Δαλματία - Ντουμπρόβνικ Αγ.Πνεύματος

, 5 ημέρες

-

ΑΠΟ 225 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΙΡΑΝΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Aναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί και μέσω Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Πρώτος μας σταθμός η πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Συνεχίζουμε και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε αργά το απόγευμα στο μοναδικό Μαυροβούνιο. (690 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση
2η ημέρα ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500ετών) την γραφική Μπούτβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούτβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής.Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Συνεχίζουμε για Ντουμπρόβνικ/Τρέμπινιε, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα βόλτα στην γραφική πόλη για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον τοπικό τρόπο ζωής των κατοίκων.
3η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - LOKRUM ISLAND - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κοντινό νησάκι Lokrum. Οι κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται το “νησί χωρίς αυτοκίνητα” γιατί αποτελεί μια γαλήνια απόδραση από την πόλη. Ένα όμορφο περιβάλλον με βοτανικούς κήπους, εξωτικά δέντρα, λουλούδια, λαγούς, παγώνια και ένα μεσαιωνικό Μοναστήρι Βενεδικτίνων. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του νησιού. Στην επιστροφή θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα των τειχών της παλιάς πόλης, μέσα από το πλοίο. Στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Απολάυστε ένα καλό εστιατόριο η έναν καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στο φεστιβάλ κρασιού ή στο ενυδρείο που βρίσκεται μέσα στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου του Αγ.Ιωάννη (St Ivan). Αφήνουμε αυτή την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στις δραστηριότητες και τη γνωριμία με τη φημισμένη πόλη. Ο συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε.
4η ημέρα ΜΟΣΤΑΡ - BLAGAJ - ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΚΡΑΒΙΤΣΕ
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή σε 3 υπέροχες τοποθεσίες. Πρώτη μας στάση το μεσαιωνικό Μόσταρ που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημά της πόλης το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν ήταν κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Επόμενη στάση το περίφημο Blagaj όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο στις πηγές του ποταμού Buna. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, τους περίφημους Καταράκτες Κράβιτσε (Kravice Waterfalls). Tα νερά του ποταμού Trebizat, πέφτουν από ύψος 25 μέτρων και καταλήγουν στη λίμνη. Είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με νερά ιδανικά για κολύμβηση και υπαίθριες δραστηριότητες. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΤΙΡΑΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για τον δρόμο της επιστροφής με πρώτη στάση την πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα και μέσω Πόγραδετς θα φτάσουμε στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα λεωφορία
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαβάνονται:
Είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.