Γύρος Πηλίου

Οδικώς, 4 ημέρες

Λιτόχωρο-Πορταριά-Μακρυνίτσα-Βυζίτσα-Μηλιές-Τσαγκαράδα-Ζαγορά-Χάνια-Αμπελάκια-Τέμπη-Βόλος

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΤΕΜΠΗ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΧΑΝΙΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για το Λιτόχωρο όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ στο όμορφο χωριό και έπειτα κατευθυνόμαστε προς την κοιλάδα των Τεμπών για στάση στην Αγία Παρασκευή. Συνεχίζουμε για τα Αμπελάκια, χωριό που φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν. Στάση για φαγητό και κατευθυνόμαστε προς τα Χάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΧΑΝΙΑ - ΖΑΓΟΡΑ - ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε για Ζαγορά με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο και τα μεγάλα παραδοσιακά πυργόσπιτα. Πρώην μεγάλο μεταξοπαραγωγό κέντρο και νυν μεγάλο κέντρο παραγωγής μήλων. Συνεχίζουμε για τη γραφική Τσαγκαράδα με τη μοναδική θέα και την όμορφη πλατεία. Αναχώρηση για τις Μηλιές, με το τοπικό λαογραφικό μουσείο, τη βιβλιοθήκη και την πλούσια βλάστηση. Επόμενος σταθμός η Βυζίτσα που αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά. Επιστροφή στα Χάνια. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΧΑΝΙΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη γραφική Μακρυνίτσα, γνωστή και ως «μπαλκόνι του Πηλίου», με την πανέμορφη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο. Το χωριό ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τα γραφικά καλντερίμια. Μετά τον καφέ μας, συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Πορταριά, το παλαιότερο και κυριότερο χωριό του Πηλίου με την αυθεντική ατμόσφαιρα, τα δρομάκια, τις ευρύχωρες και όμορφες πλατείες. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στα Χάνια, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΧΑΝΙΑ - ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΑ (ΤΡΕΝΑΚΙ) - ΒΟΛΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, για ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου. Στον σταθμό των Άνω Λεχωνίων ξεκινά μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα τέσσερα βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για τον Βόλο για να απολαύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα και να γευματίσουμε εξ ιδίων στα φημισμένα τσιπουράδικα. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνει:
 
  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • ∆ιαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Πρωινο
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

∆εν περιλαμβάνει:
 
  • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής