Blog

09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ηola Barcelona: 10 πρέπει να δεις , να κάνεις και να γευτείς στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ,τη Βαρκελώνη !

0 comments 0 share
Για να μην μακρηγορούμε όμως, παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα 10 must πράγματα που επιβάλλεται να δεις, να κάνεις, να δοκιμάσεις στην Βαρκελώνη 

1. Με την πρώτη σου βόλτα στην Βαρκελώνη θα διαπιστώσεις πως είναι γεμάτη με μουσεία, κτήρια εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής και γενικότερα πολλά αξιοθέατα.
2. Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και πόλη του Gaudí, του μεγάλου αυτού αρχιτέκτονα της Ισπανίας. Φρόντισε να αφήσει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά στην πόλη του. Palau Güell, La Pedrera ή Casa Milà, Park Güell, Casa Batlló και φυσικά η μεγαλοπρεπής Sagrada Familia, η οποία έμεινε ημιτελής λόγω του θανάτου του αρχιτέκτονα.
3. Οπωσδήποτε θα πρέπει να επισκεφθείς την Γοτθική Συνοικία γνωστή ως Barrio Gotico. Γραφικά πέτρινα σοκάκια σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Σήμα κατατεθέν της γειτονιάς είναι ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ευλαλίας ο οποίος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός εξωτερικά. Επίσης, στην περιοχή αυτή μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου σουβενίρ, αναμνηστικά δωράκια αφού οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές.
4. Για τους λάτρεις της τέχνης μια επίσκεψη στο Μουσείο του Picasso θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο είναι τοποθετημένα με χρονολογική σειρά τα έργα του μεγάλου ζωγράφου. Επίσης, η γκαλερί τέχνης της Βαρκελώνης (National Museum of Art of Catalunya MNAC) αποτελείται από αναρίθμητα εκθέματα.
5. Κάτι πιο εναλλακτικό και άσχετο με την τέχνη και την αρχιτεκτονική αποτελεί το τεράστιο ενυδρείο της Βαρκελώνης που φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών. Επιπλέον, η πόλη διαθέτει και Ζωολογικό κήπο για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την φύση.
6. Το Ισπανικό Χωριό της Βαρκελώνης γνωστό ως Poble Espanyol, αποτελείται από διαφορετικά μεταξύ τους κτήρια θέλοντας έτσι να δηλωθεί η ξεχωριστή αρχιτεκτονική που επικρατεί στην Ισπανία. Θυμίζει κάστρο που μέσα του περικλύει πολλά μαγαζάκια εστίασης αλλά και εργαστήρια στα οποία θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα.
7. Χωρίς αμφιβολία, ένας τουρίστας στην Βαρκελώνη θα επισκεφθεί την ξακουστή της πλατεία, την La Rambla. Στην Rambla λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να γευτείς στα εκατοντάδες μαγαζιά τα γνωστά tapas δηλαδή μεζεδάκια και να δοκιμάσεις την αυθεντική γεύση της sangria.
8. Το πιο γνωστό αναντίρρητα φαγητό της Βαρκελώνης είναι η paella είτε με θαλασσινά είτε με κρέας ή και ένα μιξ και των δύο. Την καλύτερη παέγια θα την βρεις στην Μπαρτσελονέτα (Barceloneta) και ειδικότερα σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται Can Borbo. Θα μείνεις εντυπωσιασμένος, το μόνο σίγουρο. Α και μην παραλείψεις να την συνοδεύσεις με την παραδοσιακή τους σάλτσα-κρέμα alioli.
9. Plaza Reial, μια μικρή αλλά φινετσάτη πλατεία στο κέντρο της πόλης. Hot spot το ιταλικό εστιατόριο Rossini με εξαιρετική κουζίνα και πεντανόστιμα πιάτα. Στην είσοδο της πλατείας ένα μικρό ζαχαροπλαστείο το Artisa σε προκαλεί να δοκιμάσεις τα γνωστά παγκοσμίως churros, κάτι σαν το δικό μας λουκουμά, συνοδεία πάντα ζεστής, αληθινής σοκολάτας. Επίσης, η κρέμα καταλανά είναι φανταστική.
10. Barcelona by night = πολλές και ξεχωριστές επιλογές. Η αγαπημένη μου είναι το βραδινό θέαμα στο μαγικό συντριβάνι του Montjuic. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό θέαμα μουσικής, φωτός και νερού που απλά δεν πρέπει να χάσετε. Ιδανικό μέρος για ποτό με θέα είναι στη ίδια περιοχή, στην Placa Espanya, το εμπορικό Arena με πολλά bar στην ταράτσα του. Πιο κοντινή επιλογή στο κέντρο είναι η La Rambla ή η Passeig de Gracia με εκλεπτυσμένα wine bar αλλά και clubs.

Για να ζήσετε και εσείς την υπέροχη αυτή εμπειρία απλά καλέστε στο 2310 555 556 για να σας εξυπηρετήσει κάποιος από τους συνεργάτες μας