ΕΥΒΟΙΑ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Αιδηψός-Προκόπι-ΕΡΕΤΡΙΑ-Χαλκίδα---Έυβοια

ΑΠΟ 135 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΙΔΗΨΟΣ (290χλμ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο µας στις 07.00. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, θα επισκεφθούμε στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου το μοναστήρι της Παναγίας Ξένιάς. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε στο καράβι από την Γλύφα και θα περάσουμε στον Αγιόκαµπο της Εύβοιας. Άφιξη στην Αιδηψό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμά θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα λουτρά της Αιδηψού, όπου θα παρακολουθήσουμε και την περιφορά του επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: Μ. Σάββατο ΑΙΔΗΨΟΣ - ΠΡΟΚΟΠΙ (Αγ. Ιωάννης Ρώσος) - ΕΡΕΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ (260χλμ.)
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το µοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι αυτό φυλάσσεται το σκήνωµα του Αγίου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας µετά την καταστροφή το 1922. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα και καφέ. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Ερέτρια όπου θα έχουµε χρόνο να περιηγηθούµε στο κοσµοπολίτικο θέρετρο. Ακολούθως, θα κατευθυνθούμε προς τη Χαλκίδα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος στην πόλη για βόλτα και γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο και τη γέφυρα της Χαλκίδας, όπου συμβαίνει το σπάνιο παλιρροϊκό φαινόμενο, που κάνει την πόλη ξεχωριστή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε την Αναστάσιµη λειτουργία και στην συνέχεια (προαιρετικά) θα απολαύσουμε δείπνο µε παραδοσιακή μαγειρίτσα. ∆ιανυκτέρευση. 
3η ημέρα 3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα ΑΙΔΗΨΟΣ - ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ - ΙΣΤΙΑΙΑ (130χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το µοναστήρι του Οσίου ∆αυίδ του γέροντα στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα µεταβυζαντινό µοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον όσιο ∆αυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Συνεχίζοντας και μετά από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή σε ένα κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον, φτάνουμε στους καταρράκτες του Δρυμώνα, που συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Επόμενος σταθμός μας η Λίµνη, το γραφικότερο χωριό της Β. Εύβοιας, με τα στενά δρομάκια, τα παραδοσιακά σπίτια της και τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα της. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να (προαιρετικά)  απολαύσουμε το Πασχαλινό τραπέζι. Το απόγευμά θα αναχωρήσουμε για την Ιστιαία, εµπορικό κέντρο της βόρειας Εύβοιας µε ευρύχωρη πλατεία και µερικά πέτρινα αρχοντικά, έργα τέχνης Θεσσαλών µαστόρων από τα Αµπελάκια. Αργότερα χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα του Πάσχα ΑΙΔΗΨΟΣ - ΒΟΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (330χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε, µέσω Αγιόκαµπου – Γλύφας, για τον Βόλο. Ελεύθερος χρόνος στα ξακουστά ουζερί της όμορφης παραλίας της πόλης και γεύμα εξ’ ιδίων. Μετά το γεύμα και τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στη Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο σας με την αντίστοιχη διατροφή.
Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.