Ρώμη Φλωρεντία

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Νάπολη-Πομπηία-Ρώμη-Σιένα-Φλωρεντία-Μπολόνια-Ιταλία

ΑΠΟ 599 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ (25 χλμ.) - ΡΩΜΗ (225 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νάπολη. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ και θα θαυμάσουμε από κοντά μια ‘’ζωντανή’’ αρχαία πόλη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση
2η ημέρα ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η περιήγηση της πόλης, θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Μετά το πρωινό θα έχουμε την επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε το Κάστρο του Αρχαγγέλου και για να πιάσετε την ατμόσφαιρα που γέννησε τον όρο «Ντόλτσε Βίτα» .
4η ημέρα ΡΩΜΗ– ΣΙΕΝΑ (234 χλμ.) –ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ (50 χλμ.) –φλωρεντια (98 χλμ.)
Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σαν Τζιμινιάνο μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
5η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωνογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
6η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ –ΜΑΡΑΝΕΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΡΑΡΙ (140 χλμ.) – ΜΠΟΛΟΝΙΑ (41 χλμ.)
ρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το καταπληκτικό Μουσείο της Φεράρι .Η επίσκεψη στο αυτοκινητιστικό μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο είναι ευκαιρία για να δεις αυτοκίνητα μοναδικά αλλά και ιδιαίτερα όπως μόνο η ιταλική αυτή εταιρεία ξέρει να δημιουργεί. για τους λάτρεις των υπεραυτοκινήτων υπάρχει επίσης η δυνατότητα να καθίσει κάποιος στη θέση του συνοδηγού ή ακόμα και να οδηγήσει στην πίστα δοκιμών της φεράρι πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο . Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής με την AEGEAN .
Περιλαμβάνει
 
• Φ.Π.Α.
• Αεροπορικά Εισιτήρια
• Διαμονή σε ξενοδοχείο/α
• Πρωινό
• Μεταφορές με λεωφορείο
• Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις
• Αρχηγός - Συνοδός
• Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
• Μια αποσκευή έως 23 kg και μία χειραποσκευή έως 8 kg
 
Δεν Περιλαμβάνει
 
•      Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους κτλ.    
•      Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων    
•      Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων    
•      Προαιρετικές ή προτεινόμενες εκδρομές    
•      Checkpoint 25 €