Δαλματικές Ακτές 7 ημέρες (Α)

Οδικώς, 7 ημέρες

Κότορ---Βελιγράδι-Οπάτια-Τεργέστη-Σπήλαια Ποστόϊνα-Λουμπλιάνα-Λίμνες Πλίτβιτσε-ΣΙΜΠΕΝΙΚ-Τρογκίρ-Σπλίτ---Ντουμπρόβνικ-Τρέμπινιε-Δαλματικές Ακτές

ΑΠΟ 475 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ
Συνάντηση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τις ακτές της Δαλματίας. Διασχίζοντας το Μαυροβούνιο φτάνουμε στην Βοσνία Ερζεγοβίνη και την γραφική πόλη Τρέμπινιε την ‘’πόλη του ήλιου και των πλατάνων’’ , όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε μια χαλαρή βόλτα στην πέτρινη γέφυρα και την παλιά πόλη . Το κυριότερο αξιοθέατο στο Τρέμπινιε είναι η παλιά πόλη . Περπατήστε στα σοκάκια της με το πλακόστρωτο και τα παλιά κτίσματα Οθωμανικής εποχής και του Μεσαίωνα . Εξερευνήστε την πόλη , δείτε τις τρεις πύλες της , τις οχυρώσεις και το τείχος προς τη μεριά του ποταμού, ή εναλλακτικά περπατήστε στην πέτρινη γέφυρα που χτίστηκε το 1574 και αποτελούσε σημείο στρατηγικής σημασίας μεταξύ Ντουμπρόβνικ και Μαυροβουνίου . Απολαύστε το τοπικό τους κρασί σε ένα από τα μαγαζιά της παλιάς πόλης , που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Τριμπίστνιτσα , που μαγεύει την άλλη πλευρά της πόλης ή απολαύστε τον καφέ σας , στην κεντρική πλατεία της νέας πόλης με τα 16 μεγάλα πλατάνια και περπατήστε στο κεντρικό πάρκο της πόλης .
2η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ GAME OF THRONES CASTLE - LOKRUM ISLAND ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ - DUBROVNIK CABLE CAR
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco, χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα αξιόλογα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Θα ξεκινήσουμε με πανοραμική περιήγηση με το λεωφορείο και θα σταματήσουμε σε ένα υπερυψωμένο σημείο με εξαιρετική θέα στην παλιά πόλη και τα νησιά πέρα από τις ακτές. Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης, αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κοντινό νησάκι Lokrum. Οι κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται το “νησί χωρίς αυτοκίνητα” γιατί αποτελεί μια γαλήνια απόδραση από την πόλη. Ένα όμορφο περιβάλλον με βοτανικούς κήπους, εξωτικά δέντρα, λουλούδια, λαγούς, παγώνια και ένα μεσαιωνικό Μοναστήρι Βενεδικτίνων. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του νησιού. Στην επιστροφή θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα των τειχών της παλιάς πόλης, μέσα από το πλοίο. Προτείνουμε επίσης να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και -αν δεν φυσάει πολύ- θα απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Απολάυστε ένα καλό εστιατόριο η έναν καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στο φεστιβάλ κρασιού ή στο ενυδρείο που βρίσκεται μέσα στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου του Αγ.Ιωάννη (St Ivan). Φυσικά και η παραλία σας περιμένει για μια βουτιά! Αφήνουμε αυτή την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στις δραστηριότητες και τη γνωριμία με τη φημισμένη πόλη. Ο συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Αργά το απόγευμα και αφού είχαμε αρκετό χρόνο στην φημισμένη αυτή πόλη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένει δείπνο.
3η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΙΜΠΕΝΙΚ
Παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο και φύγαμε για μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών για να δούμε αρχικά το γραφικό Σπλιτ, τη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Το ενδιαφέρον της ξενάγησης του Σπλιτ επικεντρώνεται στο περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, που χτίστηκε μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Το αρχιτεκτονικό του στυλ είναι κλασικό ρωμαϊκό κι αποτελείται από ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τείχη και πύργους. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα και από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Το παλάτι παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπειά του θα παραμείνει σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στην περιήγησή μας θα δούμε επίσης το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα. Μόλις 35χλμ μακριά βρίσκεται το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί-μουσείο), άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια γεφυρούλα, περιβάλλεται από οχυρό που βέβαια δεν εμπόδισε τους Σαρακηνούς, τους Ενετούς, τον στρατό της Αυστροουγγαρίας και τους Γάλλους να επιβάλουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το πολιτιστικό τους στίγμα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν. Στο Τρογκίρ θα βιώσετε ένα ιστορικό και εικονικό άλμα στο παρελθόν, από το οποίο δεν θα θέλετε να επανέλθετε!Συνεχίζουμε για το Σίμπενικ, την μεσαιωνική παραλιακή πόλη στις εκβολές του ποταμού Krka. Το καλοκαίρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της περιοχής και το ξενοδοχείο μας παρόλο που είναι ένα απλό 3*, βρίσκεται στο κέντρο της κοσμοπολίτικης περιοχής.
4η ημέρα ΣΙΜΠΕΝΙΚ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για έναν επίγειο παράδεισο το εθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε, ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοανατολική Ευρώπη, το μεγαλύτερο στην Κροατία και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα φυσικό συγκρότημα από 16 λίμνες άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Για το συγκεκριμένο φυσικό περιβάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, θα δείτε μόνοι σας πως η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, την γραφική Λιουμπλιάνα. Φτάνουμε απόγευμα και θα έχουμε χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περιηγηθούμε κατά μήκος του ποταμού Λουμπλιάνιτσα ο οποίος περνάει από το κέντρο της πόλης, θα δούμε μεταξύ άλλων τις 3 γέφυρες, το δημαρχείο, το Κάστρο της Λιουμπλιάνα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, τον καθεδρικό του Αγ.Νικολάου, την πλατεία συνεδρίου και τα πανεπιστήμια. Θα δείτε πως αυτή η πρωτεύουσα κράτους δεν είναι σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει. Είναι μικρή σε μέγεθος, ιδιαίτερα χαριτωμένη και ενδιαφέρουσα, με φυσικές ομορφιές, πανέμορφα κτίρια και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα που συνδυάζει χαρακτηριστικά της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο πολυτελές ξενοδοχείο M Hotel Ljubljana 4* το οποίο βρίσκεται κοντά στο πάρκο Tivoli δίπλα στο κέντρο. Λίγη ξεκούραση και η βραδινή βόλτα σε αυτή την πόλη επιβάλλεται!
5η ημέρα ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ ΤΕΡΓΕΣΤΗ - ΟΠΑΤΙΑ
Είμαστε στην 5η μέρα του ταξιδιού, έχουμε ήδη επισκεφτεί αρκετά υπέροχα μέρη αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Σήμερα άλλη μια μοναδική ημερήσια εκδρομή μας περιμένει. Πρώτη μας επίσκεψη στα φημισμένα σπήλαια Postojna, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης μήκους 24χλμ! Θα ξεκινήσουμε με το τρενάκι σε μια όμορφη διαδρομή και θα συνεχίσουμε με τα περπατώντας μαζί με τον τοπικό Αγγλόφωνο ειδικό ξεναγό. Ο σχηματισμός των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών δίνουν την αίσθηση μιας ζωγραφιάς βγαλμένης από μια οργανωμένη εντυπωσιακή φυσική κοινότητα. Η επόμενη μας επίσκεψη είναι στην Τεργέστη, την αρχόντισσα της Ιταλίας. Η βόλτα στην Piazza dell Unita και την Piazza della Liberta αρκεί, για να καταλάβουμε την άνθιση που γνώρισε η πόλη την περίοδο της Δυναστείας των Αψβούργων. Θα θαυμάσουμε το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Γοτθικό Δημαρχείο και την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το Borgo Teresiano, την καρδιά της πόλης και να απολαύσετε τα αριστοκρατικά, νεοκλασικά και βιεννέζικα καφέ. Κάνοντας βόλτα στα γραφικά της σοκάκια, θα μαγευτείτε από την ομορφιά, τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, την ιστορία και τους μύθους αυτής της ιδιαίτερης πόλης. Επόμενη και τελευταία στάση η φημισμένη Οπάτια, χτισμένη στο βορειοανατολικό άκρο της μεγάλης χερσονήσου της Ίστρια, πνιγμένη σε κήπους κυρίως από ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Από τα πλέον φημισμένα τουριστικά θέρετρα όπου τα στενά σοκακια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες και η μυρωδιά της μπουκαμβίλιας, δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο το ότι φιλοξενούσε πάντα υψηλά ιστάμενους βασιλείς όπως ο Γκούστα Μέλερ και η Ισιδώρα Ντουκάν.Θα απολαύσουμε ένα πανέμορφο τοπίο με πολυτελή αρχοντικά κτίρια της δυναστείας των Αψβούργων και θα καταλήξουμε μετά από μια ωραία διαδρομή στην κοσμοπολίτικη παραλία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ - SKADARLIJA
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το πανέμορφο Βελιγράδι. Στην πρώτη μας γνωριμία με την πόλη , θα δούμε το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, χτισμένο στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από κατακτητές. Θα δούμε τον Πύργο Nebosja, φυλακή και τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου και ακολουθεί η πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica και φυσικά ο Άγιος Σάββας, ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός των Βαλκανίων. Στο εσωτερικό του ναού θα ανακαλύψετε το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο . Το βράδυ μπορείτε να κάνετε βόλτα στην κοσμοπολίτικη περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarlija, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδι .
7η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην Λευκή πόλη. Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες, νέους φίλους και πλέον σίγουροι πως η “επένδυση” που κάναμε σε χρόνο και χρήματα ήταν 100% αποδοτική!
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4*
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο και 2 δείπνα στο Hotel Leotar.
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα, check point + δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 25€ ανά άτομο.
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .