Γύρος Κρήτης

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ελλάδα-Κρήτη-Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά-Σπιναλόγκα-Κνωσός-Άγιος Νικόλαος-Φαιστός

ΑΠΟ 429 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη και αναχώρηση για το ιστορικό Αρκάδι και προσκύνημα στη μονή Αρκαδίου. Το σημαντικότερο μέρος της μονής είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Ακολουθεί το Ρέθυμνο, πόλη που μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλιά πόλη, κτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με τη βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα αρχοντικά, τις οθωμανικές βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλιά σπίτια με τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλιάς πόλης είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Στη συνέχεια μετάβαση στα Χανιά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε να συμμετέχετε στις πασχαλινές εκδηλώσεις και να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.
2η ημέρα ΧΑΝΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην όμορφη πόλη. Θα περάσουμε από τη συνοικία Χαλέπα όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου, το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Επίσης, θα δούμε το βενετσιάνικο λιμάνι, τον φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο φαράγγι της Σαμαριάς που αποτελεί το μακρύτερο φαράγγι στην Ευρώπη για να θαυμάσουμε το υπέροχο φυσικό τοπίο. Επιστροφή στα Χανιά και προτείνουμε να γιορτάσετε την Ανάσταση στον καθεδρικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
3η ημέρα ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ
Πρόγευμα και επίσκεψη στους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική και το όμορφο τοπίο θα σας ενθουσιάσει. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για το πασχαλινό γλέντι
4η ημέρα ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές και στη συνέχεια μετάβαση στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, Ηράκλειο. Αποτελεί πόλη με πολύχρονη ιστορία διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης, πάνω στα ενετικά τείχη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, με υπέροχη θέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη
5η ημέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΡΧ. ΜΟΥΣΕΙΟ - ΚΝΩΣΟΣ - ΦΑΙΣΤΟΣ
Πρόγευμα και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, συνεχίζουμε για τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός αποτελούσε το κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Ξεκινάμε για το ανάκτορο της Φαιστού, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη μινωική εποχή. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και μετάβαση στον Άγιο Νικόλαο ένα από τα ομορφότερα μέρη της Κρήτης. Χαρακτηριστική είναι η λίμνη σε σχήμα χοανοειδές, στο κέντρο της πόλης, γνωστή στους μεσαιωνικούς χρόνους ως Μανδράκι (κλειστό λιμάνι). Σήμερα ενώνεται με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με γέφυρα. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν καφέ-εστιατόρια με όμορφη θέα. Στάση για φαγητό. Συνεχίζουμε για Ελούντα και Σπιναλόγκα (εισιτήρια εξ ιδίων). Επιστροφή στο Ηράκλειο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.