Φλωρεντία - Ρώµη

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ιταλία-Μπολόνια-Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Νάπολη

ΑΠΟ 499 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπολόνια. Άφιξη και θα κατευθυνθούμε στη Φλωρεντία, γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη γύρω περιοχή.
2η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ
Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην υπέροχη Φλωρεντία και συγκεκριμένα στην Πιάτσα ντέλα Σινιορία, στο Πόντε Βέκιο και στην ιστορική πλατεία του καθεδρικού ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να φωτογραφίσουμε την περίφημη Πιάτσα ντέλα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Ακολούθως θα μεταβούμε σε μία από τις φημισμένες κωμοπόλεις της Τοσκάνης, Σαν Τζιμινιάνο, με τους πανύψηλους πέτρινους πύργους, σύμβολα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των ευγενών του Μεσαίωνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλάτσο ντελ Πόπολο, τον παλιό καθεδρικό ναό Κολετζάτα και τον ναό του Αγίου Αυγουστίνου. Ελεύθερος χρόνος στην γραφική μεσαιωνική κωμόπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ίσως ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησίες και τον καθεδρικό ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Αργότερα συνεχίζουμε για τη λεγόμενη «αιώνια πόλη», Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΡΩΜΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Τα μνημεία που διασώθηκαν από την Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ., θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί ο μεγάλος ιππόδρομος (Circus Maximus), το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 150.000 θεατές. Το ρωμαϊκό φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτιστικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που ανεγέρθηκε στην πόλη, το Palazzo Venezia, με το τεράστιο μνημείο του Vittorio Emmanuelle. Η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από τον Μικελάντζελο. Στην Φοντάνα ντι Τρέβι που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Λίγο πιο πέρα, στη Piazza Navona θα απολαύσουμε την Fontana del Tritone. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΡΩΜΗ - ΝΑΠΟΛΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Νάπολη. Άφιξη στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • Checkpoints 20€ το άτομο.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.