Δελφοί - Αράχωβα

Οδικώς, 4 ημέρες

Δελφοί-Λειβαδιά-Αράχωβα-Άμφισσα

ΑΠΟ 235 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ -∆ΕΛΦΟΙ
Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο µας. Μετά από µια στάση για καφέ στην περιοχή της Λάρισας και συνεχίζοντας το δρόµο µας, φτάνουµε στο µεταλλευτικό πάρκο να περιπλανηθούµε στα χνάρια των µεταλλωρύχων, να περπατήσουµε σε πατώµατα ηλικίας άνω των 150 εκατοµµυρίων ετών και, µάλιστα, σε βάθος 200 µέτρων κάτω από τη γη, να ταξιδέψουµε µέσα στις στοές των µεταλλείων και να πάρουµε µια ιδέα για τις συνθήκες εργασίας των µεταλλωρύχων. Απίστευτο να το ζήσει κάποιος. Συνεχίζουµε για τους δηµοφιλείς ∆ελφούς. Tο τοπίο που θα αντικρίσουµε έως ότου φτάσουµε στον τελικό µας προορισµό θα µας ενθουσιάσει. Καταπράσινες ελατόφυτες πλαγιές και η φύση στα καλύτερα της να αγκαλιάζει τις στροφές του δρόµου, συνθέτουν ένα τοπίο που προκαλεί απόλυτη ηρεµία και χαλάρωση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουµε στα γραφικά στενά της µικρής πόλης και να γευµατίσουµε εξ’ ιδίων. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ∆ΕΛΦΟΙ ( ξενάγηση ) - ΛΕΙΒΑ∆ΙΑ
Πρόγευµα. Σήµερα θα ξεναγηθούµε στον αρχαιολογικό χώρο και στο µουσείο των ∆ελφών. Γνωστοί και ως «οµφαλός της γης», αποτελούν το σηµείο που ιδρύθηκε και άκµασε το σηµαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Μάλιστα, ο αρχαιολογικός τους χώρος χαρακτηρίστηκε το 1987 µνηµείο της UNESCO. «Απλωµένοι» στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σήµερα, διατηρούν αµείωτο το ιστορικό-αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουµε τη µέρα µας προς τη Λειβαδιά. Πρωτεύουσα του νοµού Βοιωτίας µε πολλά ενδιαφέροντα. Από τις πιο όµορφες τοποθεσίες στην πόλη είναι και η Κρύα, περιοχή γεµάτη δέντρα και τρεχούµενα νερά, όπου υπάρχει και πέτρινο θέατρο. Θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων. Η Λειβαδιά είναι γνωστή ειδικά για τα κρεατικά της, για τα οποία φηµίζεται και τα οποία της έχουν χαρίσει µια θέση στο πάνθεον των «must» προορισµών για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Επιστρέφουµε στους Δελφούς. Προαιρετικό ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΑΡΑΧΩΒΑ
Πρόγευµα και αναχώρηση για την Αράχωβα. Τέτοια εποχή το ορεινό χωριό των 2.500 κατοίκων µεταµορφώνεται. Στολίζει όµορφα δέντρα, δρόµους και πλατείες, ανεβάζει την ένταση στη µουσική, επαναπροσδιορίζεται υιοθετώντας σύγχρονα trends σε εµπορικά καταστήµατα, bar-restaurant και καφέ, ανάβει σόµπες εξωτερικού χώρου και γενικά παρουσιάζει ανανεωµένη τη βιτρίνα του. Ο κεντρικός δρόµος είναι κατάµεστος, η φιλαρµονική παίζει τα κάλαντα και πολλών κυβικών τζιπ κατευθύνονται προς το χιονοδροµικό του Παρνασσού. Για όσους αντέχουν αναζητώντας ωραία θέα, µπορούν να ανεβούν στο άγνωστο στους πολλούς πυροβολείο, στην πλαγιά πάνω από τον Αϊ-Γιώργη. Εκεί καταλήγουν τα γνωστά 264 σκαλιά που συνδέουν την εκκλησία µε την Πλατεία Παπαϊωάννου, µε τα ουζερί και την πέτρινη βρύση, ενώ παραδίπλα οι γειτονιές µε τα δαιδαλώδη σοκάκια είναι ότι πρέπει για βόλτα. Χρόνος ελεύθερος αρκετός για να τη γνωριµία µας µε τον δηµοφιλή προορισµό, για τις βόλτες µας και για γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΜΦΙΣΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευµα και αναχώρηση για την Άµφισσα την πρωτεύουσα του νοµού Φωκίδας. Θα περιπλανούµε στα σοκάκια της Χαρµάνας, της συνοικίας των ταµπάκηδων µε ιστορία από την Τουρκοκρατία, και θα πιούµε έναν καφέ στο “Παλιό Καφενέ”, µοναδικό στην Ελλάδα µε θεατρική σκηνή, όπου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσµατα του “Θιάσου”. Συνεχίζουµε µε διάφορες στάσεις για γεύµα εξ’ ιδίων, καφέ – ξεκούραση και φθάνουµε στην Θεσσαλονίκη το βραδάκι. 
Περιλαμβάνει:
  • Μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Διατροφή.
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει :
  • Γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα. 
  • Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής.