Ενωμένη Ευρώπη (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 16 ημέρες

Μιλάνο-Βέλγιο-Ολλανδία-Γερμανία-Γαλλία-Ιταλία-Βερσαλλίες-Παρίσι-Λονδίνο-Μπρυζ-Γάνδη-Βρυξέλλες-Ρότερνταμ-Χάγη-Άμστερνταμ-Μάνχαϊμ-Στρασβούργο-Αγγλία

ΑΠΟ 1085 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ
 Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση.   Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα του Μιλάνου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΜΑΝΧΑΙΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  το Μάνχαϊμ. Καθ οδών θα επισκεφθούμε  το Στρασβούργο την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Στην περιπατητική περιήγηση μας θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, γνωστή  σαν «Μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια, και  τον Καθεδρικό Ναό με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του να δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μάνχαϊμ , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΜΑΝΧΑΙΜ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας το Άμστερνταμ. ‘Άφιξη  και πανοραμική περιήγηση  στη πλωτή αυτή πόλη με τα αμέτρητα κανάλια. Θα δούμε το κτίριο που φιλοξενεί  το Εθνικό Μουσείο με έργα των μεγαλύτερων Φλαμανδών Ζωγράφων, το Βασιλικό Ανάκτορο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο, το Μέγαρο των Σιδηροδρόμων και τη φημισμένη πλατεία Νταμ. Στη συνέχεια  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ –ΜΑΡΚ & ΒΟΛΕΝΤΑΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τα γραφικά ολλανδικό ψαροχώρια, Μαρκ και  Βόλενταμ που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού  Εϊσελμέερ. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε  με τους ντόπιους που φορούν ακόμα τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα  σας  προτείνουμε να απολαύστε έναν καφέ στα περίφημα  Brown Cafes και δοκιμάστε μεταξύ άλλων ψητό ψωμί από το Σουρινάμ, να αγοράστε παλιές μάσκες από την Ιάβα και χειροποίητα υφάσματα από το Μαρόκο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Βελγίου τις Βρυξέλλες. Πρώτη μας επίσκεψη η Χάγη, η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το Παλάτι,  το κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου και το ιστορικό σπίτι των Ιπποτών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ρότερνταμ, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης που διαρρέετε από τον ποταμός Mας. Άφιξη το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μεταφορά   και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Βελγίου τις Βρυξέλλες. Πρώτη μας επίσκεψη η Χάγη, η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το Παλάτι,  το κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου και το ιστορικό σπίτι των Ιπποτών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ρότερνταμ, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης που διαρρέετε από τον ποταμός Mας. Άφιξη το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μεταφορά   και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΜΠΡΥΖ - ΓΑΝΔΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ και τη Γάνδη. Με την άφιξη μας στη Μπρύζ θα κάνουμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το πιο παλαιότερο νοσοκομείο της Ευρώπη, του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και στην κεντρική πλατεία τον Καθεδρικό Ναό μοναδικό στολίδι της πόλης. Συνεχίζουμε για τη Γάνδη τη πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βονιφάτη, το Κάστρο των Ιπποτών και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της. Για όσους  επιθυμούν ( προαιρετικά) θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία κρουαζιέρα στα κανάλια της Γάνδης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες.  Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΑΛΑΙ – ΛΟΝΔΙΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση  που ακολουθεί  θα δούμε το δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά, Μπαρόκ κτίρια και με το ιστορικό Δημαρχείο. Ακολουθεί επίσκεψη στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει σαν σκοπό να δείξει στους επισκέπτες την ιστορία και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναχώρηση για τo Kαλαί, όπου θα πάρουμε το πλοίο   με προορισμό τις ακτές της Αγγλίας στο Ντόβερ. Μία εμπειρία  μοναδική  το πέρασμα της Μάγχης. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασίλειου το Λονδίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήστε στο φωτισμένο Πικαντίλυ και να ξενυχτήσετε στις παμπ του Σόχο. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ (Πανοραμική Ξενάγηση – Βρετανικό Μουσείο)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγησή στη Βρετανική πρωτεύουσα. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινγκτον, την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα), την πλατεία Τραφάλγκαρ, θα περάσουμε από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου, το Μπιγκ Μπεν, το αβαείο του Ουέστμινστερ, το Γουάιχολ, όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία της χώρας, το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και τον Πύργο του Λονδίνου με τη γέφυρα. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
10η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ (Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Τάμεση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο της Μαντάμ Τουσσό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Εθνική Πινακοθήκη, και να επισκεφθείτε τα κοσμήματα του στέμματος στο Πύργο του Λονδίνου.  Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι εκδρομή στο Λονδίνο δεν νοείται χωρίς ψώνια. Η περίφημη Όξφορντ Στριτ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα, η Μποντ Στριτ με τους γνωστούς οίκους μόδας και η Ρήτζεντ Στριτ με καταστήματα υψηλής ποιότητας αποτελούν αγοραστικό πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών του Λονδίνου. Σας προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στον Τάμεση, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις μελλοντικές εγκαταστάσεις του Νέου Λονδίνου. Προχωρώντας προς τις εκβολές του Τάμεση, φτάνουμε στο Γκρήνουιτς. Θαυμάζοντας το πλοίο Cutty Shark (παλιός δρόμωνας του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας) ξεκινάμε για το γνωστό αστεροσκοπείο. Διανυκτέρευση.
11η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ – ΝΤΟΒΕΡ – ΚΑΛΑΙ - ΠΑΡΙΣΙ (ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα αποχαιρετήσουμε την πανέμορφη πόλη του Λονδίνου και  θα  αναχωρήσουμε για τη Γαλλία. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο από το Ντόβερ  και θα αποβιβαστούμε στο Καλαί μετά από ταξίδι που διαρκεί  μιάμιση ώρα. Αργά το απόγευμα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Παρίσι.  H δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε μία προαιρετική Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώ μους και βραδινή βόλτα στη μαγευτική Μονμάρτη, στην Πλατεία των καλλιτεχνών. Οι πρώτες ώρες του νέου έτους θα μας βρουν να γιορτάζουμε στην περίφημη Champs-Elysee, εν μέσω ενός φαντασμαγορικού θεάματος από πυροτεχνήματα και πλούσια event.  Διανυκτέρευση.
12η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, τα πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, την Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα  ελεύθερος στην διάθεσή σας.. Διανυκτέρευση.
13η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΥΒΡΟ (ξενάγηση ) –ΜΟΥΣΕΙΟ FRAGONARD - ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ (επίσκεψη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “De la Croix”. Ακολούθως θα μεταφερθούμε στο Μουσείο Αρωμάτων Fragonard, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην ιστορία των αρωμάτων και να δοκιμάσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά από κάθε κατηγορία τους. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανάκτορο των Βερσαλλιών, για θα δούμε τα βασιλικά δωμάτια καθώς και το δωμάτιο των κατόπτρων, όπου έχουν υπογραφεί πολλές συνθήκες. Αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους καταπληκτικούς κήπους του Λουδοβίκου, οι οποίοι αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και  απόγευμα  ελεύθερο για αγορές και βόλτα στην πανέμορφη πόλη. Για το βράδυ η πρόταση μας είναι να διασκεδάσετε (προαιρετικά) στα περίφημα καμπαρέ του Παρισιού. Διανυκτέρευση.
 
14η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση. 
 
15η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
16η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη στην Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται:

 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα  – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Εισιτήριο  πλοίου Καλαί-Ντόβερ-Καλαί
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*  
  • Πρωινό καθημερινά (Εκτός πλοίου)
  • Τοπικοί Ελληνόφωνοι ξεναγοί  στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης./   Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:

 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (40€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά (Μιλάνο 2€,Παρίσι 1,65€, Βρυξέλλες, 3,5€)
 
 
Σημειώσεις : 

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.