Δαλματία - Ντουμπρόβνικ 5 ημέρες Καλοκαίρι, Low cost Διαμονή (Α)

Οδικώς, 5 ημέρες

Μαυροβούνιο---TREBIZAT RIVER--Μόσταρ-Νησί Μάρκο Πόλο- Κόρτσουλα--Ντουμπρόβνικ-Τρέμπινιε-Δαλματικές Ακτές

ΑΠΟ 275 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί και μέσω της Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Μετά τις διαδικασίες στα σύνορα και περνώντας από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα, συνεχίζουμε μέσω Πόγραδετς για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, όπου φτάνουμε αργά το μεσημέρι. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με το μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη, εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Συνεχίζοντας, κατευθυνόμαστε προς το μοναδικό Μαυροβούνιο (690 χλμ.). Άφιξη αργά το απόγευμα στην Ποντγκόριτσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος.
2η ημέρα ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - LOKRUM ISLAND ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Βοσνία Ερζεγοβίνη και την πόλη Τρέμπινιε. Θα αφήσουμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο και θα έχουμε χρόνο να δούμε την γραφική πόλη. Μετά το γεύμα αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ, όπου θα περάσουμε όλο το υπόλοιπο της μέρας μας. Με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε μια υπέροχη απογευματινή ξενάγηση στην παλιά πόλη και θα έχουμε χρόνο να δούμε το «το μαργαριτάρι της Αδριατικής» και το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα στην παλιά πόλη, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το Μοναστήρι των Φραγκισκανών, το Παλάτι των Ρέκτορς (Κυβερνήτες της Δημοκρατίας της Ρεγκούζα), τον Καθεδρικό Ναό, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης, αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Στο τέλος της ξενάγησης σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στον κόλπο της πόλης για να δούμε τα τείχη της καστροπολιτείας από τη θάλασσα, να περιπλεύσουμε το νησί Lokrum και να παρατηρήσουμε τις απότομες ακτές από την άλλη πλευρά της πόλης. Στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Απολαύστε ένα καλό εστιατόριο η έναν καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στα άριστα διατηρημένα τείχη που περιβάλλουν την πόλη. Φυσικά και η παραλία σας περιμένει για μια βουτιά. Άλλη μια επιλογή είναι να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου η θέα σε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της είναι υπέροχη. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αφήνουμε αυτήν την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη, γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στην περαιτέρω γνωριμία με τη φημισμένη πόλη. Η συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. To βράδυ και αφού είχαμε αρκετό χρόνο στην φημισμένη αυτή πόλη, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΣΤΟΝ - ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ - ΝΗΣΙ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Είναι ωραία να ξυπνάς σε μια γραφική κωμόπολη που τη διασχίζει ποτάμι μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Μετά το πρωινό απολαύστε μια βόλτα στο Τρέμπινιε ή ελάτε μαζί μας σε μια καλοκαιρινή προαιρετική εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα, αρχαία ελληνική αποικία. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, γνωστής για τα ποιοτικά κρασιά που παράγονται από τους αμπελώνες της περιοχής, όπου θα σταματήσουμε στο Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ, με τείχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια και διασχίζοντας τη μήκους 60 χιλιομέτρων χερσόνησο, μια διαδρομή με εκπληκτική θέα σε ορισμένα σημεία της, φτάνουμε στο Όρεμπιτς απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, στο νησί που διεκδικεί τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων, οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα), με την πρωτεύουσά του να περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα, από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη πλατεία, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκου Πόλο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά στενά του νησιού, να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του που αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των Ρωμαίων, των Ενετών και των Γενοβέζων που το διεκδίκησαν, αλλά και να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά. Ένα νησί που περιβάλλεται από βράχια, παραλίες, από δάση και βελανιδιές και αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της νησιωτικής Δαλματίας. Φεύγοντας θα σταματήσουμε στο Ντουμπρόβνικ για χρόνο ελεύθερο για άλλη μια βόλτα στην παλιά πόλη γιατί πραγματικά αξίζει! Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα ΜΟΣΤΑΡ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΡΑΒΙΤΣΕ - TREBIZAT RIVER
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή σε 2 υπέροχες τοποθεσίες. Πρώτη μας στάση το μεσαιωνικό Μόσταρ που θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημα της πόλης το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν ήταν κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, τους περίφημους Καταράκτες Κράβιτσε (Kravice Waterfalls). Tα νερά του ποταμού Trebižat, πέφτουν από ύψος 25 μέτρων και καταλήγουν στη λίμνη. Είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με νερά ιδανικά για κολύμβηση και υπαίθριες δραστηριότητες. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα στην γραφική αυτή πόλη. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα και μέσω Πόγραδετς θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Leotar 4* στην περιοχή Trebinje και στην Ποντγκόριτσα στο ξενοδοχείο Philia 4* ή σε παρόμοιο.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • Προαιρετική εκδρομή στο νησί Korcula 20€
  • Σύνολο φόρων 15€ (check point, δημοτικοί φόροι κλπ).
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ