Blog

20 ΜΑΪΟΥ 2022

H Σκιάθος πρωταγωνιστεί πανελλαδικά με 10 Γαλάζιες σημαίες | 2 στην Σκόπελο | δείτε τις παραλίες

0 comments 0 share

Πεντακόσιες ογδόντα μία ελληνικές ακτές, δεκαπέντε μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος Γαλάζιες Σημαίες.

Η Ελλάδα για ακόμα μία φορά βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 53 χώρες, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
 

H Σκιάθος για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί με 10 Γαλάζιες σημαίες και γίνεται ο κορυφαίος Δήμος σε σχεση με την έκταση που διαθέτει. Φέτος με την Γαλάζια σημαία βραβεύτηκαν οι παρακάτω παραλίες :
 

1.Μεγάλη Άμμος


 

2. Βασιλιάς


 

3. Αχλαδιές


 

4. Τζανεριά


 

5. Καναπίτσα


 

6. Βρομόλιμνος


 

7. Αγ. Παρασκευή – Πλατανιάς


 

8. Τρούλος


 

9. Μάραθα Beach


 

10. Κουκουναριές



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα τα πακέτα για καλοκαίρι στην Σκιάθο
 

Στην Σκόπελο βραβεύτηκαν 2 παραλίες η παραλία Αντρίνα resort & Αντρίνα Beach

«Είμαστε ευλογημένη ως χώρα -oι προορισμοί μας είναι περιζήτητοι παγκοσμίως», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση βράβευσης και κάνοντας ειδική αναφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.
 

Η Σ. Ζαχαράκη επισήμανε τα ζητήματα ασφάλειας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συνδέονται με τον θεσμό, ενώ έκανε γνωστό ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ήδη εξασφαλιστεί περί τα 140 εκατομμύρια για την κατασκευή μαρινών, αλλά και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Όσον αφορά την τουριστική σεζόν, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι «τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη χώρα μας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «στη φετινή χρονιά θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Ειδικότερα, η διεθνής επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, ενώ η χώρα μας κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών.

Μάλιστα, φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Πέτρου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, «στις μέρες μας, με την εντεινόμενη περιβαλλοντική κρίση, ο ρόλος της Γαλάζιας Σημαίας γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, υποσκελίζοντας την Ισπανία».