Εύβοια Φθινόπωρο

Οδικώς, 3 ημέρες

Έυβοια-Χαλκίδα-Αυλωνάρι-Κύμη-Προκόπι-Αρτάκη-Αιδηψός-Γλύφα

ΑΠΟ 119 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Τέμπη, Βόλο, Αλαμάνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στη Χαλκίδα που απλώνεται τόσο στην ευβοϊκή όσο και στη βοιωτική ακτή του πορθμού του Ευρίπου. Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης της και μήλο της Έριδος για τους ισχυρούς κάθε εποχής. Την όμορφη εικόνα της σύγχρονης πόλης που είναι γνωστή για το ιδιόμορφο παλιρροϊκό φαινόμενο στον πορθμό του Ευρίπου, συνθέτουν ο παραλιακός πεζόδρομος, το κάστρο, οι μεγαλοπρεπείς ναοί, οι πλατείες και τα νεοκλασικά αρχοντικά. και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ- ΚΥΜΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ανατολική Εύβοια. Διέλευση από Βέλος, Λέπουρα, άφιξη στο χωριό Αυλωνάρι. Ελεύθεροι να δούμε τα ερείπια μεσαιωνικού πύργου και τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και συνεχίζουμε για Κύμη. Το απόγευμα ελεύθερο στην Χαλκίδα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το ασύνηθες και μοναδικό φαινόμενο των ρευμάτων στη γέφυρα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.
3η ημέρα ΧΑΛΚΙΔΑ- ΑΡΤΑΚΗ-ΠΡΟΚΟΠΙ- ΛΙΜΝΗ- ΑΙΔΗΨΟΣ-ΓΛΥΦΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Ξεκινάμε για Αρτάκη που οφείλει την ονομασία της στην Αρτάκη της Προποντίδας, τόπο καταγωγής των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν εδώ μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνεχίζουμε για Προκόπι, όπου θα επισκεφθούμε τον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο. Ο ναός του είναι αφιερωμένος στον ομώνυμο άγιο. Επόμενοι σταθμοί η Λίμνη και η Αιδηψός, που η φύση προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία του επισκέπτη, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Στάση για φαγητό και απόπλους από Αγιόκαμπο για τη Γλύφα, από όπου με το λεωφορείο μας συνεχίζουμε για την πόλη μας. Άφιξη το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.