ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Οδικώς, 3 ημέρες

Χαλκίδα-Εύβοια

ΑΠΟ 110 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΕΥΚΑΝΤΙ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Αναχώρηση στις 7:00 από τα γραφεία μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στην Χαλκίδα. Επισκεψη στο Κάστρο Καράμπαμπα. Οθωμανικό κάστρο του 17ου αιώνα στην "ηπειρωτική" πλευρά της πόλης που μαζί με το καταστραμμένο κάστρο της Χαλκίδας είχαν καταστήσει την πόλη απόρθητη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για γευμα στην παραλία του Λευκαντι. Ξεκούραση και το απόγευμα νωρίς άφιξη στην Χαλκίδα όπου θα παρακολουθήσουμε το καρναβάλι. Μεγάλη παρέλαση με Καρναβαλιστές, Τυμπανιστές, Άρματα…και πλήθος κόσμου, ξεκινούν από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγουν στην παραλία…Ακολουθεί γλέντι μέχρι αργά το βράδυ, καθώς στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» παίρνει τη σκυτάλη, με μοναδικές προσφορές από τα καταστήματα της πόλης μας και με μουσικές σκηνές, κεράσματα, παρέλαση ομάδων τυμπανιστών και πολλές άλλες εκπλήξεις…. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΕΡΕΤΡΙΑ - ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ερέτρια. Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου. Επίσκεψη όσοι επιθυμούν στο Αρχαιολογικό μουσείο. Το Μουσείο Ερέτριας αποτελεί ένα από τα σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία του ελληνικού χώρου, στο οποίο παρουσιάζονται ευρήματα από διάφορες εποχές. Εξέχουσα θέση σ’ αυτά κατέχουν τα γλυπτά του ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, και ιδιαίτερα το σύμπλεγμα του Θησέα με την αμαζόνα Αντιόπη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Επιβίβαση στο καράβι από το λιμάνι της Ερέτριας και άφιξη απέναντι στην σκάλα Ωρωπού. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ( Αγ.Πορφυριος). Στο Μήλεσι της Αττικής, μεταξύ Ωρωπού και Μαλακάσας, στην κορυφή ενός λόφου μέσα στο δάσος, βρίσκεται το Μετόχι του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Αττικής, που προσελκύει πλήθος πιστών. Ιδρύθηκε το 1979-1980 από τον ιερομόναχο Πορφύριο Μπαϊρακτάρη, που έχει ανακηρυχθεί σε όσιο. Τα κτήρια του μετοχίου άρχισαν να κτίζονται το 1981 και ολοκληρώνονται σταδιακά. Το καθολικό θεμελιώθηκε το 1990 και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ο ναός ακολουθεί τον βυζαντινό ρυθμό και είναι εντυπωσιακά μεγάλος σε διαστάσεις, ολόλευκος, χωρίς κεράμωση. Επιστροφή στην Σκάλα και χρόνος ελεύθερος για γευμα σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το από απόγευμα θα παρακολουθήσουμε το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας. ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» της Χαλκίδας, ώρα 18:30, με θέμα εφέτος………..Ένα μοναδικό θέαμα μέσα στη θάλασσα, στο στενό του Ευρίπου, με γιγάντιες κατασκευές σε στεριά και θάλασσα, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και πλεούμενων. Μετά το πέρας της τελετής, ακολουθεί καύση του Καρνάβαλου μέσα στον Ευβοϊκό και όπως πάντα το θαλασσινό μας καρναβάλι… κλείνει την αυλαία του, με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών και γλέντι στην παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Ν.ΑΡΤΑΚΗ - ΘΗΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ν.Αρτάκη όπου θα απολαυσουμε το καφεδάκι μας και να συμμετέχουμε στα Κούλουμα. Αναχώρηση στις 13:00 περίπου και άφιξη στην Θήβα όπου θα παρακολουθήσουμε τον βλάχικο γάμο. Στις 2 το µεσηµέρι ξεκινάει η γαµήλια ποµπή, µε το ζεύγος ανεβασµένο σε άµαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα «µπουλούκια» και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος «βίον ανθόσπαρτον». Η ποµπή θα καταλήξει στον πεζόδροµο της Επαµεινώνδα, όπου είναι τοποθετηµένες οι καλύβες των συµπέθερων…… αναχωρηση κατά τις 16:30 για την πολης μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Την μεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας
• Τις διαμονές σε επιλεγμένο ξενοδοχείο LEFKADIN HOTEL (ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΝΤΙ)
• 2 πρωινά σε μπουφέ
• Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Αρχηγό-συνοδό του γραφείου µας
• Το καράβι Ερέτρια – Ωρωπός - Ερέτρια
• Φόρος διαµονής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα. Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ