Blog

07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ταξίδι τον Φεβρουάριο;

862 comments 0 share
Ναι θα κάνει κρύο, ναι ίσως να βρέχει κιόλας σε κάποιες περιοχές, όμως τίποτα από αυτά δεν είναι ικανά να χαλάσουν τη μαγεία του να ταξιδεύεις τον Φεβρουάριο.

Οι πόλεις έχουν αφήσει για τα καλά το λαμπερό πέπλο των γιορτών και δείχνουν την αληθινή ομορφιά τους, που δεν χρειάζεται φωτάκια και λαμπιόνια για να αναδειχθεί. Όλα μοιάζουν λίγο πιο ανθρώπινα, λίγο πιο ήρεμα, λίγο πιο καθημερινά. Ναι ίσως κάποιοι μελαγχολήσουν από αυτό το σκηνικό, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα το λατρέψουν και θα μαγευτούν από τα απλά, πολλές φορές και ασήμαντα, πράγματα που θα συναντήσουν στον προορισμό τους. Ποιες είναι, όμως, οι καλύτερες ευρωπαικές πόλεις για ένα αξέχαστο ταξίδι τον Φεβρουάριο;

1) Ρώμη: Αδιαμφισβήτητα ένας all time classic προορισμός που δεν γίνεται να λείπει από καμία λίστα! Το μελαγχολικό πέπλο του Φεβρουαρίου κάνει τη Ρώμη πιο επιβλητική από ποτέ, τόσο που δεν γίνεται να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Ακόμη, όσον αφορά τα πρακτικά ζητήματα (μην είμαστε μόνο ονειροπόλοι), αυτή η περίοδος είναι ιδανική αν θέλετε να αποφύγετε τις ουρές στα μνημεία, τα οποία σίγουρα θα θέλετε να τα απολαύσετε με την ησυχία σας! 

2) Βενετία: Μένουμε Ιταλία και φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη Βενετία και το ξακουστό καρναβάλι της! Όλη η πόλη γεμίζει μασκαράδες και ετοιμάζεται για ένα ξέφρενο γλέντι, το οποίο προσελκύει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο! Σίγουρα οι απόκριες σε αυτή την πόλη αποτελούν μια εμπερία ζωής την οποία δεν πρέπει να χάσετε!

3) Κωνσταντινούπολη: Μια πόλη γεμάτη χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές, ικανές να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις και εικόνες που θα σας συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή. Ένα ταξίδι ζωής, που σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε πιο γεμάτοι από ποτέ! 

4) Ντουμπρόβνικ: Ή αλλιώς το διαμάντι της Unesco, όπως έχει χαρακτηριστεί! Όταν ολόκληρη παραγωγή του Game of Thrones αποφασίζει να κάνει κάποια από τα γυρίσματά της εκεί, τότε δεν έχουμε παρά να τους εμπιστευτούμε με κλειστά τα μάτια!