Γοτθικές Πόλεις & Κάστρα Βαυαρίας

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Στουτγκάρδη-Γερμανία-Σάλτσμπουργκ-Ίνσμπρουκ-Κάστρο Νοισβανστάιν-Ομπεραμεργκάου-Μόναχο-Μπάμπεργκ-Νυρεμβέργη-Βύρτσμπουργκ-Γοτθική Συνοικία

ΑΠΟ 499 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (260 χλμ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (ξενάγηση πόλης) - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (προαιρετική) (60 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην όμορφη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Θα δούμε το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β' Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπάμπεργκ (προαιρετικά) για να θαυμάσουμε τα αξιόλογα κτίρια της πόλης όπως είναι ο καθεδρικός ναός, ένας από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία που χτίστηκε από τον 10ο αιώνα μέχρι τον 13ο αιώνα, το παλιό δημαρχείο και το παλαιό Ανάκτορο, το νέο Ανάκτορο, καθώς και το γραφικό πύργο Άλτενμπουργκ του 10ου αιώνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ (ξενάγηση πόλης) (170 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερ Στράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινάει η Μαξιμίλιαν Στράσσε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιρειών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροϊχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
4η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΙΝ - ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ (260 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη "Ρομαντική Οδό". Πρώτη μας στάση το Ομπεραμεργκάου, ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Έπειτα αναχώρηση για το μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβάνσταϊν, ένα σπάνιο αξιοθέατο που δεσπόζει σε ένα τοπίο μοναδικό. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Ίνσμπουργκ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζίν Στράσσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
5η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (145 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μοναδικό ‘’κάστρο αλατιού ‘’, το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις.
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών
  • Βαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο

Προαιρετικές υπηρεσίες :

Προαιρετική επίσκεψη στο Μπάμπεργκ : Ενήλικας 20€ Παιδί 2-12 10€  (στον προορισμό η τιμή συμμετοχής αυξάνεται κατά 5€ το άτομο)