Blog

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

5 συμβουλές για ταξίδι με παιδιά

223 comments 0 share
Κάντε κράτηση εγκαίρως

Ξεχάστε τα ταξίδια τελευταίας στιγμής! Η εκδρομή με παιδιά πρέπει να είναι οργανωμένη στην εντέλεια ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα απρόοπτο! Φανταστείτε να έχετε φτάσει στον προορισμό σας, να μην βρίσκετε ξενοδοχείο και να έχετε να αντιμετωπίσετε την, δικαιολογημένη, γκρίνια και κούραση των παιδιών σας!

Μην τους δίνετε σνακ με ζάχαρη

Η ζάχαρη προκαλεί υπερένταση και κάνει τα παιδιά υπερκινητικά. Προτιμήστε φρούτα, κουλουράκια και οτιδήποτε άλλο είναι χαμηλό σε περιεκτικότητα ζάχαρης! Ούτε τα πατατάκια είναι μια καλή λύση, καθώς είναι αλμυρά και τα παιδιά θα ζητάνε συνεχώς νερό και μετά το νερό έρχεται η τουαλέτα!

Δώστε πρωτοβουλίες στα μεγαλύτερα παιδιά

Με αυτό τον τρόπο θα διαβάσουν για τον προορισμό, θα ενημερωθούν, θα υποβάλουν τις προτάσεις τους, οπότε αυτομάτως θα συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμάσια της εκδρομής και αυτό θα τους δώσει ένα αίσθημα ευθύνης!

Μην ξεχάσετε τα φάρμακα

Ένα φορητό φαρμακείο είναι πάντα απαραίτητο σε ένα ταξίδι. Εξοπλίστε με αντιπυρετικό, θερμόμετρο, παυσίπονο, τσιρότα, επίδεσμο και αλοιφή για τα τσιμπήματα. 

Χρησιμοποιήστε τα ΜΜΜ

Στα παιδιά φαίνεται πολύ διασκεδαστικό να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εν αντιθέσει με τους ενήλικες που προτιμούν να μετακινούνται με το αυτοκίνητο. Όμως αυτό το ταξίδι ανήκει στα παιδιά σας οπότε θα πρέπει να εξερευνήσετε τον κόσμο μαζί τους χρησιμοποιώντας λεωφορεία, τρένα, μετρό, το πλοίο της γραμμής!