Πανόραμα Ελβετίας - Αλσατίας

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Ελβετία-Αλσατία-Ζυρίχη-Χαϊδελβέργη-Στρασβούργο

ΑΠΟ 699 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​Πτήση για Ζυρίχη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την καταπράσινη, ειδυλλιακή πόλη της Ελβετίας, Ζυρίχη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή.
2η ημέρα Ζυρίχη (περιήγηση πόλης) - Καταρράκτες Ρήνου
Πρόγευμα και η περιήγησή μας αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε δύο υπέροχους αντικριστούς ναούς, το παλιό γυναικείο μοναστήρι του 13ου αιώνα, Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ και τον μεγάλο μητροπολιτικό ναό Γκροσμίνστερ, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και την Όπερα. Η Μπανχοφστράσε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης, όπου είναι συγκεντρωμένη η αφρόκρεμα των διεθνών οίκων μόδας, κοσμηματοπωλείων, ωρολογοποιείων και σοκολατερί. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας, όπου θα θαυμάσουμε από τις εγκαταστάσεις του μεσαιωνικού κάστρου Λάουφεν, τους εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, καταρράκτες του ποταμού Ρήνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ​Ζυρίχη - Βέρνη - Ιντερλάκεν - Λουκέρνη
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως είναι και το όνομά του. Θα περπατήσουμε στη λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Αναχώρηση για τη Λουκέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο αποτελεί η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο που δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη.
4η ημέρα ​Ζυρίχη - Φράιμπουργκ - Μέλανας Δρυμός (Swartzwald) & Χωριά Ωρολογοποιών - Μπάντεν-Μπάντεν - Χαϊδελβέργη
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Φράιμπουργκ που αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και ζωηρές παλιές πόλεις της Γερμανίας και ιστορική πανεπιστημιούπολη. Η παλιά πόλη είναι ένα κόσμημα γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής που αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Στο κέντρο της Munsterplatz θα θαυμάσουμε έναν από τους ωραιότερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς του κόσμου και θα δούμε τις κομψές αριστοκρατικές κατοικίες της Franziskanergrasse. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη και δασώδη περιοχή του Μέλανα Δρυμού που βρίσκεται ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο και τις πηγές του Δούναβη. Θα δούμε τη λίμνη Titisee, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη του Μέλανα Δρυμού που βρίσκεται σε υψόμετρο 850μ. Επόμενη στάση οι καταρράκτες Triberg μέσα σε μία καταπράσινη τοποθεσία με τα νερά να πέφτουν από ύψος πολλών μέτρων, όπου θα επισκεφθούμε τα ξακουστά καταστήματα των ωρολογοποιών. Φθάνοντας στο Schonachbach, θα δούμε το μεγαλύτερο ρολόι-κούκο στον κόσμο. Συνεχίζουμε για την πόλη Μπάντεν-Μπάντεν, για την οποία λένε ότι αναγράφεται δύο φόρες το όνομά της λόγω της ομορφιάς της. Είναι κτισμένη σε μπαρόκ ρυθμό, καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα και φημίζεται για τα θερμά λουτρά της. Τέλος, άφιξη στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη που βρίσκεται κτισμένη στις όχθες του ποταμού Neckar και στη σκιά του κάστρου Σλος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα Χαϊδελβέργη (περιήγηση) - Στρασβούργο
Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στη Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο, όπου θα θαυμάσουμε πολλές μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος, αλλά και των Ιησουϊτών. Επίσης, θα δούμε τον δρόμο των φιλοσόφων και το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο Hauptstrasse που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Στην πόλη εντυπωσιάζουν επίσης η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Συνεχίζουμε για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα Στρασβούργο (περιήγηση) - Προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλ
 Πρόγευμα και περιήγηση στο Στρασβούργο. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ονομαζόμενο και «Petite France» (Μικρή Γαλλία). Έχει χαρακτηρισθεί ως αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο καθεδρικός ναός της Παναγίας από ροζ γρανίτη και κορυφαίο δείγμα γοτθικής τέχνης, η maison Kammerzell, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το παλάτι Rohan που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκθέσεις. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν, προαιρετικά κρουαζιέρα στον παραπόταμο του Ρήνου, Ιλ. Θα πλοηγηθούμε στα στενά υδάτινα μονοπάτια του, όπου θα δούμε τα κουκλίστικα σπίτια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια που καθρεπτίζονται στα ασάλευτα νερά των καναλιών. Οι παραδοσιακές γέφυρες που ενώνουν τις όχθες, ενισχύουν και αναδεικνύουν τη γραφικότητα του τοπίου.
7η ημέρα Στρασβούργο - Δρόμος Κρασιού - Χωριά Αλσατίας
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γαλλική Colmar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στον δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τον οινοτουρισμό. Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ομορφότερο σημείο της παλιάς πόλης, τη λεγόμενη «Μικρή Βενετία» που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και πολυτελή εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Riquewihr. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Eguisheim στη βορειοανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δε μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν µοναδικό χαρακτήρα. Το κλίµα της περιοχής είναι ιδανικό για αµπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αµπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιµοποιούν σαν κελάρια και µαγαζιά όπου οι πολυάριθµοι τουρίστες µπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
8η ημέρα ​Στρασβούργο - Βασιλεία - Ζυρίχη
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βασιλεία των τεχνών, της αρχιτεκτονικής και της υψηλής γαστρονομίας που βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου. Ζωηρή πανεπιστημιούπολη και κέντρο της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας η Βασιλεία γοητεύει με τις αντιθέσεις της. Θα δούμε τον ουρανοξύστη της Roche, κτίρια διεθνών οργανισμών και την ιστορική γέφυρα Mittlere Brucke που από το 1226 ενώνει την παλιά με τη σύγχρονη πόλη. Συνεχίζουμε για τη Ζυρίχη όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.
Περιλαμβάνει: Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θεσ/νίκη – Ζυρίχη – Θεσ/νίκη. Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνει: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλ. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Σημαντική σημείωση: Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 145€. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή 56x45x25cm & βαλίτσα 23kg.