ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ - ΤΗΝΟΣ

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 4 ημέρες

Τήνος-ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ 140 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΑΦΗΝΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 22.30. Με καθ’ οδόν στάσεις στα Τέμπη και στη Λαμία για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας.
2η ημέρα ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ
Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Τήνο. Άφιξη  στο νησί και μετάβαση στον Ναό της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα. Στο Ιερό Ίδρυμα της Μεγαλόχαρης θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και την σπουδαία πινακοθήκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στις 15.00 παρακολούθηση της Περιφοράς της Αγίας Εικόνας με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ στις 22.00 παρακολούθηση της Ιεράς Αγρυπνίας στο Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΤΗΝΟΣ-ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
Μετάβαση στον Ναό της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Περνώντας από τα όμορφα χωριά Σκαλάδος, Κάμπος, Κάρδιανη, Υστέρνια καταλήγουμε στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Επίσκεψη στο σπίτι και στο μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και χρόνος ελεύθερος για ένα ωραίο καφεδάκι στην κεντρική πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο. Επιστροφή στην Τήνο. Το  μεσημέρι παρακολούθηση της λιτάνευσης της Αγίας εικόνας στην πόλη και την επιμνημόνευση δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Το απόγευμα παρακολούθηση του εθίμου «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ», όπου αναβιώνει η αθρόα προσέλευση των Τηνιακών από κάθε γωνία του νησιού με τα αναμμένα φανάρια στα χέρια για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Η φιλαρμονική του Δήμου, οι μαθητές Δημοτικών Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και μικρά παιδιά καθώς και μεγάλοι κάθε ηλικίας κρατώντας από ένα Φαναράκι με πολύχρωμες διαφανείς μεμβράνες ξεκινώντας από την Παναγία και περνώντας από τα στενά δρομάκια ψάλλουν εμβατήρια σχετικά με τη μεγάλη αυτή γιορτή της Τήνου. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Με καθ’ οδόν στάσεις, φθάνουμε στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Την μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Θάλεια στην Τήνο
  • Πρωινό
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Ραφήνα-Τήνο-Ραφήνα σε οικονομική θέση
  • Μεταφορές –περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
  • Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας στο νησί
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Εισόδους μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 
 
 
Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.