ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΤΖΑΜΑΛΕΣ 3 ημέρες (P)

Οδικώς, 3 ημέρες

-Μουσείο Βρέλλη-Γιάννενα-----Καλπάκι-Κόνιτσα

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΡΑΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ (περιήγηση πόλης) (270 χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς τοπρωί. Πρώτη στάση στο Πέραμα όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο σπήλαιο και συνεχίζουμε για το Μπιζάνι όπου βρίσκεται το μοναδικό μουσείο του Βρέλλη, με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε ( προαιρετικά ) με καραβάκι στη λίμνη Παμβώτιδα, το νησάκι της  Κυρά – Φροσύνης. Έναν παραδοσιακό οικισμό έκτασης 350 στρεμμάτων, χτισμένο με πέτρα, με γραφικά δρομάκια, μαγαζάκια με δείγματα λαϊκής τέχνης, καφενεία με παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά. Θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Παντελεήμονος στα κελιά του οποίου σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά, όταν αυτός προσπάθησε να διασωθεί από την πολιορκία του Χουρσίτ Πασά. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ZAΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ -ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ( 130 χλμ. )
Πρωινό και αναχώρηση για τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Πρώτη μας στάση στο Μονοδένδρι, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής χτισμένο στη χαράδρα του Βίκου. Συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο, το μεγαλύτερο από τα 44 χωριά του Ζαγορίου, βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της βόρειας Πίνδου. Επιστροφή στα Γιάννενα. Ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση του εθίμου ‘’τζαμάλες’’. Το βράδυ της Κυριακής σε κάθε γειτονιά των Ιωαννίνων ανάβει μια μεγάλη φωτιά. Το έθιμο αυτό είναι ανταγωνιστικό καθώς κάθε γειτονιά προσπαθεί να έχει την καλύτερη τζαμάλα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ– ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (385χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα με το φημισμένο γεφύρι της. Χρόνος για να γνωρίσουμε την ιστορική πόλη. Αναχώρηση  για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το ομώνυμο χωριό στα σύνορα με την  Αλβανία. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας. 
 

 
Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.

  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Συνοδό του γραφείου µας.

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό.

  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. 

  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

  • Φόρος διαμονής