Blog

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

10 λόγοι να επισκεφτείς την Μάλτα

0 comments 0 share

 

Ένα ταξίδι στη Μάλτα  θα σε κάνει να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αφεθείς στη ξεχασμένη ομορφιά αυτής της χώρας σε λίγες μόνο ημέρες. Η μεσαιωνική της αύρα με τις πέτρινες συνοικίες και τα κάστρα, οι ναοί, τα γραφικά νησάκια και το εκλεκτό φαγητό είναι λίγα από αυτά που πρέπει να ζήσεις στη Μάλτα  Εάν ψάχνεις για σύντομη απόδραση στην Ευρώπη με σημαντικά αξιοθέατα αλλά και φυσικά τοπία, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει!




Για να γνωρίσεις τη Βαλέτα


 

Πρόκειται για μία από τις προστατευόμενες πόλεις της UNESCO και πρωτεύουσα της Μάλτας. Ο λόγος για τη Βαλέτα, η οποία θυμίζει πόλη – μουσείο με τα δεκάδες μνημεία, τα γραφικά σοκάκια με ιστορικά κτίρια, όπως το Manoel Theatre, τις Πύλες της Πόλης, το ναό του Αγίου Ιωάννη κ.α. Ακόμα αξίζει να περπατήσεις στην πόλη για να δεις από κοντά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα σπίτια με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια, να βρεθείς μέσα σε μεσαιωνικά φρούρια αλλά και να απολαύσεις τα ψώνια σου στην υπαίθρια αγορά!

Για να κάνεις βόλτα στο παραθαλάσσιο Marsaxlokk


 

Μπορεί να δυσκολευτείς να το προφέρεις, όμως το Marsaxlokk αξίζει το χρόνο σου. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοανατολική Μάλτα, πρώην φοινικική αποικία, όπως μαρτυρά και το όνομά της (Marsa που σημαίνει λιμάνι στα αραβικά και Xlokk ο νοτιοανατολικός άνεμος στη μαλτέζικη διάλεκτο). Αξίζει να κάνεις περίπατος δίπλα στο λιμάνι για να δεις τις πολύχρωμες παραδοσιακές ψαρόβαρκες, luzzu με τα διπλά τοιχώματα και τα ζωγραφισμένα μάτια στην πλώρη.

Για να περπατήσεις στη Mdina



 

Δε γίνεται να πας ως στη Μάλτα και να μην γνωρίσεις τη Mdina. Είναι η παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας και θα σου χαρίσει μεσαιωνική αύρα και καταπληκτικά τοπία για τις φωτογραφίες σου. Θα την βρεις και ως Città Vecchia, όπου θα συναντήσεις μπαρόκ κτίρια, μεσαιωνικά κάστρα και γραφικά σοκάκια με φιλόξενους κατοίκους

.

Στο Blue Grotto για το ηλιοβασίλεμα



Εάν θέλεις μια ρομαντική νότα στο ταξίδι σου στη Μάλτα, τότε επιβάλλεται μια στάση στο Blue Grotto. Εκεί θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της περιοχής υπό τον ήχο των κυμάτων, που σκάνε στα επιβλητικά βράχια.


Για μια επίσκεψη στο Χωριό του Ποπάι



Ζήσε και πάλι τα παιδικά σου χρόνια μέσα στο πραγματικό σκηνικό του αγαπημένου σου Ποπάι. Το χωριό Sweethaven στη Μάλτα ή όπως είναι πλέον γνωστό ως Χωρίο του Ποπάι θα ζωντανέψει τις σελίδες του αγαπημένου σου κόμικ και θα σε κάνει να αισθανθείς πιο κοντά στο Ποπάι και την Όλιβ μέσα στο πολύχρωμο τοπίο του.
 

Για να απολαύσεις μπαρόκ αρχιτεκτονική στην Οικία Rocca Piccola


Αξίζει να επισκεφτείς τη διάσημη Casa Rocca Piccola στη Μάλτα και να γνωρίσεις την αρχιτεκτονική αλλά και τον τρόπο διαβίωσης της εποχής. Στο εσωτερικό της θα βρεις αντικείμενα – αντίκες, ιστορικά έγγραφα αλλά στοιχεία για την εποχή εκείνη.


Για βουτιές στη Γαλάζια Λίμνη



Ζήσε λίγο σαν ναυαγός στη Γαλάζια Λίμνη της Μάλτας. Ο λόγος για το νησάκι Cominoτο οποίο σου προσφέρει παρθένο φυσικό τοπίο με καταγάλανα νερά για να απολαύσεις ανενόχλητος τις βουτιές σου. Εκεί δε θα βρεις φυσικά αυτοκίνητα και θα μπορέσεις να ακολουθήσεις τα σχετικά βατά μονοπάτια για να εξερευνήσεις καλύτερα την περιοχή.

Για να εξερευνήσεις το νησί της Καλυψούς



Εκεί που έμεινε για χρόνια ο Οδυσσέας, σύμφωνα με τον Όμηρο. Ο λόγος για το νησί Gozo ή όπως είναι γνωστό ως το νησί της Καλυψούς, το οποίο θα σε συνεπάρει με τη φυσική του ομορφιά. Θα μπορέσεις να επισκεφτείς τη διάσημη σπηλιά, που έμενε η Καλυψώ με τον Οδυσσέα αλλά και να κολυμπήσεις σε πανέμορφες παραλίες.

Για ξενάγηση στο ναό Hagar Qim



Για εκλεκτό street food στη Μάλτα


 

Για να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία στη Μάλτα αξίζει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τους φαγητό . Τα pastizzi αποτελούν το αγαπημένο street food των ντόπιων, ενώ το κουνέλι καθώς και οι μακαρονόπιτες δε λείπουν από το μενού τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ