Διαμάντια Ιταλικού Βορρά

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Μιλάνο-Σιρμιόνε-Βενετία-Φλωρεντία-Μπολόνια-Βερόνα

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό ναό Duomo, τη στοά του Βιτόριο Εμμανουέλε και την περίφημη Λυρική Σκηνή «Σκάλα του Μιλάνου». Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Θα κατευθυνθούμε στο πιο διάσημο, το μεσαιωνικό Σιρμιόνε, μια μικρή πόλη σε μια χερσόνησο που εκτείνεται στην λίμνη επί 4 χλμ. και διαθέτει ένα ιδιαίτερα γραφικό ιστορικό κέντρο, αλλά και το μεσαιωνικό Gargnano με τις ανθισμένες λεμονιές το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Τέλος μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
2η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και μεταφορά στο Τρονκέτο (Tronchetto) όπου θα επιβιβαστούμε σε βαπαρέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) με προορισμό την περιοχή Castello στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Για μία βαθύτερη προσέγγιση της ιστορίας της πόλης, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα, θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία Σαν Μάρκο (Piazza San Marco) που κατά τον Ναπολέοντα είναι «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», εδώ θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία (San Marco) με τους πέντε τρούλους, τον Πύργο του Ρολογιού (Torre dell’ orologio) αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale di Venezia). Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίρια της θα σας ενθουσιάσουν. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε σ’ ένα εργαστήριο κατασκευής του περίφημου γυαλιού Murano. Ελεύθερος χρόνος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
3η ημέρα BENETIA – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην πανοραμική ξενάγησή μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό καθεδρικό ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντέλα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Τέλος τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 
4η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και μεταφορά στην Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Checkpoints 20€ το άτομο
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο