Διαμάντια Δαλματικών Ακτών

Οδικώς, 4 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Μπούτβα -Κότορ-Δαλματικές Ακτές-Κροατία-

ΑΠΟ 175 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Μπούντβα
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Μπούτβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά δρομάκια και τα όμορφα μικρά καταστήματα. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
2η ημέρα Μπούντβα - Κότορ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από τείχος που ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Έπειτα επιστροφή στην Μπούντβα, όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την ομώνυμη μαρίνα της, όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της παλαιάς πόλης και εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε στο νότιο τμήμα της παλιάς πόλης, πάνω στα ερείπια προηγούμενων οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, στεγάζει τώρα και το θέατρο της Μπούντβα, όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων.
3η ημέρα Mπούντβα - Ντουμπρόβνικ (περιήγηση)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Μπούντβα - Τίρανα - Επιστροφή
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό τα Τίρανα. Θα δούμε παλιά κτίρια που χρωματίστηκαν έντονα με τις προσόψεις τους να θυμίζουν γιγάντιους καμβάδες ποπ αρτ, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ανανέωσης. Χρόνος για γεύμα και καφέ όπως και για μια σύντομη περιήγηση της πόλης. Στη συνέχεια με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται. Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά και δείπνο. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Δημοτικοί φόροι. Checkpoints 10€. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.