Blog

18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το καλύτερο καφέ του κόσμου βρίσκεται στην Βουδαπέστη και είναι το «New York Palace Café»!

0 comments 0 share

Το New York cafe δεν έχει άδικα την φήμη του «ωραιότερου καφέ στον κόσμο». Με αυτά που θα διαβάσετε σίγουρα θέλετε να το επισκεφτείτε.
Περπατώντας λοιπόν στην μεγάλη λεωφόρο Erzsébet körút στο κέντρο της Βουδαπέστης αντικρίσαμε στο αριστερό μας χέρι το συγκρότημα του ξενοδοχείου Boscolo. Το συγκεκριμένο πολυτελές οικοδόμημα στη Βουδαπέστη κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει στο ισόγειο του το θρυλικό Νέα Υόρκη Cafe. Με κόστισε στον ιταλικό όμιλο Boscolo περίπου 80.000.000 ευρώ. Μια ματιά αρεκεί για να πειστείτε.

Το New York cafe ήταν από την πρώτη στιγμή που άνοιξε έγινε πόλος έλξης για επώνυμους. Φιλοξενούσε από συγγραφείς, εκδότες, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Περισσότερο όμως θα έβλεπες την ελίτ του λογοτεχνικού κόσμου να συχνάζει εκεί. Ήταν πηγή έμπνευσης για πολλούς. Όχι μόνο από τους Ούγγρους αλλά και απ’ όλους τους Ευρωπαίους.
Το διάσημο καφέ άνοιξε τον Οκτώβριο του 1894. Άντεξε δύο παγκόσμιους πολέμους, το 2007 αναστήθηκε από ερείπια χάρη στο Boscolo Hotel και το 2014 γιόρτασε με μια σειρά εκδηλώσεων τα 120 χρόνια λειτουργίας του.
Σήμερα το παλάτι του New York cafe λάμπει σαν κόσμημα στην είσοδο του Boscolo Hotel. Είναι διακοσμημένο με μοναδικές τοιχογραφίες στην οροφή και μπαρόκ διακόσμηση. Είναι γεμάτο με συλλεκτικούς βενετσιάνικους πολυελαίους που παράγουν μαγικό φως για να βοηθάει την ατμόσφαιρα να είναι εκλεκτή και ολα γύρω σας είναι επίχρυσα, βελούδινα και μαρμάρινα! Μην παραλείψουμε ότι όλο αυτό το αποτέλεσμα είναι δημιούργημα του σχεδιαστή Adam Tihany που βρήκε την φόρμουλα και συνδύασε με επιτυχία τα στοιχεία του παρελθόντος με τα υπερβολικά στοιχεία χλιδής.

Μόλις καθίσεις θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή, βγαλμένη από παραμύθι με βασιλιάδες και πριγκίπισσες. Φεύγοντας σου επιτρέπετε να φωτογραφίσεις όλους τους χώρους για όση ώρα θέλεις.
Με έναν πιανίστα να ακούγετε από το βάθος, συνδυάζεις τον καφέ σου με μελωδίες από Μπετόβεν και Μότσαρτ για μια τέλεια αισθητικά ατμόσφαιρα.  
Όλοι μας διαλέξαμε κάτι ασυνήθιστο ως συνοδευτικό του καφέ μας. Η περιγραφή του ήταν: Cottage Cheese cake «Rakoczi» style with apricot ice – cream. Είναι αφράτο και τραγανό μαζί, δροσερό και ζουμερό, φρέσκο και ισορροπημένο. Δοκίμασε το μόλις βρεθείς εκεί. Θα σου σαγηνέψει όλες τις αισθήσεις.

► Σου άρεσε το καφέ; Σκέψου Grecos.gr Travel για οδικές και αεροπορικές εκδρομές στη Βουδάπεστη
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τώρα στο 2310 55 55 56 ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας στη Ν.Κουντουριώτη 19, κάτω στο λιμάνι.