόκληρη πόλη μέσα στην πόλη. Πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι περνούν καθημερινά από το σιδηροδρομικό σταθμό. Χρωματιστά φώτα LED, ορδές κόσμου, ήχοι, μουσική σε μεταφέρουν σε μια.. φουτουριστική διάσταση!
9η ημέρα TSUKIJI MARKET - SUSHI COOKING WORKSHOP - TEAM LAB PLANETS
Αυτή η υπερκινητική αγορά ψαριών και προϊόντων του Τόκιο είναι το μέρος όπου μπορείς να δοκιμάσεις τα πιο φρέσκα sashimi και σούσι στη χώρα. Η δημιουργία σούσι απαιτεί δεξιότητες, αλλά και τεχνική. Με την καθοδήγηση ενός sushi - master, θα μπορέσεις να μάθεις πώς φτιάχνεται αυτή η λιχουδιά, για να “πάρεις” μαζί σου αυτήν την τέχνη πίσω στην Ελλάδα. Έτσι, όποτε θα νοσταλγείς την Ιαπωνία, θα μπορείς να “τρατάρεις” τον εαυτό σου με χειροποίητα σούσι. Θα βυθιστείς λοιπόν στον ιαπωνικό πολιτισμό και με τις πέντε αισθήσεις: βλέποντας, ακούγοντας, αγγίζοντας, δοκιμάζοντας και μυρίζοντας. Αφού απολαύσεις τα σούσι που έφτιαξες με τα χεράκια σου, σε περιμένει μια εμπειρία που θα σε ενθουσιάσει! Θα επισκεφθείς ένα μουσείο… ιδιαίτερο! Αποτελείται από 4 τεράστιους εκθεσιακούς χώρους με 7 διαφορετικά έργα τέχνης. Τα έργα τέχνης βασίζονται στην ιδέα teamLab “Body Immersive”. Οι επισκέπτες εισέρχονται στο μουσείο ξυπόλητοι και “βυθίζονται” ολόκληροι σε αυτά τα τεράστια έργα τέχνης, εκεί όπου τα όρια μεταξύ του σώματος και των έργων τέχνης διαλύονται. Συνεχίζουμε σε μία συνοικία όπου βρίσκεται ένα άγαλμα που δεν θα σε εντυπωσιάσει, έχει όμως μια ιστορία που συγκινεί. Το πιο πιθανό είναι ότι την έχεις ακούσει ήδη ή και να την έχεις δει σε ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Πρόκειται για τον Χάτσικο, έναν σκύλο ράτσας Akita, που είχε υιοθετήσει ένας Ιάπωνας καθηγητής. Ο Hachiko πήγαινε κάθε μέρα στο σταθμό Shibuya για να συναντήσει τον καθηγητή που επέστρεφε από την εργασία του. Μετά το θάνατο του καθηγητή το 1925, ο Hachiko συνέχισε να πηγαίνει καθημερινά στο σταθμό μέχρι τον θάνατό του σχεδόν 10 χρόνια αργότερα. Η ιστορία έγινε θρυλική και ένα μικρό άγαλμα ανεγέρθηκε στη μνήμη του σκύλου μπροστά από το σταθμό Shibuya. Η συνοικία Shibuya είναι μια ζωντανή περιοχή, με πολλά δελεαστικά μαγαζιά και εστιατόρια , που θα κάνουν την περιπλάνησή σου εκεί μοναδική.
10η ημέρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
Τη σημερινή ημέρα επίτηδες την αφήσαμε ελεύθερη. Το Τόκιο έχει τόσα πολλά πράγματα να κάνεις που δεν θέλαμε να σε δεσμεύσουμε, καθώς οι προτιμήσεις του καθενός διαφέρουν. Φυσικά, θα σου προτείνουμε τις πολλές επιλογές που έχεις. Ίσως να θέλεις να δεις μουσεία, ίσως θα θέλεις να κάνεις κάποια δραστηριότητα ή ακόμα και να επισκεφθείς τη Disneyland. Ό,τι και να επιλέξεις σίγουρα θα κάνει την ημέρα σου αξέχαστη. Κατά τις 22.00 η ώρα οδεύουμε προς το αεροδρόμιο, από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.
11η ημέρα ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Απολαύστε την πτήση με την πολυτέλεια της Emirates. Η επιστροφή μας σε Ελλάδα & Κύπρο θα είναι στις 2/4 το μεσημέρι. 
Περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά και μια αποσκευή έως 20 κιλά ανά άτομο. Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό