Δαλματία - Ντουμπρόβνικ 4 ημέρες Πάσχα (Α)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ντουμπρόβνικ---Σπλίτ-Τρογκίρ-Μόσταρ--Κότορ

ΑΠΟ 319 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - GAME OF THRONES CASTLES - LOKRUM ISLAND - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 04.15 το πρωί, γνωριμία με τον συνοδό του ταξιδιού και αναχώρηση με απευθείας πτήση της Aegean για Ντουμπρόβνικ. Φτάνοντας ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία.
Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κοντινό νησάκι Lokrum, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Οι κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται το “νησί χωρίς αυτοκίνητα” γιατί αποτελεί μια γαλήνια απόδραση από την πόλη. Ένα όμορφο περιβάλλον με βοτανικούς κήπους, εξωτικά δέντρα, λουλούδια, λαγούς, παγώνια και ένα μεσαιωνικό Μοναστήρι Βενεδικτίνων. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του νησιού. Στην επιστροφή θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα των τειχών της παλιάς πόλης, μέσα από το πλοίο.
Προτείνουμε επίσης να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και -αν δεν φυσάει πολύ- θα απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Για το μεσημέρι σας προτείνουμε μια υπέροχη δραστηριότητα που δεν χρειάζεται αθλητικές ικανότητες, ιδανική για κάθε νέους κάθε ηλικίας!. Στο βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη επιβιβαζόμαστε στα mountain buggies για να ακολουθήσουμε μια διαδρομή που εκτός από μοναδική φυσική ομορφιά και στιγμές αδρεναλίνης, μας προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη που βρίσκεται στα πόδια μας. Στην μέση περίπου της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στο σημείο από το οποίο ξεκινούσε η επίθεση εναντίον της πόλης κατά την διάρκεια του σκληρού πολέμου του ‘91, όταν το Dubrovnik άντεξε μήνες σκληρής πολιορκίας. Ο τοπικός μας συνοδός, που έζησε τα γεγονότα ως κάτοικος, μας εξιστορεί περιστατικά που δεν θα πιστεύαμε, αν οι σημαδεμένοι από σφαίρες τοίχοι της περιοχής δεν μαρτυρούσαν την φρίκη του πολέμου μέχρι και σήμερα.
Το βράδυ, εφόσον πραγματοποιηθεί η λειτουργία, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην παλιά πόλη, στον ορθόδοξο Ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Church of the Holy Annunciation), ο οποίος χτίστηκε το 1877.
2η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ
Σήμερα Κυριακή του Πάσχα, μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο σας προτείνουμε να έρθετε μαζί μας σε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή σε δυο φημισμένες πόλεις των δαλματικών ακτών. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών θα δούμε την πρώτη από αυτές το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί-μουσείο) και άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια γεφυρούλα, περιβάλλεται από οχυρό που βέβαια δεν εμπόδισε τους Σαρακηνούς, τους Ενετούς, τον στρατό της Αυστροουγγαρίας και τους Γάλλους να επιβάλουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το πολιτιστικό τους στίγμα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται  υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου  Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν.
Στο Τρογκίρ θα βιώσετε ένα ιστορικό και εικονικό άλμα στο παρελθόν, από το οποίο δεν θα θέλετε να επανέλθετε.
Μόλις 35χλμ μακριά απέχει το γραφικό Σπλιτ, η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και ναύσταθμος της Γιουγκοσλαβίας. Το Σπλιτ μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός έφτιαξε εδώ το πελώριο παλάτι του, για να περάσει άνετα και ωραία τα γεράματά του. Και μάλλον είχε ένστικτο, διότι αυτός ο σκληρός τύπος, που γεννήθηκε στη γειτονική Solona, είναι ο μόνος αυτοκράτορας που πέθανε από φυσικά αίτια! Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Θα έχουμε χρόνο στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ η φαγητό. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΣΤΑΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ακόμα ημερήσια εκδρομή. Θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό Μόσταρ που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημά της πόλης το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν ήταν κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Επιστρέφουμε στο Ντουμπρόβνικ όπου στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη εορταστική ατμόσφαιρα και φέτος ελπίζουμε να είναι και λίγο καλοκαιρινή. Απολάυστε ένα καλό εστιατόριο η ένα καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στο φεστιβάλ κρασιού ή στο ενυδρείο που βρίσκεται μέσα στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου του Αγ.Ιωάννη (St Ivan). Φυσικά και η παραλία σας περιμένει εσάς τους πιο τολμηρούς για μια κρύα βουτιά!
Αφήνουμε αυτή την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη γιατί και λόγω της ημέρας (Πάσχα) αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στις δραστηριότητες και τη γνωριμία με τη φημισμένη πόλη. Ο συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε.
4η ημέρα ΠΕΡΑΣΤ - ΚΟΤΟΡ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα αλλά επειδή η πτήση μας είναι βραδινή έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Φύγαμε λοιπόν για Μαυροβούνιο! Διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης και βλέποντας την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν.
Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής.Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Τώρα πια, η ματιά είναι ολοκληρωμένη. Τώρα, έχει συμπληρωθεί ένα παζλ που περιλαμβάνει την Κροατία, τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο. Όλες αυτές τις χώρες που κάποτε αποτελούσαν, μεταξύ άλλων κρατών, τμήμα μιας ολόκληρης χώρας και τώρα η καθεμιά έχει τραβήξει τη δική της πορεία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής έχοντας αποτυπώσει εικόνες και βιώματα από τα μέρη αυτά που θαυμάζουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”
  • Στις πτήσεις περιλαμβάνονται 1 χειραποσκευή έως 8kg και 1 αποσκευή έως 23kg ανά άτομο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Πολυτελές λεωφορείο για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τοπικός ξεναγός για τις απαραίτητες περιηγήσεις
  • Ταξιδιωτική Ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα και προαιρετικές δραστηριότητες.
  • Check point + δημοτικοί φόροι 15€ ανά άτομο.
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .