Δαλματία - Ντουμπρόβνικ

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

-Δαλματικές Ακτές--Μόσταρ-Σπλίτ-Κότορ--Μπούντβα-Κροατία

ΑΠΟ 295 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’. Έλεγχος και πτήση για το γραφικό Μαυροβούνιο. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500ετών) την γραφική Μπούτβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Η βόλτα στα μεσαιωνικά στενά της πόλης δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή βλέποντας τα τείχη να την περιβάλλουν, τα φρούρια να την αγκαλιάζουν και τις εκκλησιές να την προστατεύουν. Στη συνέχεια, άφιξη στο Κοτόρ ένα μνημείο πολιτισμού της Unesco, με Βυζαντινές και Βενετσιάνικες επιρροές. Μία πόλη που μάς θυμίζει πόσο μακριά έφτασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πόσο αναπτύχθηκε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στα χρόνια της ακμής της. Η πόλη αυτή αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο Βυζάντιο και τη Γαληνοτάτη, αλλά μέχρι σήμερα κρατάει έντονα τα στοιχεία και των δύο Αυτοκρατοριών. Αναχωρούμε και διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης βλέπουμε την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα. Θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν. Επόμενη και τελευταία στάση το Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ με την καθοδήγηση του συνοδού θα γνωρίσουμε την φημισμένη πόλη.
2η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - MOUNTAIN BUGGIES
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά στενά ή να απολαύσετε τον κεντρικό πεζόδρομο. Σε αυτό το σημείο σας προτείνουμε μια υπέροχη εμπειρία. Στο βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη επιβιβαζόμαστε στα buggies (κόστος 35ε) για να ακολουθήσουμε μια διαδρομή που εκτός από μοναδική φυσική ομορφιά και στιγμές αδρεναλίνης, μας προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη που βρίσκεται στα πόδια μας. Στην μέση περίπου της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στο σημείο από το οποίο εξαπολυόταν η επίθεση εναντίον της πόλης κατά την διάρκεια του σκληρού πολέμου του ‘91, όταν το Dubrovnik άντεξε μήνες σκληρής πολιορκίας. Ο τοπικός μας συνοδός, που έζησε τα γεγονότα ως κάτοικος, μας εξιστορεί περιστατικά που δεν θα πιστεύαμε, αν οι σημαδεμένοι από σφαίρες τοίχοι της περιοχής δεν μαρτυρούσαν την φρίκη του πολέμου μέχρι και σήμερα. Για την επιστροφή στην πόλη μπορείτε να επιλέξετε το τελεφερίκ που συνδέει το βουνό με το κέντρο της πόλης και να δείτε από ψηλά την υπέροχη αυτή πόλη.
3η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΣΤΑΡ - BLAGAJ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το περίφημο Μόσταρ, την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη , με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα . Το Μόσταρ της Βοσνίας , δίνει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη , όταν απάρτιζαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία. Αφήνοντας πίσω , τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών , έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών , που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης , στα παζάρια της , στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Θα δούμε επίσης το περίφημο Blagaj όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο στις πηγές του ποταμού Buna. Συνεχίζουμε για το Ντουμπρόβνικ και το ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο η βόλτα στην παλιά πόλη, κρύβει τη χάραξη ενός νέου ‘’θεωρητικού’’ χάρτη μεταξύ Ευρώπης και Βαλκανίων.
4η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΤΟΝ - ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα, γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, όπου θα θαυμάσουμε το Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ, με τέιχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Όρεμπιτς απ΄όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, το νησί που κυριαρχεί ως γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα). Ένα νησί που περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου, τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Μάρκου, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκο Πόλο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε τα γραφικά στενά του νησιού, να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του που αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των Ρωμαίων, των Ενετών και των Γενοβέζων που το διεκδίκησαν. Ένα νησί που περιβάλλεται από βράχια, παραλίες, δάση και αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της νησιωτικής Δαλματίας. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.
5η ημέρα ΒΟΣΝΙΑ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στην Βοσνία, στην γραφική πόλη Τρέμπινιε στα 30χλμ από το Ντουμπρόβνικ. Ο ποταμός Trebisnjica περνάει μέσα από την καρδιά της πόλης ενώ η περίφημη Οθωμανική γέφυρα (Arslanagic Bridge) του 18ου αιώνα ενώνει τις δύο πλευρές της πόλης. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα επιστρέψουμε για μια βόλτα στα στενά του Ντουμπρόβνικ. Μια τελευταία γεύση από τα Μεσαιωνικά κάστρα και πύργους που απαρτίζουν την πόλη μετατρέποντάς την σε στολίδι της Δαλματίας. Τώρα πια, η ματιά είναι ολοκληρωμένη. Τώρα, έχει συμπληρωθεί ένα πάζλ που περιλαμβάνει την Κροατία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο. Όλες αυτές τις χώρες που κάποτε αποτελούσαν, μεταξύ άλλων κρατών, τμήμα μιας ολόκληρης χώρας και τώρα η καθεμιά έχει τραβήξει τη δική της πορεία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή,
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας,
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο,
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα,
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
 Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου,
  • είσοδοι μουσείων & θεαμάτων,
  • δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν)
  • και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Mεταφορά με λεωφορείο προς/από το αεροδρόμιο «Μακεδονιά» από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, Σέρρες, με κόστος 10 ευρώ ανά άτομο / διαδρομή