Εξωτικός Γύρος Μαρόκου

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Φεζ-Καζαμπλάνκα-Μεκνές-Μαρόκο

ΑΠΟ 620 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Πτήση για Καζαμπλάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και βραδινή πτήση για Καζαμπλάνκα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
2η ημέρα Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ
Πρόγευμα και θα γνωρίσουμε την Καζαμπλάνκα, οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Θα ξεναγηθούμε στην κεντρική αγορά, στην πλατεία Ηνωμένων Εθνών, στην πλατεία Μοχάμεντ Ε΄, στο μέγα τζαμί του Χασάν Β΄ (εξωτερικά), στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς. Ακολούθως, αναχώρηση για τη μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Εκεί θα θαυμάσουμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, τον πύργο Χασάν και την εντυπωσιακή Κάσμπα της Ουντάγια. Συνεχίζουμε για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές όπου θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλόπρεπης πόλης Μπαμπ ελ Μανσούρ και το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Τέλος, άφιξη στην ιερή πόλη Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Φεζ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις, Φεζ. Η ξενάγηση στην πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα δούμε εξωτερικά την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Φεζ - Μέσος Άτλαντας - Μαρακές
Πρόγευμα και θα αναχώρησουμε από τη Φεζ. Με ενδιάμεσες στάσεις στην ορεινή Ιφράν που βρίσκεται στην περιοχή του μέσου Άτλαντα και στη συνέχεια στην όμορφη Μπενί Μελάλ που αποτελεί οικονομικό κέντρο της περιοχής, άφιξη στο εξωτικό και κοσμοπολίτικο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση
5η ημέρα Μαρακές - Αποχαιρετιστήριο φολκλορικό θέαμα
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή μαροκινών λαϊκών τεχνών. Συνεχίζουμε με τη φημισμένη πλατεία Τζεμάα ελ Φνα γνωστή ως «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμάα ελ Φνα αποτελεί σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των εμπορικών περιοχών που ονομάζονται σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλιά πόλη) έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια, προαιρετικά, θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ όπου βρίσκεται και το μνημείο για τον Yves Saint Laurent, ο οποίος εξασφάλισε τη διατήρηση των κήπων με προσωπική φροντίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και στη συνέχεια θα μεταβούμε για το αποχαιρετιστήριο φολκλορικό γλέντι, όπου θα απολαύσουμε ένα φανταστικό θέαμα
6η ημέρα Μαρακές (ελεύθερη μέρα) - Προαιρετική εκδρομή στην Εσαουίρα - Βραδινή πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο πανέμορφο Μαρακές και για τις αγορές σας. Προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εσαουίρα, παραθαλάσσια πόλη του δυτικού Μαρόκου, στις ακτές του Ατλαντικού. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη στο χρώμα της άμμου, τα λευκά σαν νησιώτικα σπίτια και θα αισθανθούμε πρωταγωνιστές σε φιλμ εποχής. Αποτελεί πόλη των τεχνών και των γραμμάτων με πλούσια καλλιτεχνική δημιουργία. Το οχυρωμένο κέντρο της, η Μεντίνα, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο Μαρακές. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 
7η ημέρα Πτήση επιστροφής - Άφιξη
Μετά από μία βραδινή πτήση, άφιξη στην πόλη μας το πρωί.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Aegean Airlines.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*(εκτός από μία διανυκτέρευση στην Καζαμπλάνκα σε ξενοδοχείο 4*).
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο.
  • Φολκλορική βραδιά με ποτό.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Φιλοδωρήματα 20€