Δουβλίνο- Μπέλφαστ 5ΗΜ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μπέλφαστ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ-Δουβλίνο

ΑΠΟ 389 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Δουβλίνο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Δουβλίνο - Ξενάγηση

 Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη πόλη του Δουβλίνου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περάσουμε από την κεντρική λεωφόρο Ο' Κόνελ, θα δούμε το ιστορικό κτίριο του Ταχυδρομείου, το παλαιό Τελωνείο του 18ου αιώνα και θα καταλήξουμε στο Κολλέγιο της Αγίας Τριάδος για να επισκεφτούμε την Βιβλιοθήκη του και να θαυμάσουμε το μοναδικό Book of Kells. Ακολουθεί επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (συλλογή χρυσών κέλτικων κοσμημάτων). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, σύμβολο της προτεσταντικής εκκλησίας της Ιρλανδίας, το Φοίνιξ Παρκ, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, το αποστακτήριο ουίσκυ Jameson, καθώς και τις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Guinness. Επίσης, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιήσουμε μια μικρής διάρκειας κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του Λίφι, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε τα ιστορικά κτίρια της πόλης. Η εξερεύνηση του Δουβλίνου συνεχίζεται στους γνωστούς πεζόδρομους Crafton και Ηenry για ψώνια, φαγητό, καφέ κλπ. Η βόλτα μας ολοκληρώνεται στην περιοχή Temple Bar, μία από τις παλαιότερες της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία απολαύσουμε ένα ποτήρι μπύρα σε κάποια από τις δεκάδες παμπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

3η ημέρα Δουβλίνο - Μπέλφαστ - Δουβλίνο

Πρωινή αναχώρηση για την θρυλική πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Μπέλφαστ. Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού, το κτίριο της Όπερας, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο Κουίνς και την παμπ Κράουν. Συνεχίζουμε για το δυτικό Μπέλφαστ, όπου θα ξεναγηθούμε στην περιοχή των εχθροπραξιών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990 και του σημερινού τείχους της Ειρήνης. Επίσης θα επισκεφτούμε το Dock στο οποίο κατασκευάστηκε ο Τιτανικός. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Δουβλίνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Newgrange και λόφοι του Tara

Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στις σημαντικότερες προϊστορικές τοποθεσίες της Ιρλανδίας που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Boyne. Το Newgrange είναι τεράστιο πέρασμα του τάφου που χρονολογείται από τη Νεολιθική περίοδο. Χτισμένο γύρω στο 3200 π.Χ., προηγήθηκε τόσο του Stonehenge όσο και των αιγυπτιακών πυραμίδων. Η κυκλική οροφή υποστηρίζεται από ένα τοίχο αντιστήριξης από λευκές πέτρες χαλαζία και μεγάλες πέτρες σκαλισμένες σε σπιράλ και άλλα σχέδια. Μέσα από τα περάσματα και τους θαλάμους, και στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ο ανατέλλοντος ήλιος φωτίζει το εσωτερικό. Το Newgrange είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.Ο λόφος της Ταρά παίζει μεγάλο ρόλο στην ιρλανδική ιστορία και τη μυθολογία, ως παραδοσιακό χώρο εγκαινίων των αρχαίων ψηλών βασιλέων. Υπάρχουν εδώ αρκετές πέτρινες κατασκευές, ο παλαιότερος από τους οποίους είναι ο μεγαλιθικός τάφος που ονομάζεται Μοίρα των ομήρων, που θεωρείται ότι χτίστηκε περίπου το 3000 π.Χ. Οι χωματουργικές εργασίες εδώ περιλαμβάνουν δύο συνδεδεμένα περιβλήματα, ένα φρούριο δακτυλίου και ένα δαχτυλίδι. Και οι δύο αρχαίοι χώροι συνδυάζονται στο Newgrange και στο Hill of Tara Day Trip από το Δουβλίνο, μια  περιήγηση για να συζητήσουμε την ιστορία και τη μυθολογία που συνδέονται με τα δύο μνημεία.

5η ημέρα Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί μετάβαση στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση επιστροφής στη πόλη μας.

Περιλαμβάνονται
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair
  • Μία χειραποσκευή 5 kg 40 Χ 20 Χ25 κατ άτομο
  • Tέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
  • Φόροι αεροδρομίου 45€
  • Πακέτο εκδρομής 60 €
  • Συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή Newgrage και Λόφοι Τάρα (δεν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο εκδρομής ) 40 €
  • Kόστος επιπλέον αποσκευής 20 kgs - 80,00 €
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10