Γύρος Πελοποννήσου 5ημ Αεροπορικώς

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Γύρος Πελοποννήσου-Πελοπόννησο-Πελοπόννησος - Καλαμάτα-Σπάρτη-Μεθώνη-Μονεμβασιά-Μυστράς-Ναύπλιο

ΑΠΟ 329 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines για Καλαμάτα . Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και το βράδυ με την συνοδεία του αρχηγού μας , θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση για να έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη . Χρόνος για μια βόλτα στη παραλία της πόλης .
 
2η ημέρα Καλαμάτα - Πύλος – Μεθώνη – Σπάρτη
 
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Η πόλη αποτελεί σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο με μουσεία, πινακοθήκη, βιβλιοθήκη. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και θα προσκυνήσουμε τον Μητροπολιτικό ναό της, πολιούχου Υπαπαντής. Συνεχίζουμε για την   το Ν.Δ άκρο της Πελοποννήσου, τη γραφική και γοητευτική κωμόπολη Πύλο, με το επιβλητικό μνημείο των «Τριών Ναυάρχων» κτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άκρο του κόλπου του Ναβαρίνου, βλέποντάς την από το λιμάνι σου δίνει την αίσθηση του νησιού. Ακολουθεί η Μεθώνη, η πόλη με το Βενετσιάνικο Κάστρο, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της Μεσογείου, με το θαυμάσιο ακρόπυργο. Καταλήγουμε στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία της πόλης, συνοδεία του συνοδού μας .
3η ημέρα Σπάρτη – Αρεόπολη – Σπήλαια Δυρού – Μονεμβασιά – Σπάρτη
 Πρωινό και περιήγηση κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Παλαιολόγου της Σπάρτης και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία με το νεοκλασικό δημαρχείο. Αμέσως αναχώρηση για την Αρεόπολη, χωριό της δυτικής Μάνης που έχει κριθεί διατηρητέο κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής. Αποτελεί ιστορικό οικισμό που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί οθωμανικών χρόνων  θα δούμε τον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την πλατεία της 17ης Μαρτίου που ξεκίνησε η Επανάσταση του1821.  Συνεχίζουμε  για τα σπήλαια του Δυρού. Το Σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Επίσκεψη και αναχώρηση για την Μονεμβασιά. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς». Μπαίνοντας στην καστροπολιτεία ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στην κεντρική πλατεία με το παλιό κανόνι και τον ναό του Ελκόμενου Χριστού. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φωτογραφίες και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
4η ημέρα Σπάρτη -Μυστράς –Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Βυτίνα - Ναύπλιο
Πρωινό και αναχωρούμε για τον Μυστρά, έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης, σ’ έναν βραχώδη λόφο, βόρεια του Ταϋγέτου, βρίσκεται το κάστρο του Μυστρά με την ερειπωμένη σήμερα πολιτεία του. Ο λόφος, με την απότομη και κωνοειδή μορφή του, λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς και λόγω της στρατηγικής του θέσης, αποτελούσε από μόνος του σπουδαίο φυσικό οχυρό. Η ιστορία του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αι. όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το κάστρο χτίστηκε το 1249, από τον Γουλιέλμο Β΄ Βιλλεαρδουίνο στην κορυφή του λόφου της βυζαντινής καστροπολιτείας και μετά τη μάχη της Πελαγονίας έπεσε στα χέρια των βυζαντινών για να χτιστεί εκεί ο Μυστράς, που ήταν η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τα πανέμορφα και γραφικά χωριά της Ορεινής Αρκαδίας . Πρώτα θα επισκεφτούμε τη Στεμνίτσα που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και για την Δημητσάνα. Στη Δημητσάνα θα βρείτε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Γεύμα εξ ιδίων σε τοπικό εστιατόριο και στην συνέχεια αναχώρηση για τη Βυτίνα ένα ακόμη παραδοσιακό οικισμό μέσα στα πεύκα τα έλατα και τις καστανιές. Θαυμάστε την ποικιλία των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και φωτογραφηθείτε καθώς ξεκινάμε γρήγορα για το πανέμορφο Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα επίσκεψη με τον συνοδό μας στη πλατεία Συντάγματος μια από τις πιο διάσημες πλατείες της Ευρώπης. Εδώ θα θαυμάσουμε φωτισμένα,  το Βουλευτήριο, όπου στεγαζόταν και η πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το Τριανόν, το Παλαιό Τζαμί δηλαδή , το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Χρόνος για βόλτα ή δείπνο στα γραφικά σοκάκια με τα αρχοντικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση 
5η ημέρα Ναύπλιο – Πτήση για Θεσσαλονίκη
Μετά το πρόγευμα περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο το οποίο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία έτερο ενετικό φρούριο, επί της ομώνυμης χέρσο - νησίδας. Χρόνος ελεύθερος στη πανέμορφη πόλη και αργά το μεσημέρι αναχωρούμε  για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και την πτήση επιστροφής
 
Περιλαμβάνονται
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Αegean Airlines
  • Μία αποσκευή 25 Kg ανά άτομο και μια χειραποσκευή  8 Kg  56Χ45Χ25
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
  • Μετακινήσεις , περιηγήσεις και ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται
              
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
  • Φόροι αεροδρομίου 35€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€