Emilia Romagna - Αναγεννησιακή Τοσκάνη - Cinque Terre

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ιταλία-Μπολόνια-Μοντεκατίνι-Φλωρεντία-Cinque Terre-Σάν Τζιμινιάνο-Σιένα-Λούκα-Πίζα

ΑΠΟ 535 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπολόνια. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Emilia-Romagna. Το πανεπιστήμιό της είναι το παλαιότερο της Ευρώπης (επίσημα από το 1088). Είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της (portici). Θα θαυμάσουμε τη μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, μήκους 3.7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν δύο πύργοι: ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος των Asinelli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος των Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας και παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη στην προσεκτική πολιτική ανακαίνισης & διατήρησης που άρχισε στη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  
2η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου & ξεκινάμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία. Ξεκινάμε τη ξενάγησή μας όπου θα δούμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία (Piazza Della Signoria), την εκκλησία Σάντα Κρότσε (Santa Croce) με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκιο (Ponte Vecchio) και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Santa Maria Del Fiore) και το ιστορικό βαπτιστήριο. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, του μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε (Orsanmichele), ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα (Piazza della Repubblica) με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περιβόητη αψίδα της Ελευθερίας (Arch of Triumph). Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Μοντεκατίνι. 
3η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ CINQUE TERRE
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου & αναχώρηση για μία μαγευτική κρουαζιέρα (εισιτήρια εξ ιδίων) στα παραμυθένια Cinque Terre (πέντε γαίες) που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας, στη Λιγουρική Θάλασσα. Η περιοχή είναι μία από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη La Spezia, θα επισκεφθούμε τα μεσαιωνικά χωριά Riomaggiore, Manarola & Monterosso όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Vernazza, που είναι ίσως το ωραιότερο χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου της με θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΣΙΕΝΑ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου.  Πρώτη μας επίσκεψη το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν του Μεσαίωνα», με τους πανύψηλους πέτρινους πύργους του, σύμβολα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των τσιφλικάδων του Μεσαίωνα. Από τις επάλξεις τους, το μάτι χάνεται σε μια απεραντοσύνη από αμπελώνες. Συνεχίζουμε για μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο (Piazza del Campo), με τον πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο (Piazza del Duomo). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ - ΛΟΥΚΑ - ΠΙΖΑ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Η σημερινή μας μέρα ξεκινάει με την επίσκεψη στην ιστορική πόλη της Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη και το ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Αναχώρηση για τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα προτείνουμε βόλτα με το πανέμορφο τρενάκι (έξοδα εξ ιδίων)  το οποίο κατασκευάστηκε το 1898 στο Montecatini Alto, η θέα θα σας κόψει την ανάσα. 
6η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής.  
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη – Αθήνα – Μπολόνια – Αθήνα – Θεσ/νικη
  • 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 20kg. 
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο των ξενοδοχείων.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός στη ξενάγηση της Φλωρεντίας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων.
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Μπολόνια 2€ , Μοντεκατίνι Τέρμε 1.4€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Checkpoints 25€ ανά άτομο
  • Ημερήσια Κρουαζιέρα Cinque Terre  (αναχώρηση από La Spezia 10:00 περιλαμβάνει στάσεις – Portovenere 12:00, Vernazza 13:55, Monterosso 16:00, Riomaggiore18:45 – επιστροφή La Spezia 18:45) 35€ ενήλικες – 20€ παιδιά 6-11 ετών
  • Funicolare di Montecatini Terme (Τρένο-Τελεφερίκ) 7€ ενήλικες – 4€ παιδιά 6-10 ετών (η τιμή περιλαμβάνει τη διαδρομή από Montecatini Terme – Montecatini Alto – Montecatini Terme)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται