Γύρος Κρήτης 5 ημέρες

Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Κρήτη-Ελούντα-Άγιος Νικόλαος-Ιεράπετρα-Σητεία-Φαιστός-Μονή Καλυβιανής-Γόρτυνα-Κνωσός-Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά-Σπιναλόγκα

ΑΠΟ 479 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Χανιά (ξενάγηση - τάφοι Βενιζέλων) - Ρέθυμνο - Μονή Αρκαδίου - Ηράκλειο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Χανιά. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην όμορφη πόλη περνώντας από τη συνοικία Χαλέπα όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης, που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Επίσης θα δούμε το Βενετσιάνικο λιμάνι που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη κίνηση, τον Βενετσιάνικο Φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον Μητροπολιτικό ναό της Παναγίας που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Επίσκεψη στους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον λόφο του Προφήτη Ηλία Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η πόλη του Ρεθύμνου παλαιά και σύγχρονη μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με την βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια μα τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το ιστορικό Αρκάδι και προσκύνημα στη Μονή Αρκαδίου. Το σημαντικότερο μέρος της Μονής Αρκαδίου είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Άφιξη στο Ηράκλειο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα Ηράκλειο - Αρχαιολογικό Μουσείο - Περιήγηση πόλης - Χερσόνησος
Mετά το πρωινό μας επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια αρχίζει η περιήγηση της πόλης. Αρχικά, θα δούμε τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη στοn ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Συνεχίζουμε για την Χερσόνησο, ελεύθεροι για μπάνιo, καφέ ή φαγητό στα όμορφα παραδοσιακά καφενεία. Επιστροφή στο Ηράκλειο.
3η ημέρα Ηράκλειο - Κνωσός - Γόρτυνα - Μονή Καλυβιανής - Φαιστός - Μάταλα
Πρωινό και αναχώρηση για τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Συνεχίζουμε για Γόρτυνα επίσκεψη στα Ρωμαικά ερείπια και στον φημισμένο «κώδικα της Γόρτυνας». Προσκύνημα στη μονή Καλυβιανής. Ξεκινάμε για το ανάκτορο της Φαιστού, ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση Μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη Μινωική εποχή. Καταλήγουμε στα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης, σε περιοχή φυσικού κάλλους, στον μυχό του όρμου. Ελεύθεροι για μπάνιο. Η περιοχή έγινε γνωστή, για τις εντυπωσιακές σπηλιές της και υπήρξε κέντρο διεθνούς χιπισμού τη δεκαετία του ΄60. Επιστροφή στο Ηράκλειο
4η ημέρα Ηράκλειο - Σητεία - Φοινικόδασος - Ιεράπετρα
Πρωινό και αναχώρηση για το πανέμορφο Λασίθι. Επίσκεψη της πόλης της Σητείας πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζου Κορνάρου.. συνεχίζουμε για Φοινικόδασος (Βάι) μπάνιο και ξεκινάμε για την Ιεράπετρα. Στάση στην όμορφη αυτή πολιτεία του Λιβυκού που συνδυάζει το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο η Ιεράπετρα και τα χωριά της προσφέρουν απλόχερα όμορφες στιγμές στη φύση. Επιστροφή στο Ηράκλειο.
5η ημέρα Ηράκλειο - Άγιος Νικόλαος - Ελούντα - Σπιναλόγκα - Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον Άγιο Νικόλαο, το ομορφότερο μέρος της Κρήτης. H λίμνη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε σχήμα χοανοειδές, γνωστή στους μεσαιωνικούς χρόνους ως Μανδράκι (κλειστό λιμάνι). Σήμερα ενώνεται με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με γέφυρα. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν καφέ-εστιατόρια με όμορφη θέα. Συνεχίζουμε για Ελούντα ελεύθεροι για μπάνιο και στη Σπιναλόγκα (εισιτήρια εξ ιδίων). Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη για καφέ φαγητό και αγορές. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την πτήση της επιστροφής. 
Περιλαμβάνονται : 3, 4 ή 7 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά. Τη μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο και αντίστροφα Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,  8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 20kg ανά άτομο.
Δεν περιλαμβάνονται : Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.