Διαμάντια Ιταλικού Βορρά

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ιταλία-Κροατία-Μπολόνια-Μιλάνο-Βενετία-Λουγκάνο-Λάγκο Ματζόρε-Κόμο-Ζάγκρεμπ

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω του συνοριακού σταθμού Ευζώνων κατευθυνόμαστε προς Νις και Βελιγράδι. Περνάμε τα σύνορα της Κροατίας και άφιξη το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΝΕΤΙΑ (ΜΕΣΤΡΕ)
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό τη Βενετία. Μεταφορά στο Τρονκέτο (Tronchetto), όπου θα επιβιβαστούμε σε βαπορέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) με προορισμό την περιοχή Castello στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία Σαν Μάρκο (Piazza San Marco) που κατά τον Ναπολέοντα αποτελεί «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης». Θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία (San Marco) με τους πέντε τρούλους, τον Πύργο του Ρολογιού (Torre dell’ orologio), αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale di Venezia). Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίριά της θα σας ενθουσιάσουν. Αργότερα, μεταφορά στο Μέστρε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΜΑΤΖΟΡΕ - ΚΟΜΟ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ελβετία και τη λίμνη Λουγκάνο. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, την πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη. Στην περιήγηση που ακολουθεί, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, το μουσείο της Βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Ιταλία και θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Ματζόρε, μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από την όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Ακολούθως, μεταβαίνουμε στο μαγευτικό Κόμο, το οποίο διαθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια. Τέλος, μετάβαση στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, Μιλάνο.
4η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου. Πρώτα, θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομά της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου, έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και από τους σημαντικότερους καθεδρικούς ναούς παγκοσμίως. Θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στην όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η «Σκάλα του Μιλάνου» που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και   πήρε το όνομά της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Στη συνέχεια μετάβαση στη Μπολόνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τη Μπολόνια, πρωτεύουσα της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης που είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία Ματζόρε με το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πετρωνίου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Αεροπορικό εισιτήριο μιας διαδρομής
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής 
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου (80€), φόροι πόλεων, είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

Σημείωση: Το πρόγραμμα με αναχώρηση στις 01/05 πραγματοποιείται αντίστροφα με πτήση Θεσσαλονίκη - Μπολόνια 15:00-16:00.