Ελβετία Αλσατία (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ζυρίχη-Ελβετία--Στρασβούργο-Φράιμπουργκ--Βέρνη-Λουκέρνη-Στουτγκάρδη-Γερμανία

ΑΠΟ 429 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΖΥΡΙΧΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (217 ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ζυρίχη. Άφιξη στην Ζυρίχη και η ξενάγηση μας αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κορμπυζιέ, κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχοφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος στην γεμάτη αρώματα κανέλας από το glühwein και χριστουγεννιάτικη μουσική, πόλη και στις φημισμένες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές.

2η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΒΕΡΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΖΥΡΙΧΗ (162 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο για να φτάσουμε στη όμορφη Λουκέρνη.Άφιξη και ξεκινάμε τη ξενάγηση στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φτάνουμε στην γραφική Βέρνη. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκασε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - (ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΚΒΙΡ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ) - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (289 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το όμορφο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης. Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δείτε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες.  Έπειτα αναχώρηση για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο «Δρόμο του κρασιού» και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό της κέντρο και θαυμάστε τα πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα επισκεφτούμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Τελευταίος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ. Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν.  Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια.

4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ- ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ (60 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ξενάγηση μας ξεκινάει με πρώτο σταθμό το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενος μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται "Petite France", δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν, στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην είσοδο του Μέλανα Δρυμού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο. Ελεύθερος χρόνος για παραμυθένιες βόλτες στο ιστορικό κέντρο, την καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας.

5η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ- ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ- ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (260 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την όμορφη Χαϊδελβέργη. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη γραφική αυτή πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτίρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Έπειτα αναχώρηση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας Θεσσαλονίκη- Στουτγκαρδη- Θεσσαλονίκη με την TUI fly
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Χειραποσκευή 6 κιλών
  • Αποσκευή 20 κιλών
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο