Εύβοια - Χαλκίδα Αγ. Πνεύματος

, 4 ημέρες

Έυβοια-Χαλκίδα

ΑΠΟ 225 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΟΚΟΠΙ - ΕΡΕΤΡΙΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Μέσω Τεμπών (στάση για καφέ) και Λαμίας φθάνουμε στο Προκόπι, ένα από τα πιο φημισμένα και μεγάλα χωριά της Εύβοιας, στην βόρειο-κεντρική πλευρά του νησιού. Η μοναδική ομορφιά της περιοχής, και το προσκύνημα στο σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου, κάνουν την επίσκεψη στο Προκόπι ξεχωριστή για κάθε ταξιδιώτη. Μοναδικό επίσης και το πλατανόδασος δεξιά και αριστερά στην κύτη του πόταμου Κηρέα, μια τοποθεσία που μοιάζει σαν μικρογραφία της κοιλάδας των Τεμπών στην Θεσσαλία. Έξω από το Προκόπι στην τοποθεσία Παρασκευόρεμα, κοντά στην κύτη του ποταμού βρίσκεται ο Μεγάλος Πλάτανος, (η ηλικία του υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 2000 χρόνια), ο οποίος θεωρείται σαν ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα της Ευρώπης. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας και αφού περάσουμε την όμορφη πόλη της Χαλκίδας, καταλήγουμε στην Ερέτρια. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
2η ημέρα ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ - ΣΠΗΛΙΑ ΣΥΛΛΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, του γέροντα, στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι χτισμένο σε ένα ιδιαίτερα επιβλητικό τοπίο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Θα τελειώσουμε τη σημερινή μας περιήγηση με την Αιδηψό, μια περιοχή της βόρειας Εύβοιας που η φύση προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία του επισκέπτη, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Θα δούμε επίσης ένα από τα σωζόμενα ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου, τα λουτρά στη “Σπηλιά του Σύλλα”, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στον οικισμό των Λουτρών Αιδηψού. Ολόκληρο το κτίσμα έχει καλυφθεί από τις αποθέσεις των θειούχων υδάτων που αναβλύζουν στην περιοχή και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για είσοδο σπηλιάς. Η “σπηλιά” συνδέθηκε με το Ρωμαίο στρατηγό Σύλλα, ο οποίος επισκεπτόταν τα λουτρά για θεραπεία. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, και ελεύθερος χρόνος για περίπατο και όποια άλλη δραστηριότητα επιθυμείτε.
3η ημέρα ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ
Το πρωινό αυτής της ημέρας είναι ελεύθερο για μια ατομική εξόρμηση στην πόλη της Ερέτριας για περιήγηση και καφέ. Θα έχουμε αργότερα μια βόλτα στα Νέα Στύρα, ένα ορεινό χωριό στη Νότια Εύβοια, πάνω στον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Χαλκίδα με τη Κάρυστο. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό γνωστό από την αρχαιότητα αλλά και κατά τη διάρκεια των Ρωμαϊκών Χρόνων για την Στύρια Λίθο, το πράσινο φλεβωτό μάρμαρο της περιοχής. Θα δούμε εδώ και τα γνωστά Δρακόσπιτα, το πιο μυστηριώδες μνημείο της Εύβοιας. Πρόκειται για μεγαλιθικές κατασκευές τις οποίες η λαϊκή φαντασία τις βάφτισε έτσι γιατί λόγω μεγέθους και τοποθεσίας που είναι χτισμένα, θα μπορούσαν να κατοικούνται από δράκους, και όχι από ανθρώπους. Άλλωστε, κοινό γνώρισμα σε όλα τα δρακόσπιτα, είναι η απόκρημνη και εποπτική θέση που είναι χτισμένα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος κατασκευής τους. Πρόκειται για τεράστιες πέτρες, τοποθετημένες έτσι, ώστε να μην χρειάζεται κανένα είδος συνδετικού υλικού. Το βραδάκι θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΕΡΕΤΡΙΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την περιήγησή μας στην όμορφη πόλη, την πρωτεύουσα και κύριο λιμένα του νομού Εύβοιας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Στην ηπειρωτική πλευρά της στον λόφο της Κανήθου δεσπόζει το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα που μαζί με την γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της. Από τα αναρίθμητα αξιοθέατά της θα δούμε τη νέα εντυπωσιακή Καλωδιακή (κρεμαστή) Γέφυρα στην είσοδό της, ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, η οποία συμβάλλει στην ευκολότερη προσέγγιση της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Κότσικα στην παραλία της πόλης με την όμορφη αρχιτεκτονική του και τη θαυμαστή ισορροπία των όγκων. Το Τουρκικό Τζαμί του Εμίρ Ζαδέ, το μόνο από τα τρία Οθωμανικά τεμένη της Χαλκίδας που διασώζεται σήμερα. Το Φρούριο του Βελή-Μπαμπά, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο και την Μαρμαρένια Βρύση. Θα κάνουμε μια στάση για ξεκούραση και καφέ και στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Ημιδιατροφή 
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.