Δελφοί - Αράχωβα - Γαλαξίδι - Αλευροµουτζουρώµατα

Οδικώς, 3 ημέρες

Χάνι Γραβιάς-Δελφοί-Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Αράχωβα-Γαλαξίδι

ΑΠΟ 109 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΔΕΛΦΟΙ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Λάρισα, Βόλο, Αλαμάνα, Χάνι Γραβιάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το χάνι των ηρώων της ελληνικής επανάστασης του 1821. Έπειτα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα εξ ιδίων αναχωρούμε για τους Δελφούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΔΕΛΦΟΙ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Συνεχίζουμε με προορισμό τη δημοφιλή Αράχωβα. Περπατώντας στα σοκάκια της γραφικής κωμόπολης, κτισμένη στις νότιες πλαγιές του όρους Παρνασσού, μπορείτε να επισκεφθείτε τα όμορφα μικρά καταστήματα και να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα. Επιστροφή στους Δελφούς, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΔΕΛΦΟΙ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό Γαλαξίδι, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, εκκλησίες και ιστορικές γωνιές. Παράλληλα θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, τα γνωστά «αλευρομουτζουρώματα», έθιμο με έντονο διονυσιακό χρώμα. Το μεσημέρι όλοι οι κάτοικοι κατεβαίνουν στο λιμάνι όπου στεφανώνουν ένα ζευγάρι «ραίνοντας» το με «φούμο» και αλεύρι. Μετά την τελετή οι νιόπαντροι παρελαύνουν στην παραλία μουτζουρώνοντας τους πάντες. Όσοι πάντως δεν θέλουν ν’ αλευρωθούν μπορούν να παρακολουθήσουν το έθιμο από την απέναντι μεριά του λιμανιού από την «πέρα πάντα». Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αλαμάνα (γεύμα εξ ιδίων), Βόλο και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορές , περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Castri
  • Πρωινό σε μορφή μπουφέ 
  • Αρχηγό του γραφείου μας καθόλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Εισιτήρια και είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια