Blog

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Βουδαπέστη η πόλη των Λουτρών, Σπα & Μασάζ - Εκδρομές όλο το καλοκαίρι

0 comments 0 share

Η Βουδαπέστη είναι μία από τις κυριότερες λουτροπόλεις της Ευρώπης και δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποια από τα τοπικά λουτρά. Οι πλούσιες θερμές πηγές που αναβλύζουν από το έδαφος παράγουν περίπου 90 εκατομμύρια λίτρα μεταλλικού νερού ημερησίως και οι θετικές του ιδιότητες είναι ευεργετικές και θεραπευτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα συστατικά του νερού (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλλιο, φθόριο και άλλα μεταλλικά στοιχεία) μάλιστα θεραπεύουν πόνους στις αρθρώσεις, αθρίτιδες, ρευματισμούς, προβλήματα στο κυκλοφορικό του αίματος και το αναπνευστικό κλπ. Η εκμετάλλευση των πηγών ξεκίνησε από τους Ρωμαίους, όμως γνώρισε την μεγαλύτερη άνθηση της επί Οθωμανών και κάποια από τα σημερινά λουτρά θυμίζουν αυτά της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι σύγχρονοι Ούγγροι τα έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους και στον τρόπο ζωής τους.

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει ψηλά στην ατζέντα της τον ιαματικό τουρισμό προβαίνοντας σε γενναίες επιχορηγήσεις κι έτσι το εισιτήριο για τα λουτρά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σε αυτά μπορείτε να αγοράσετε μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτες, σκουφάκια. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να τα επισκεφτείτε και εάν έχετε πολλές μέρες στη διάθεση σας, να επισκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά.

Θεωρείτε καλό να καταναλώνετε νερό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, γι’ αυτό και παντού υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό, επίσης πρέπει να τηρείτε τους κανόνες λειτουργίας, όπως να κάνετε ντουζ πριν μπείτε στα λουτρά και να αφήνετε τις σαγιονάρες σας έξω από τους χώρους της σάουνας. Στα λουτρά παίρνετε με την είσοδο σας ένα βραχιόλι που ανοίγει μία καμπίνα ή ένα ντουλάπι, όπου θα αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα με ασφάλεια.

Τέλος, ειδικά στις εξωτερικές πισίνες με υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να βγαίνετε για ένα χρονικό διάστημα και να ξαναμπαίνετε για μέγιστη απόλαυση της αίσθησης του ζεστού νερού, ενώ δεν πρέπει να περιμένετε διάφανα νερά αφού πρόκειται για γεωθερμικά λουτρά και παντελώς ακίνδυνα.

Το Grecos.gr σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στη Βουδαπέστη το καλοκαίρι με δύο οικονομικούς και έξυπνους τρόπους  :

1. Αεροπορικώς 4,5ημ από 199€ κάθε εβδομάδα με τα προγράμματα μας "Like a local" ,προσφέροντας ξενάγηση με τοπικό έλληνα ξεναγό ,επιλογμένη διαμονή ,αεροπορικά εισιτήρια ,βαλίτσα 10κιλών και μεταφορά από/προς αεροδρόμιο 
2. Οδικώς 5ημ από 199€ στις 05,12,19,26/08 & 02/09 με ξενάγηση πόλης ,δώρο ξενάγηση Βιέννης και εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα γραφεία μας στη Ν.Κουντουριώτη 19 ,κάτω στο λιμάνι ...

Μπείτε στο site μας και ενημερωθείτε www.grecos.gr ή 

Kαλέστε τώρα: 2310 55 55 56 / 2315 538 790 - 3 // 210 933 9333
????