Blog

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

8 καλοί λόγοι να πας το Πάσχα και όχι μόνο στη Μάλτα

0 comments 0 share

8 καλοί λόγοι να πας το Πάσχα και όχι μόνο στη Μάλτα

Μεσαιωνικά κάστρα και τιρκουάζ νερά, πολύχρωμα χωριουδάκια και πάμφθηνα αεροπορικά. Και άλλοι τόσοι λόγοι να πάτε φέτος στη Μάλτα.

Είναι ένα τόσο δα νησάκι –για την ακρίβεια, τρία τόσα δα νησάκια– στην αγκαλιά της Μεσογείου, έχει τρεις χιλιετίες Ιστορία και σχεδόν καλοκαίρι σχεδόν όλο τον χρόνο: Στην καρδιά του Φεβρουαρίου, ας πούμε, που γράφονται αυτές τις γραμμές, με τα θερμόμετρα στην Αθήνα να δείχνουν 6 ψωροβαθμούς, η αισθητή θερμοκρασία στη Μάλτα είναι σταθερά στους 17 όλη την εβδομάδα. Κι αυτοί δεν είναι καν οι καλύτεροι λόγοι για να πάτε φέτος στη Μάλτα. Οι επόμενοι δέκα, είναι. 

#1: Οι  φοβερές προσφορές μας για οργανωμένα πακέτα στη Μάλτα
Οι τιμές μας ξεκινάνε από τα 444€ τελική τιμή μαζί με φόρους αεροδρομίου
Περιλαμβάνονται: Απευθείας πτήσεις με AirMalta ,1 Aποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή έως 8kg ανά άτομο ,Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό ,Ελληνόφωνος συνοδός και πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
Δείτε εδώ αναλυτικά : bit.ly/2PdGyim

#2: Η (πρωτεύουσα) Βαλέτα
Χρισμένη από την UNESCO ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη «συμπύκνωση» ιστορικών μνημείων στον κόσμο, μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες του πλανήτη στριμώχνει στα σοκάκια της αξιοθέατα όπως το αιωνόβιο Manoel Theatre, οι σχεδιασμένες από τον Renzo Piano Πύλες της Πόλης, ο ναός του Αγίου Ιωάννη (εκείνου των περίφημων Ιπποτών, που ίδρυσαν την πόλη και συνέδεσαν το όνομά τους με το νησί), τα σπιτάκια με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια, τα μεσαιωνικά φρούρια και οι υπαίθριες αγορές της.

#3: Το κουκλίστικο Μαρσασλόκκ
Το παράξενο όνομά του το χρωστά στο πάντρεμα δύο γλωσσών: Μάρσα σημαίνει λιμάνι στα αραβικά, και Σλοκκ (για την ακρίβεια, xlokk) είναι η μαλτέζικη λέξη για τον νοτιοανατολικό άνεμο, αυτόν που εμείς λέμε Σιρόκο. Πρώην φοινικική αποικία, το Μαρσασλόκκ των τρεισήμισι χιλιάδων κατοίκων βρίσκεται στη νοτιοανατολική Μάλτα (εκεί που φυσά ο Σιρόκος) και είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, για τις πολύχρωμες παραδοσιακές ψαρόβαρκες που λέγονται luzzu κι έχουν διπλά τοιχώματα και ζωγραφισμένα μάτια στα δεξιά και τα αριστερά της πλώρης, όπως στις αρχαίες ελληνικές παραστάσεις πλοίων.

#4: Η Γαλάζια Λίμνη
Βρίσκεται στο νησί του Comino, το μικρότερο από τα τρία κατοικημένα νησιά που συναποτελούν τη Μάλτα, και είναι υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου: Για βουτιές στα απόλυτα τιρκουάζ νερά της το καλοκαίρι, για πεζοπορίες με φόντο τη Μεσόγειο και συντροφιά τα αρώματα της θάλασσας και του θυμαριού όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Στο Comino τα αυτοκίνητα λάμπουν διά της απουσίας τους, πράγμα που κάνει το νησάκι ιδανικό για όσους λαχταρούν την επιστροφή στη φύση και την απόλυτη γαλήνη στις διακοπές τους. 

#5: Η μεσαιωνική Mdina
Η Μελίττη των αρχαίων Ελλήνων, γνωστή και ως Città Vecchia (παλιά πόλη), ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, από την αρχαιότητα ως τον Μεσαίωνα.  Φωλιασμένη ακόμα πίσω από τα αρχαία της τείχη, με τους κατοίκους της να μην ξεπερνούν τους 300, η υπέροχα γαλήνια Mdina, με τα λιθόκτιστα σοκάκια και τα στοιχεία μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μάλτας.

#6: Το χωριό του Ποπάι
Αγαπημένος προορισμός των παιδιών κάθε ηλικίας, το χωριουδάκι που χτίστηκε ως σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς το μακρινό 1980, είναι σήμερα ένα επισκέψιμο πάρκο –και ένα δημοφιλέστατο post στα social media, όπως πιθανότατα σας θύμισε η φωτό επάνω. Εκτός από τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια του, με φόντο την θάλασσα, το χωριό στα βορειοδυτικά του νησιού της Μάλτας προσφέρει επίσης παραστάσεις, προβολές ταινιών, επισκέψεις στα σπίτια των χαρακτήρων και βαρκάδες γύρω από το λιμάνι –κάτι σαν μια μίνι εκδοχή της Ντίσνεϊλαντ, αφιερωμένη στον αγαπημένο ναυτικό των παιδικών μας χρόνων. 

#7: Η κουζίνα
Πιθανότατα θα το μαντεύατε εύκολα, ωστόσο θα το επιβεβαιώσουμε: Τα θαλασσινά και το φρέσκο ψάρι έχουν στην μαλτέζικη κουζίνα την τιμητική τους. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Ιταλικές, αραβικές και μεσογειακές γεύσεις παντρεύονται εδώ, σε ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα να-γλείφεις-τα-δάχτυλά-σου. Για να πάρετε μια ιδέα, ο Lonely Planet έχει εδώ μια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της Μάλτας. 

#8: Τα θαύματα της φύσης
Λέγεται Tieqa Żerqa, δηλαδή Γαλανό Παράθυρο, και είναι μια φυσική καμάρα από ασβεστόλιθο, πάνω από τα διάφανα νερά της Μεσογείου. Βρίσκεται κοντά στον Κόλπο Dwejra, στο νησί του Gozo, και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για καταδύσεις στη Μεσόγειο.