GLAMOUR ΕΛΒΕΤΙΑ-ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βασιλεία-Καταρράκτες Ρήνου-Ζυρίχη--Νταβός -Αλπικό Τρένο -Λουκέρνη-Ιντερλανκεν-Βέρνη

ΑΠΟ 479 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΖΥΡΙΧΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο < ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ > , έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για τη Βασιλεία. Άφιξη στην πόλη και ξεκινάμε την περιήγηση στην πιο βιομηχανοποιημένη πόλη της χώρας. Η Βασιλεία βρίσκεται στο σημείο γνωστό ως το τριεθνές, ακριβώς στα σύνορα με τη Γαλλία και τη Γερμάνια. Σημείο αναφοράς της, ο ποταμός Ρήνος, ο οποίος πηγάζει από τις νοτιοανατολικές Ελβετικές Άλπεις και συνεχίζει το ταξίδι του βόρεια μέχρι την Ολλανδία, όπου και εκβάλει στη Βόρεια θάλασσα μετά από μια πορεία 1320 χλμ. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το κόκκινο δημαρχείο της Markplatz με τις αλληγορικές φιγούρες και ο καθεδρικός ναός ο οποίος φτάνει το ύψος των 67 μέτρων σηματοδοτώντας το θρησκευτικό κέντρο της πόλης. Η πόλη είναι επίσης σημαντική πανεπιστημιούπολη και πόλη των φαρμάκων επειδή έχει κολοσσούς - φαρμακοβιομηχανίες. Τελειώνοντας, μεταφορά στη Ζυρίχη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΟΡΕΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, που βρίσκεται στα βόρεια της Ελβετίας, εκεί όπου ο ποταμός Limmat χωρίζει την πόλη στη μέση. Η Ζυρίχη αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε στα πιο σημαντικά αξιοθέατά της. Πρώτος σταθμός στη βόλτα μας, θα είναι ο καθεδρικός ναός Φραουμίνστερ, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Ο εσωτερικός του διάκοσμος αποτελεί φόρο τιμής στον Μαρκ Σαγκάλ, χάρη στα περίτεχνα υαλογραφήματά του. Επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Ακολούθως θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους αλλά και τη μαρμάρινη πύλη με την επίχρυση διακόσμηση. Tελειώνοντας, χρόνος ελεύθερος για αγορές. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την Μπανχοφστράσε με τα πολυκαταστήματα (όπως το «Τζέλμολι»), τα κεντρικά γραφεία των τραπεζών, το Μουσείο Ρολογιού αλλά και τα αποτυπώματα διάσημων σταρ του κινηματογράφου. Μη λησμονήσετε στις αγορές σας, να αγοράσετε σοκολάτες , καθώς η Ελβετία φημίζεται για την παραγωγή τους. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή Niederdorf , όπου το βράδυ σφύζει από ζωή. Ακόμη, σας προτείνουμε να πιείτε ένα κοκτέηλ στο διάσημο μπαρ Kronenhalle, ένα ζωντανό μουσείο, με αυθεντικούς πίνακες του Πικάσο, του Ματίς και του Μιρό στους τοίχους του.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑ
Πρόγευμα και αμέσως μετά αναχωρούμε για τους καταρράκτες του Ρήνου, που ονομάζονται Ράνφαλ. Θα μας εντυπωσιάσει το εκπληκτικό τοπίο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Σαφχάουζεν. Εδώ θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, η οποία είναι γεμάτη με Γοτθικά, Αναγεννησιακά, Μπαρόκ κτίρια. Θα δούμε το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, το Σπίτι του Ιππότη. Συνεχίζουμε για την λίμνη της Κωνστάντσας, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία στις όχθες της λίμνης Μπόνζεε. Θα δούμε το άγαλμα της Ιμπέρια και θα περιηγηθούμε στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, όπου κυριαρχεί ο Καθεδρικός Ναός και η πλατεία της αγοράς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ - ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ - ΝΤΑΒΟΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (προαιρετική)
Μετά το πρόγευμα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα 5η ημέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ – ΒΕΡΝΗ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, όπου θα δούμε την κλειστή γέφυρα του παρεκκλησίου από τον 14ο αιώνα, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την κεντρική Πλατεία, τη μεσαιωνική αγορά του κρασιού, τις φημισμένες εκκλησίες των Φραγκισκανών, τη Χοφκίρκε και φυσικά το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Συνεχίζοντας και μέσω μιας πανέμορφης ορεινής διαδρομής φθάνουμε στο Ιντερλάγκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών Τούνερζεε και Μπρίντσερζεε, όπως σημαίνει το όνομα της, φθάνουμε στη ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, τη Βέρνη. Κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις, αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ελβετίας. Με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα σπίτια με τις κόκκινες στέγες και τις γραφικές προσόψεις, η παλιά πόλη της Βέρνης είναι το καλύτερο διατηρημένο ιστορικό κέντρο στην Ελβετία. Θα δούμε το καθεδρικό ναό και το περίφημο Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Τελειώνοντας, επιστροφή στη Ζυρίχη.
6η ημέρα 6η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΜΕΜΙΝΓΚΕΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό Σύνολο φόρων +145 ευρώ

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.